Διαφημίσεις

Άνοιξε ο δρόμος για την δημιουργία του νέου μόνιμου μηχανισμού στήριξης, αφού οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν στις αλλαγές που απαιτούνται στη Συνθήκη της Λισαβόνας.

Πλέον, μένει να οριστικοποιηθούν οι τεχνικές λεπτομέρειες.

Πάντως, λίγο πριν την συνεδρίαση, οι συζητήσεις ήταν πολλές και πυρετώδεις για την τύχη της ευρωζώνης.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο προειδοποίησε ότι η κρίση χρέους αποτελεί συστημική απειλή για την ευρωζώνη τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα από κάποιες χώρες – μέλη προκειμένου να τακτοποιηθούν τα δημόσια οικονομικά τους.

“Η κρίση των κρατικών χρεών των χωρών μελών της ευρωζώνης έχει πλέον γίνει συστημική από τη φύση της. Δεν οδηγούν εκεί τα πράγματα μόνο τα θεμελιώδη δημοσιονομικά μεγέθη, αλλά επίσης και η μη σωστή αποτίμηση του πιστωτικού κινδύνου εκ μέρους των επενδυτών, όπως επίσης και η βραχυπρόθεσμη συμπεριφορά των αγορών”, δήλωσε ο Μπαρόζο.

Από την πλευρά του, ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής που θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης.

“Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων”
είπε ο έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος και είχε σειρά  επικοινωνιών με πολλούς από τους ηγέτες της Ένωση, αλλά και με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε δηλώσεις του προς τους εκπροσώπους του Τύπου ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει αναλάβει τις ευθύνες της και συνέχισε λέγοντας ότι αυτό που έχει σημασία στην παρούσα φάση δεν είναι το τι έχει κάνει η κάθε χώρα χωριστά αλλά το τι θα κάνουν όλες οι χώρες από κοινού.

Πορτογαλία: “Καλή ιδέα τα ομόλογα”

 Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Σόκρατες, χαρακτήρισε  “καλή ιδέα” το ενδεχόμενο να εκδίδονται ευρωομόλογα, δηλαδή ενωμένα τα μέλη της ευρωζώνης να εκδίδουν ομολογιακά δάνεια στο μέλλον, την ώρα όμως που, σήμερα, οι κυβερνήσεις των μελών της ΕΕ πάνω στο ίδιο θέμα έχουν μεγάλες διαιρέσεις.

“Καλή ιδέα είναι τα ευρωομόλογα. Υπερασπίζομαι τα ευρωομόλογα, εδώ και καιρό”
, τόνισε ο αξιωματούχος, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό συμβούλιο. “Προέχει, βέβαια, το Συμβούλιο να εξετάσει τα θέματα στην ημερήσια διάταξή του”, πρόσθεσε, αναφερόμενος σαφώς “στο μόνιμο ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης”.

Όμως, αρκετοί ευρωπαίοι ιθύνοντες, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός, υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τάσσονται υπέρ της έκδοσης στο μέλλον ευρωομολόγων, δηλαδή πολυμερών κρατικών δανείων, εν είδει διάχυσης του κινδύνου δανεισμού των ασθενών, οικονομικώς, μελών της 16μελούς σήμερα ευρωζώνης.

Η Γερμανία, που έχει τη μεγαλύτερη αξιοπιστία στην αγορά των ομολόγων αντιτίθεται–με σθένος–στην ανωτέρω προοπτική, επικαλούμενη κυρίως τα διαφορετικά επιτόκια, που ισχύουν σήμερα από κράτος μέλος σε κράτος μέλος στην ευρωζώνη.

“Με τα ευρωομόλογα, δεν θα κανονίζαμε τις αδυναμίες της Ευρώπης, θα τις διαδίδαμε, απλά, στον πλανήτη. Επίσης τα υπερχρεωμένα κράτη δεν θα ήταν υπό πίεση, να συρρικνώσουν το υπέρογκο χρέος τους”, δήλωσε πρόσφατα μιλώντας στην “Μπιλντ Τσάϊτουνγκ” η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ.cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek