ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αεροσυνοδός καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή έσπασε την καραντίνα και κόλλησε άλλους κορωνοϊό

· Κατοχικά Νέα

Δικαστήριο στο Βιετνάμ καταδίκασε σήμερα σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή έναν αεροσυνοδό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την παραβίαση των όρων της καραντίνας και τη διασπορά της covid-19 σε άλλους, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Ντουόνγκ Ταν Χάου, 29 ετών, καταδικάστηκε “για τη μετάδοση σοβαρών μολυσματικών ασθενειών” από δικαστήριο του Χο Τσι Μινχ, επεσήμανε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Βιετνάμ.

Η χώρα έχει δεχθεί επαίνους για τις προσπάθειές της να περιορίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού μέσω τη διεξαγωγής μαζικών τεστ και ιχνηλάτησης, αλλά και της επιβολής αυστηρής καραντίνας. Στο Βιετνάμ έχουν καταγραφεί λιγότερα από 2.600 κρούσματα covid-19 και μόλις 35 θανάτους.

Ο Χάου παραβίασε τους όρους της 14ήμερης καραντίνας και συναντήθηκε με 46 ανθρώπους μετά την επιστροφή του από την Ιαπωνία τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη διάρκεια της περιόδου που θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα, ο αεροσυνοδός συναντήθηκε με πολλούς ανθρώπους, επισκέφθηκε καφέ, εστιατόρια και πήγε σε μαθήματα αγγλικών. Βρέθηκε θετικός στην covid-19 στις 28 Νοεμβρίου.

Εξαιτίας του Χάου περίπου 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ για covid-19 και να παραμείνουν σε καραντίνα.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι μόλυνε τρεις ανθρώπους.

“Οι παραβιάσεις του Χάου ήταν σοβαρές, έθεσαν την κοινωνία και την ασφάλεια της κοινότητας σε κίνδυνο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον Δεκέμβριο δικαστήριο του Βιετνάμ καταδίκασε τον επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών του Ανόι σε 10 χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για διαφθορά σε μια υπόθεση που αφορούσε την αγορά εξοπλισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

el.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ψηφιακή απεικόνιση τεχνητής νοημοσύνης, εικόνα αρχείουTech

Κίνα: Προετοιμάζει σχέδιο για το ενδεχόμενο η AI να ξεφύγει από τον ανθρώπινο έλεγχο

Οθόνες χρηματιστηριακών αγορών, εικόνα αρχείου για το παγκόσμιο sell-offΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμιο sell-off: Πετρέλαιο πάνω από $108, αποδόσεις ομολόγων σε υψηλά ετών και φόβος νέων αυξήσεων επιτοκίων

Διυλιστήριο πετρελαίου τη νύχτα, εικόνα αρχείου για τη ρωσική παραγωγή dieselΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Τα μισά από τα μεγαλύτερα διυλιστήρια diesel έκοψαν παραγωγή μετά τα ουκρανικά drone χτυπήματα

Μία απάντηση στο “Αεροσυνοδός καταδικάστηκε σε φυλάκιση επειδή έσπασε την καραντίνα και κόλλησε άλλους κορωνοϊό”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *