Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

01:16 - 15/03/2021

Οι ΗΠΑ απελευθέρωσαν Αρμένιο μέλος οργάνωσης που δολοφόνησε 58 Τούρκους διπλωμάτες – Μιλούν για διπλό μέτωπο εναντίον Άγκυρας και Νέα Συνθήκη Σεβρών

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σφοδρό διπλωματικό επεισόδιο ΗΠΑ-Τουρκίας βρίσκεται σε εξέλιξη με αφορμή την απελευθέρωση ενός Αμερικανο-Αρμένιου μέλος “τρομοκρατικής” οργάνωσης που σκότωσε το 1982 έναν Τούρκο διπλωμάτη στο Λος Άτζελες.

Η υπόθεση έχει πολύ “βάθος” καθώς δεν πρόκειται για έναν οποιονδήποτε Αρμένιο αλλά για μέλος της “Μυστικής Ομάδας του Αρμενικού Στρατού” για την απελευθέρωση της Αρμενίας γνωστής ως “ASALA”.

Στην Τουρκία ανησυχούν για σχέδιο διαμελισμού και για δύο μέτωπα  που ανοίγουν οι ΗΠΑ, ένα από Κούρδους και ένα από Αρμένιους.

Μιλούν ξεκάθαρα για επαναφορά μιας Συνθήκης τύπου “Σεβρών”.

Λένε πως οι ΗΠΑ εκμεταλλεύονται την σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ για να εισέλθουν στο πλευρό των Αρμενίων.

Οι Τούρκοι φοβούνται πως η απόφαση αυτή αποτελεί προοίμιο και για τον αποχαρακτηρισμό του PKK ως “τρομοκρατικής” οργάνωσης!

Ποια ήταν η οργάνωση ASALA

Η ASALA είχε χαρακτηριστεί ως “τρομοκρατική οργάνωση”

Στόχος της οργάνωσης ASALA ήταν “να αναγκάσει την τουρκική κυβέρνηση να αναγνωρίσει δημοσίως την ευθύνη της για τη γενοκτονία των Αρμενίων το 1915, να πληρώσει αποζημιώσεις, και να παραχωρήσει έδαφος για μια αρμενική πατρίδα.

Ο κύριος στόχος του ASALA ήταν να αποκαταστήσει το μεγαλύτερο μέρος από την ιστορική Αρμενία, που περιελάμβανε την ανατολική Τουρκία.

Το έδαφος που θα είχε παραχωρηθεί θα ήταν τον μεγαλύτερο κομμάτι από την περιοχή που υποσχέθηκε στους Αρμένιους στην μη επικυρωμένη Συνθήκη των Σεβρών το 1920 από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Γούντροου Ουίλσον.

Επίθεση τουρκικού ΥΠΕΞ σε ΗΠΑ

Πιο αναλυτικά, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την απόφαση ενός αμερικανικού δικαστηρίου να απελευθερώσει με απαλλαγή έναν Αρμένιο-Αμερικανό άνδρα υπεύθυνο για το θάνατο του Τούρκου διπλωμάτη το 1982 στο Λος Άντζελες.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κομητείας του Λος Άντζελες αποφάσισε πρόσφατα υπέρ της αποφυλάκισης του Χάμπιγκ Σασουνιάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του Κεμάλ Αρίκαν το 1982.

Η απόφαση οριστικοποιήθηκε αφού ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούγκομ δήλωσε ότι δεν θα υποβάλει έφεση!

«Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την προσέγγιση, που πλήττει βαθιά τη συνείδηση ​​του τουρκικού έθνους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Αυτή η σοβαρή απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τις καθολικές αρχές του δικαίου και την κατανόηση της δικαιοσύνης», συνέχισε το υπουργείο.

“Βλάπτει το πνεύμα συνεργασίας η απόφαση αυτή”

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε τον Σασουνιάν «βίαιο δολοφόνο με πολιτικά κίνητρα», λέγοντας ότι η απελευθέρωσή του «βλάπτει το πνεύμα συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» σε μια περίοδο κατά την οποία η αύξηση των εγκλημάτων μίσους απαιτεί διεθνή αλληλεγγύη.

Η δολοφονία του Arıkan «αντιπροσωπεύει μια άρρωστη και παραμορφωμένη ιδεολογία», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για τις δολοφονίες που διαπράχθηκαν από την “Μυστική Ομάδα του Αρμενικού Στρατού” για την απελευθέρωση της Αρμενίας (ASALA) μεταξύ 1975 και 1991.

Το υπουργείο ανέφερε τη δολοφονία 58 Τούρκων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων 31 διπλωμάτες, «από τις αρμενικές τρομοκρατικές οργανώσεις».

Η ASALA ορίστηκε τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες στη δεκαετία του 1980.

Ο Arıkan, Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στο Λος Άντζελες, δολοφονήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 1982 από τον Sassounian και τον συνεργό του Krikor Saliba.

Ο Sassounian συνελήφθη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο φυγάς Saliba ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκε στον εμφύλιο πόλεμο του Λιβάνου το 1982.

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

WarNews247



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. 18+Εἶναι κανίβαλοι οἱ Ἰσλαμιστές ἤ οἱ κομμουνιστές; Προσοχή! Σκληρές εἰκόνες..Έχουν το έθιμο να τρώνε παρθένες κατά το σεληνιακό νέο έτος

    https://www.epixirimatias.gr/2013/07/18-18.html

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*