Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

15:38 - 09/03/2021

Για πρώτη φορά το Κρεμλίνο ενημερώνει την ρωσική κοινή γνώμη: Το Κίεβο καλεί εφεδρείες για νέο πόλεμο – Τα νέα σύνορα της Ουκρανίας θα είναι στον Δνείπερο!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

“To Kίεβο καλεί εφεδρείες για την έναρξη του πολέμου. Το γνωρίζουμε όπως γνωρίζουμε ότι στο τέλος τα νέα σύνορα της Ουκρανίας θα είναι στον Δνείπερο Υπάρχουν χιλιάδες πάνοπλοι Ρώσοι στο Ντονμπάς!

Το Κρεμλίνο προχωρά στην αποδέσμευση στοιχείων και πληροφοριών για την προετοιμασία της ρωσικής κοινής γνώμης. Δυστυχώς οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά δυσάρεστες. 

Με τίτλο “Πότε θα ξεσπάσει ο πόλεμος στο Ντονμπάς και πώς θα τελειώσει” άρθρο- στην ουσία non paper κατά παραγγελία του Κρεμλίνου, ενημερώνει τους Ρώσους για την άσχημη πλέον τροπή των εξελίξεων.

To θέμα είναι πότε η Μόσχα θα εμπλακεί στον πόλεμο”. Το ερώτημα αυτό καθώς και άλλα, απαντά το non paper που θα διαβάσετε από την εφημερίδα “Komsomolskaya Pravda”.

Για πρώτη φορά η Μόσχα προχωρά σε τέτοια μακροσκελέστατη ενημέρωση των Ρώσων για την κατάσταση στην Αν. Ουκρανία.

Ερ: Πόσο μεγάλος και “εκρηκτικός” θα είναι ο πόλεμος στο Ντονμπάς

Αν κρίνουμε από τις επίσημες δηλώσεις της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της DPR και LPR, οι δυνάμεις των Ουκρανών στο Ντονμπάς  ενισχύονται για δεύτερο μήνα στην σειρά. Την ίδια στιγμή υπάρχει κλιμάκωση των συγκρούσεων σε πόλεις και χωριά.

Νέοι πυρήνες με προσωπικό και στρατιωτικό εξοπλισμό, πυρομαχικά και φάρμακα καταφτάνουν από την Ουκρανία. Έχει ξεκινήσει στρατιωτική κινητοποίηση. Αξιωματικοί που προηγουμένως είχαν συμμετάσχει στο Ντονμπάς καλούνται από την εφεδρεία.

Ουκρανικές μονάδες αναγνώρισης βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της άμυνας και προχωρούν σε αναγνωριστικές κινήσεις. Κάποιοι μάλιστα έπεσαν σε ενέδρες και ναρκοπέδια και σκοτώθηκαν.

Η ένταση των αναγνωριστικών επιχειρήσεων και οι αποστολές των drone έχουν αυξηθεί δραματικά. Οι Ουκρανοί Στρατηγοί και οι Συνταγματάρχες επιθεωρούν διαρκώς τα στρατεύματα. Ανάμεσα τους υπάρχουν Αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι.

Η επιτάχυνση των προετοιμασιών δείχνει επικείμενη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας. Στο Κίεβο έτσι και αλλιώς κάνουν λόγο για “αναγκαστική ενσωμάτωση του Ντονμπάς”. Και θυμούνται την υπόσχεση του Zelensky να “υψωθεί η κίτρινη μπλε σημαία σε Ντονέτσκ και Λουχάνσκ”. Πλήττουν διαρκώς με πυροβολικό τις πόλεις του Ντονμπάς.

Ερ: Γιατί τώρα;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι. Και ο κύριος λόγος είναι ότι κυβερνούν υπερεθνικιστές και οι υποστηρικτές του Zelensky του υπενθυμίζουν διαρκώς την υπόσχεση του να τελειώσει ο πόλεμος με αναγκαστική επιστροφή των εδαφών. Υπάρχει και το παράδειγμα του Αζερμπαϊτζάν. “Όπως το Αζερμπαϊτζάν έτσι και εμείς θα μπορούσαμε να το πετύχουμε” Αυτό πιστεύουν.

Υπάρχει και οικονομική κρίση στην Ουκρανία που μαζί με την πανδημία και την πολιτική κρίση δημιουργού ένα άσχημο περιβάλλον για τον Zelensky. Τα πράγματα εντός του Στρατού τους δεν πάνε καλά. Υπάρχουν διαφωνίες. Τέσσερις Στρατηγοί μηνύουν τον ΥΠΑΜ λόγω λανθασμένων αποστρατειών.

Οι ΗΠΑ προσπαθούν να βοηθήσουν το καθεστώς. Τους δίνουν λεφτά, όπλα και διεξάγουν κοινές ασκήσεις. Υπό το πρόσχημα των ασκήσεων δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε αιφνιδιαστική επιχείρηση.

Ουκρανία: Ο χάρτης της επίθεσης σύμφωνα με τους Ρώσους

Ουκρανία: Ο χάρτης της επίθεσης σύμφωνα με τους Ρώσους

Ερ: Ποιοι ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν έναν νέο πόλεμο με το Κίεβο; Οι ΗΠΑ; Η Τουρκία;

Τα κίνητρα του Κιέβου είναι κατανοητά. Μια μικρή νίκη θα καθησυχάσει τον λαό και θα αυξήσει τα πατριωτικά συναισθήματα και την δημοτικότητα του Zelensky.

Γι αυτό αναφορές από το μέτωπο του Κιέβου, αναφέρουν ότι θα υπάρξουν ηρωικές προσπάθειες ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Και αν το σχέδιο πετύχει και επιστραφεί το Ντονμπάς με τη βία τότε κανείς δεν θα θυμάται την οικονομική κρίση, την φτώχεια και την αποτυχία των εμβολίων. Η νίκη θα διαγράψει τα πάντα. Και ο Zelensky θα γραφτεί στην ιστορία.

Τα αμερικανικά συμφέροντα είναι επίσης ξεκάθαρα. Θα τραβήξουν την Ρωσία σε πόλεμο. Θα τεστάρουν τις στρατιωτικές της ικανότητες και θα πείσουν την Ευρώπη για την ρωσική επιθετικότητα. Θα βάλουν νέες κυρώσεις

Μια νέα νίκη με την χρήση των drones Bayraktar και μια ενδεχόμενη υποταγή του Ντονμπάς, θα ανοίξει θέμα Κριμαίας. Και μόνο στα όνειρα της Τουρκίας η Κριμαία είναι τουρκική. Ούτε ουκρανική.

Ερ: Ποιες επιλογές έχουν μελετήσει στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων;

Αν κρίνουμε από τον “μυστικό” χάρτη του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου που “διέρρευσε” στο Ιντερνετ το Κίεβο σε πρώτη φάση θα προσπαθήσει να προσαρτήσει το Ντονέτσκ κομμάτι-κομμάτι. Οι Ουκρανοί θα προσπαθήσουν να περικυκλώσουν και να αποκόψουν το Ντονμπάς και να δημιουργήσουν “δαχτυλίδι” γύρω από το Ντονέτσκ.

Σε δεύτερη φάση θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν αποκλεισμό γύρω από την πρωτεύουσα του Ντονμπάς και να διεισδύσουν ειδικές δυνάμεις από τα περίχωρα προς το κέντρο. Θα διεξαχθούν αστικές μάχες με υποστήριξη τεθωρακισμένων. Την ίδια στιγμή ομάδες δολιοφθοράς θα διακόψουν τις επικοινωνίες και θα προσπαθήσουν να πείσουν τον λαό να παραδοθεί στους “απελευθερωτές”. Κάποιοι πιστεύουν ότι αυτό είναι μέρος παραπλάνησης.

Και το πραγματικό σχέδιο του Κιέβου σε συνεργασία με τους Αμερικανούς, είναι να φτάσουν τα σύνορα με την Ρωσία με ταχύτητα αστραπή σε μία ημέρα και την δεύτερη ημέρα να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν βοήθεια από την Μόσχα προς Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Ερ: Πόσο θα αντέξουν Ντονέτσκ και Λουχάνσκ;

Πολλά θα εξαρτηθούν από τις πράξεις των ΕΔ του Ντονμπάς. Έχουν μεγάλη εμπειρία και έχουν συμμετάσχει σε πολλές πολεμικές επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κίεβο έχει αριθμητική υπεροχή. Αλλά και στρατιωτική υπεροχή με τεθωρακισμένα, πυροβολικό, μαχητικά, ελικόπτερα, τουρκικά drones και αντιαρματικά Javelin.

Αλλά να ξέρετε ότι και ο Στρατός του Ντονέτσκ έχει άρματα μάχης και πυροβολικό. Επιπλέον έχει και εφεδρείες. Έτσι ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει πολύ. Το Ντονέτσκ δεν θα “πετάξει λευκή πετσέτα”. Ακόμη και μετά από μια εβδομάδα.

Ερ: Θα παρέμβει η Ρωσία;

Αυτή είναι η κύρια ερώτηση που θα δείξει πόσο γρήγορα ο Zelensky θα μετατραπεί σε Saakashvili μασώντας γραβάτα όπως στον πόλεμο της Οσσετίας!

Η αλήθεια είναι ότι εκατοντάδες Ρώσοι πολίτες είναι ήδη και ζουν στο Ντονμπάς. Περίπου 500.000. Έχουν λάβει ρωσικά διαβατήρια στο Ντονέτσκ και στο Λουχάνσκ. Σύμφωνα με το Σύνταγμα μας, το κράτος είναι υποχρεωμένο να προστατεύσει τους πολίτες του όπου και να ζουν.

Αν το Κίεβο εξαπολύσει επίθεση και πεθάνουν Ρώσοι πολίτες από ουκρανικά άρματα, αμερικανικά αντιαρματικά και τουρκικά drones, η Μόσχα θα δράσει. Χωρίς καμία αμφιβολία.

Τότε δεν θα δούμε την άφιξη ειρηνοποιών όπως πρόσφατα στο Καραμπάχ. Θα δούμε ένα νέο Αύγουστο του 2008 όπου τα ρωσικά άρματα μάχης έφτασαν Τιφλίδα.

Ουκρανία και ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπόψιν τους ότι τα στρατεύματα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας που συνορεύουν με την Ουκρανία είναι σε συνεχή πολεμική ετοιμότητα (σσ επιβεβαιώνει το WarNews247). Oι Στρατηγοί μας γνωρίζουν το έδαφος, έχουν πληροφορίες, γνωρίζουν τα πάντα, τις δυνατότητες, την κατάσταση τους και την ανάπτυξη τους.

Σίγουρα θα πάνε Ρώσοι εθελοντές στο μέτωπο. Πολλοί από την εφεδρεία ετοιμάζονται. Ο νέος πόλεμος θα διαρκέσει πολύ.

Ερ: Πότε θα ξεκινήσει ο πόλεμος;

Yπάρχουν πολλά σημάδια που δείχνουν πολεμική προετοιμασία αντεπίθεσης. Το θέμα είναι πότε θα τους δώσουν τις διαταγές οι Αμερικανοί. Θέλουν έναν “κεραυνοβόλο πόλεμο”. Ξέρουμε ότι θα γίνει κοινή άσκηση ΗΠΑ-Ουκρανίας μόνο που δεν έχουν δώσει ακριβή ημερομηνία. Ο πόλεμος θα ξεσπάσει από αυτόν τον μήνα μέχρι τις διακοπές Μάϊου ίσως και στην Παρέλαση Νίκης. Ίσως προκαλέσουν και συνοριακό επεισόδιο με την Ρωσία.

Ερ: Πώς θα τελειώσει ο πόλεμος;

Θυμάστε τα λόγια του Πούτιν; Αν το Κίεβο ξεκινήσει επιχείρηση στο Ντονμπάς τότε η Ουκρανία θα χαθεί. Αλλά έχω ακούσει και σκληρότερα λόγια. Το νέο τους κράτος δεν θα περνάει τον Δνείπερο!

Το Ντονμπάς μαζί με την υποστήριξη της Ρωσίας θα σπρώξει τις ουκρανικές δυνάμεις πίσω από τα διοικητικά όρια συμπεριλαμβανομένης Μαριούπολης Slavyansk και Severodonetsk και εκεί θα σταματήσουν οι συγκρούσεις. Αυτό αυτόματα θα τελειώσει την υπόθεση Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Και με την έγκριση Πούτιν θα δημιουργήσουμε βάσεις εκεί και επίσημα. (σσ ο Ρώσος Στρατηγός αναφέρει αυτό που έγραψε εξαρχής το WarNews247).

Bέβαια η τροπή  του πολέμου μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα. Μπορεί κάποιος αριθμός ουκρανικών περιοχών που βρίσκεται κοντά στην Ρωσία να ζητήσει να ενωθεί με την Ρωσία…

Ασφαλώς ΗΠΑ και Ευρώπη θα “ουρλιάζουν” για “ρωσική επιθετικότητα” και νέες κυρώσεις θα έρθουν. Όπως και νέες ΝΑΤΟϊκές βάσεις στο υπόλοιπο της Ουκρανίας.

Ίσως αυτός είναι και ο στόχος των ΗΠΑ: Nα κάνουν την Ουκρανία μικρότερη αλλά πιο επιθετική και υστερική προς την Ρωσία. Είναι κρίμα για τους Ουκρανούς να πέσουν σε τέτοια παγίδα.

Ο Ουκρανός ΑΓΕΕΘΑ Ruslan Khomchak μίλησε για προετοιμασία του Στρατού για πόλεμο σε αστικό περιβάλλον δείχνοντας το Ντονέτσκ…

Αρθρογράφος: Bασίλης Καπούλας

WarNews247



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Γιωργος 03/09/2021 @ 4:52 ΜΜ

    Συγνωμη….η ουκρανια θα τα βαλει με την ρωσσια?
    Ρε πανε καλα?αν ο λαος δεν το αποτρεψει αυτο και να διωξει τους αμερικανοεβραιους απο την χωρα του η ουκρανια θα γινει οικοπεδο και θα θρυνησουν αμετρητους εχθρους.
    Δεν καταλαβαινουν οτι τους χρησιμοποιουν σαν μελλοθανατους ωστε να χτυπησουν την ρωσσια?
    Οι ρωσσοι τα ξερουν τα κολπα των εβραιοκουμουνιστων.

  2. Οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ του Κιεβου θα ηττηθουν κατα κρατος απο την Ρωσια. Η Ρωσια δεν θα μεινει αμετοχη και την νυφη θα την πληρωσουν και οι κωλοτουρκοι. Αυτη θα ειναι και η αρχη του τελους τους.

  3. συμφονο με γιωργο το ειχε δηλοσει ο πουτιν μπωρο λεει να μεταφερο μια στρατια σε χρονο μηδεν φοβαμε πως θα τους παρει η μπαλα μεχρει την γερμανια κ βαλε ειναι να μην τους ερθει η ορεξει δεν χορτενουν αυτοι εχουν και τα προηγουμενα τους,

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*