Διαφημίσεις

Μετατίθεται η ψήφιση των κρίσιμων νομοσχεδίων για συγκοινωνίες, κλειστά επαγγέλματα και φορολογικά.
Για τον Φεβρουάριο μετατίθεται- αναγκαστικά- η ψήφιση των κρίσιμων νομοσχεδίων για τις αστικές συγκοινωνίες, την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την αναδιάρθρωση των φορολογικών μηχανισμών.

Η καθυστέρηση είναι επιβεβλημένη λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών, καθώς ακόμη και αν τα τρία κρίσιμα νομοσχέδια παρουσιαστούν σε πρώτη ανάγνωση στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, η διαδικασία διαβούλευσης, συζήτησης στον ΚΤΕ, συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής (και η επανάληψή της), δεν αφήνουν πολλά χρονικά περιθώρια.

Σύμφωνα με τις ήδη δρομολογημένες διαδικασίες ο Ιανουάριος από άποψη κοινοβουλευτικών διαδικασιών είναι «κλεισμένος» με την ψήφιση του Αναπτυξιακού Νόμου και του νόμου για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα.

Το γεγονός της καθυστέρησης δημιουργεί προβληματισμό στην κυβέρνηση- και συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γ.Παπανδρέου με τους κοινοβουλευτικούς παράγοντες του κόμματος- καθώς θα παρατείνει για σχεδόν ένα μήνα την αναταραχή και την ένταση στους κλάδους των αστικών συγκοινωνιών και σε πολλά από τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα. Στη συνάντηση αυτή πάντως ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μην υπάρξει «καμία υποχώρηση στις πιέσεις των συντεχνιών» και τόνισε ότι «θα προχωρήσουμε για το δημόσιο καλό». Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου επέμεινε στο ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει χωρίς αναβολές, καθυστερήσεις και αμφιταλαντεύσεις. «Συνεχίζουμε το 2011 τις μεγάλες αλλαγές για την Ελλάδα και τον πολίτη» είπε χθες στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν μεταξύ των άλλων ο γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Μ. Καρχιμάκης, ο γραμματέας της ΚΟ κ. Β. Εξαρχος, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλοι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου. «Προχωράμε με βάση το πρόγραμμά μας» σημείωσε ο Πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι «κρατήσαμε όρθια την Ελλάδα επειδή έχουμε σχέδιο» και ότι «μπορεί οι εξελίξεις να μας ανάγκασαν να πάρουμε και αποφάσεις που πόνεσαν».

Ανησυχία για την κοινωνική ένταση

Η ανησυχία για την παράταση της κοινωνικής έντασης όσο θα εκκρεμεί η ψήφιση των νομοσχεδίων ήταν αισθητή, όμως αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο να επιλεγεί και πάλι η διαδικασία του κατεπείγοντος. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΠαΣοΚ, η ψήφιση των νομοσχεδίων θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο, ακόμη και με εμβόλιμες συνεδριάσεις, «αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να πάμε πάλι σε διαδικασία κατεπείγοντος». Στη χθεσινή σύσκεψη αποφασίστηκε ότι (και) προς εκτόνωση των εσωκομματικών αντιδράσεων θα συγκληθεί σύντομα η ΚΟ του ΠαΣοΚ (πιθανώς στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας), στην οποία θα δοθεί ο λόγος σε όσους βουλευτές το επιθυμούν. Προφανής στόχος, η παροχή δυνατότητας σε όσους θέλουν να διαφοροποιηθούν να το κάνουν σε ένα θεσμικό όργανο και παρουσία όλων των κυβερνητικών παραγόντων, είτε πρόκειται για πολιτικά, είτε για διαδικαστικά ζητήματα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=377517&dt=12/01/2011#ixzz1Anlm5vaP

Αναρτήθηκε από Sarotiko

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek