Διαφημίσεις

Την ανάγκη ενίσχυσης του μηχανισμού χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και διεύρυνσης των δυνατοτήτων του θα συζητήσουν, τη Δευτέρα και την Τρίτη στις συνεδριάσεις των συμβουλίων Eurogroup και Ecofin, οι Eυρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών. Στο επίκεντρο και το ζήτημα μείωσης του επιτοκίου δανεισμού των χωρών-μελών, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία, από το μηχανισμό στήριξης. “Όποια και αν είναι τελικά η απάντηση της ΕΕ, στην κρίση της ευρωζώνης δεν θα αναβάλει την εφαρμογή των δύσκολων μέτρων του Μνημονίου”, ξεκαθαρίζει, σε συνέντευξή του, στην “Καθημερινή της Κυριακής”, ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Την ανάγκη η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δις ευρώ να συνοδευτεί από μείωση του επιτοκίου, επισημαίνει με άρθρο του στην ίδια εφημερίδα, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Η ΣΤΑΣΗ της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Εν τω μεταξύ, με δηλώσεις του στο φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διαβεβαιώνει ότι καμία χώρα δεν έχει ανάγκη προς το παρόν να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και προσθέτει πως δεν πιστεύει ότι η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία ή το Βέλγιο έχουν αυτή τη στιγμή ανάγκη από τη βοήθεια αυτήν ούτε ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια διάλυση της Ευρώπης.
«Δεν πιέζεται καμία χώρα να προσφύγει στο ταμείο αυτό. Γιατί στη συνέχεια θα υπάρξουν αυστηροί όροι σε ό,τι αφορά την εθνική δημοσιονομική και οικονομική πολιτική της», είπε ο κ.Σόιμπλε.

Επιπλέον, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε το Σάββατο ότι όλα τα μέτρα για τη σταθεροποίηση του ευρώ πρέπει να ενταχτούν σε ένα πλήρες πακέτο μέτρων.

«Είναι πολύ μεγάλης σημασίας να αναπτύξουμε μία πλήρη στρατηγική όπου οπωσδήποτε πρέπει να συμπεριλάβουμε μία στενότερη οικονομική συνεργασία», δήλωσε μετά από συνάντηση με μέλη του κυβερνώντος CDU και πρόσθεσε «δεν μπορούμε απλά να βάζουμε ένα συγκεκριμένο ζήτημα κάθε μέρα».

Τέλος στα σενάρια εξόδου της Γερμανίας από την ευρωζώνη αλλά και απάντηση σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση Μέρκελ έχει χάσει την αποφασιστικότητα να παλέψει για το κοινό νόμισμα, δίνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Ράινερ Μπρούντερλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Μακεδονία της Κυριακής”.

Στο ερώτημα της εφημερίδας “αν η χώρα μας θα εξασφαλίσει την πολυπόθητη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της”, απαντά: “η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στη εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι εξίσου σημαντικό να μην τεθεί υπό αμφισβήτηση η δυνατότητα εφαρμογής του προγράμματος και στο μέλλον”.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εξάλλου, νέα πτώση στις πωλήσεις και βουτιά κερδών το 2010 κατέγραψαν οι ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ σε μείζον πρόβλημα ανάγεται η έλλειψη ρευστότητας. Σύμφωνα με έρευνα της ICAP σε δείγμα 1.050 επιχειρήσεων στους τομείς της βιομηχανίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών, προκύπτει μείωση πωλήσεων κατά 5,5% στην τελευταία δωδεκάμηνη χρήση, και πτώση κερδών προ φόρων κατά 57.6%.

Την ίδια ώρα, αυτόφωρο για μη έκδοση αποδείξεων και απόκρυψη ΦΠΑ, αυστηρότερες ποινές για φορογυγάδες, επιβολή φόρου ακόμη κι αν δεν έχει υποβληθεί φορολογική δήλωση, καθιέρωση φορολογικού εισαγγελέα, πληρωμή ΦΠΑ σε μηνιαίες δόσεις, θέσπιση της φοροκάρτας, ενδελεχής έλεγχος σε Έλληνες που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, κατάργηση εφοριών και διαγραφή 24 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών, είναι μερικά από τα 21 μέτρα που περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή ως τα τέλη Ιανουαρίου. Με το ίδιο νομοσχέδιο μειώνεται στο 20% η φορολογία των αδιανέμητων κερδών των επιχειρήσεων, βελτιώνεται ο τρόπος φορολόγησης των διανεμόμενων κερδών, ενώ προβλέπεται ο συμψηφισμός της καταβολής ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις με τα χρέη του Δημοσίου προς αυτές.

Παράλληλα, η εκτίναξη της ανεργίας σε δυσθεώρητα ύψη αυξάνει τις μορφές ευέλικτης εργασίας.
Σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η μία στις τρεις προσλήψεις στη διάρκεια του 2010 αφορούσε είτε θέση μερικής απασχόλησης, είτε θέση για “εκ περιτροπής” εργασία, ακόμη και μόνο για μία ημέρα την εβδομάδα. Η πλήρης απασχόληση, ως επιλογή των επιχειρήσεων και δυνατότητα των εργαζομένων, υποχωρεί δραματικά όχι μόνο στις νέες προσλήψεις αλλά και στις μετατροπές των συμβάσεων.

http://www.i-reportergr.com Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *