Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

11:13 - 14/02/2021

34.000 Στρατός αναπτύχθηκε εναντίον των Τούρκων στο Β. Ιράκ- Ο Ακάρ μαζί με την ηγεσία των ΤΕΔ εσπευσμένα στα σύνορα!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ και ολόκληρη η ηγεσία των ΤΕΔ μετέβησαν εσπευσμένα στα σύνορα για ενημέρωση και επιθεώρηση των τουρκικών δυνάμεων καθώς τρεις Ταξιαρχίες των Σιιτικών Πολιτοφυλακών PMF (Hashd al-Shaabi στα αραβικά) μαζί με δυνάμεις του PKK έχουν αναπτυχθεί στην Σιντζάρ, στο Β. Ιράκ.

Στόχος του PKK και των σιιτικών δυνάμεων να σταματήσουν οποιαδήποτε σκέψη για τουρκική επίθεση βαθιά μέσα στο Βόρειο Ιράκ, προς το Σιντζάρ που συνδέει Συρία και Ιράκ.

Mην ξεχνάμε ότι οι Αμερικανικές δυνάμεις μάχονταν στο πλευρό του PKK στην επαρχία της Σιντζάρ από το 2014. Παρακάτω υπάρχει η φωτογραφία και το βίντεο που το αποδεικνύει και διαψεύδει τα συλλυπητήρια της πρεσβείας των ΗΠΑ για τις τουρκικές απώλειες.

Αν η Τουρκία διακόψει την επιχείρηση και δεν κινηθεί προς το Σιντζάρ τότε έχει χάσει. Αν πάλι κινηθεί, τότε αυτό μπορεί να ανάψει το φυτίλι για ραγδαίες εξελίξεις τόσο σε Συρία όσο και σε Ιράκ.

Β. Ιράκ: Ποιες δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο Σιντζάρ

Οι 3 Ταξιαρχίες αποτελούνται συνολικά από 20.000 άντρες που έρχονται να προστεθούν στους 12.000 που υπήρχαν ήδη εκεί. Στην περιοχή υπάρχουν ακόμη 2.000 μαχητές του YBS μονάδας του PKK. Mιλάμε για συνολικά 34.000 δυνάμεις.

Μετακινήθηκαν στα προάστια της πόλης την Πέμπτη μετά από διαταγές του Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων Ιρακινού πρωθυπουργού, Mustafa al-Kadhimi.

Η 21η Ταξιαρχία του PMF έχει αναπτυχθεί στο ανατολικό Σιντζάρ, η 33η Ταξιαρχία στο δυτικό Σιντζάρ και η 14η Ταξιαρχία στο βουνό του Σιντζάρ.

Ο Khal Ali, Διοικητής των δυνάμεων PMF στο Σιντζάρ, είπε ότι έλαβε διαταγές από την Βαγδάτη για να αναπτυχθεί εκεί.

“Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η Τουρκία θέλει να επιτεθεί στο Σιντζάρ και να αναπτύξει εκεί τους Πεσμεργκά που συμφωνούν μαζί της. Αυτό είναι απαράδεκτο και εμείς είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε την Τουρκία.

Οι Δοικητές μας μας είπαν ότι δεν θα αφήσουμε ποτέ το Σιντζάρ στην Τουρκία ή στους Κούρδους Πεσμεργκά.

Αναπτυχθήκαμε και στα σύνορα Ιράκ-Συρίας περιοχή Rabi’a. Δεν θα αφήσουμε ποτέ τον Ερντογάν να πραγματοποιήσει το όνειρό του” ανέφερε διοικητής Ezidi των PMF .

Όταν το Σιντζάρ έπεσε στα χέρια του ISIS το 2014, τα ιρακινά στρατεύματα με την βοήθεια των Κούρδων Πεσμεργκά και PKK πολέμησαν το ISIS και αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Στην περιοχή του Σιντζάρ υπάρχουν 5 δυνάμεις ασφαλείας:

Οι δυνάμεις PMF, οι δυνάμεις Προστασίας YBS που ανήκουν στο PKK, η τοπική Αστυνομία, οι Ιρακινές Δυνάμεις Ασφαλείας ISF και οι Πεσμεργκά που ανήκουν στο KRG (Περιφερειακή Κυβέρνηση Κουρδιστάν).

Ο Μπαρζανί του KRG με το μέρος Ερντογάν

Ο Μπαρζανί και το κόμμα του, το KDP (Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα) θέλει οι δυνάμεις Πεσμεργκά να εφαρμόσουν την συμφωνία με την Τουρκία για το Σιντζάρ.

“Οι δυνάμεις που έπρεπε να αποσυρθούν βάση της συμφωνίας Βαγδάτης-Ερμπίλ με την Τουρκία, δεν αποχώρησαν. Είμαστε δεσμευμένοι στις αρχές της συμφωνίας”.

Eπιθεωρεί τις ΤΕΔ ο Χ.Ακάρ

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μετέβη εσπευσμένα στο Επιχειρησιακό Κέντρο όπου βρίσκεται το Αρχηγείο της επιχείρησης “Claw Kartal-2” για να επιθεωρήσει τις δυνάμεις και να ενημερωθεί για την εξέλιξη της εισβολής στο βόρειο Ιράκ.

Ο Ακάρ πήγε στο Σιρνάκ μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Yaşar Güler, τον ΑΓΕΣ Ümit Dündar, τον ΑΓΕΝ Ναύαρχο Adnan Özbal και τον ΑΓΕΑ Hasan Küçükakyüz..

Τους υποδέχτηκε ο Διοικητής του 2ου Σώματος Στρατού Metin Gürak και άλλοι αξιωματούχοι στο αεροδρόμιο Şerafettin Elçi.

“Θα “καθαρίσουμε” την λογιστική γραμμή υποστήριξης Καντίλ-Σιντζάρ. Δεν υπάρχει μέρος για το PKK στο Gara.

Θα μπούμε 35 χλμ βαθιά στο βόρειο Ιράκ.

Η περιοχή Gara είναι κρίσιμης σημασίας. Μεταφέρουν όπλα από εκεί στις περιοχές Zap, Avaşin Basyan, Hakurk” είπαν Τούρκοι αξιωματούχοι και πρόσθεσαν:

“50 στόχοι καταστράφηκαν μέχρι τώρα όπως καταφύγια, αποθήκες οπλισμού, αρχηγεία, σπηλιές. 40 αεροπορικά μέσα συμμετείχαν όπως Α/Φ, μεταφορικά και επιθετικά Ε/Π, ΑΣΕΠΕ, Μη Επανδρωμένα, Α/Φ εναέριου ανεφοδιασμού..

Τα εναέρια μέσα προσέβαλαν στόχους πριν από την εκτέλεση αεροκίνητης ενέργειας για την μεταφορά δυνάμεων Καταδρομών”.

Να πούμε πως στο σημείο αυτό η τουρκική ανακοίνωση είναι ασαφής. Το PKK αναφέρει πως εξαπέλυσε αντεπίθεση και οι Τούρκοι αποχώρησαν από τις περιοχές Ergenê και Siyanê.

Πηγές του τουρκικού Στρατού αναφέρουν πως έγινε η αεροκίνητη ενέργεια αλλά κράτησε μόνο λίγες ώρες ενώ άλλες τουρκικές πηγές αναφέρουν πως έγινε κανονικά…

Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

WarNews247.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*