Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:20 - 13/02/2021

Παραδόθηκε η γαλλική πρόταση για τις Belharra στο ΠΝ: Πρώτη παραλαβή το 2023 – Τί γίνεται με τους ASTER 30 και Scalp Naval

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Παραδόθηκε η τελική γαλλική πρόταση στο ΠΝ για τις φρεγάτες Belharra. Η πρόταση έχει θετικά και αρνητικά για το ΠΝ σε μια προσπάθεια να ακυρωθούν οποιεσδήποτε πιέσεις των ΗΠΑ και των εγχώριων κύκλων που θέλουν να πάρουν το συμβόλαιο οι Αμερικανοί

Οι Γάλλοι πρότειναν oυσιαστικά 4 φρεγάτες FDI σε πολύ οικονομική τιμή, χωρίς Scalp Naval αλλά θα πληρούν τα κριτήρια του ΠΝ για αντιαεροπορικό πόλεμο με ικανότητα μελλοντικών αναβαθμίσεων.

Επίσης, παραμένει ανοικτό το θέμα των φρεγατών ενδιάμεσης λύσης. Εκτίμηση είναι ότι οι Γάλλοι θα κάνουν τελικά την έκπληξη και θα μας παραδώσουν τουλάχιστον μία φρεγάτα FREMM DA.

Για το θέμα θα αποφασίσει προσωπικά ο Ε.Μακρόν καθώς όπως είπαν οι Γάλλοι “δεν είναι θέμα δικό μας η ενδιάμεση λύση αλλά της γαλλικής κυβέρνησης”.

Τι πρότειναν οι Γάλλοι για τις Belharra

Tην τελική ενημέρωση έλαβε σήμερα η στρατιωτική ηγεσία από την γαλλική αντιπροσωπεία των εταιρειών Naval Group, Thales και MBDA για τις φρεγάτες Belharra.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, οι Γάλλοι πρότειναν:

  1. Να παραλάβουμε την πρώτη Belharra που ναυπηγείται ήδη για το Γαλλικό Ναυτικό, δηλαδή το 2023 κάτι πολύ καλό σε σχέση με τις ημερομηνίες που ακούγονταν περί 2025-2026. Εδώ “κολλάει” και η πρόσφατη απόφαση των Γάλλων να επιταχύνουν τις ναυπηγήσεις των φρεγατών.
  2. Το κόστος των 4 φρεγατών Belharra συμπιέζεται στα 2,8, με ικανότητες διαμόρφωσης και αναβάθμισης στο μέλλον. “Κτυπάει” έτσι στο κόστος στα ίσα όλους τους ανταγωνιστές και κυρίως τους Αμερικανούς.
  3. Οι φρεγάτες θα φέρουν οπλικό σύστημα εγγύς άμυνας (CIWS) τύπου RAM
  4. Δεν θα φέρουν πυραύλους κρουζ Scalp Naval
  5. Θα φέρουν 16 βλήματα ASTER 30 με ικανότητα αναβάθμισης στο μέλλον. Σκοπός είναι να κρατηθεί χαμηλά η τιμή. Eκτίμηση είναι ότι ακόμη και έτσι θα τις παραλάβουμε αρκεί να πάρουμε ως ενδιάμεση λύση μία τουλάχιστον FREMM-DA.
  6. Όσον αφορά το πρόγραμμα Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής (ΕΜΖ) των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ 200ΗΝ του ΠΝ, το κόστος ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ και θα την αναλάβει η Thales Netherlands.
  7. H γαλλική κυβέρνηση θα αποφασίσει για την παραχώρηση φρεγατών FREMM-DA

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με οι υποψήφιες προς παραχώρηση φρεγάτες στο ΠΝ είναι οι εξής:

H πρώτη επιλογή είναι να παραχωρηθούν οι δύο FREMM DA “Alsace” και “Lorraine” που μπορεί να φέρουν έως 32 Α/Α πυραύλους Aster 15/30 και βελτιώσεις στο ραντάρ Herakles. H λύση αυτή σχετίζεται πιθανότατα με την υπογραφή Αμυντικής Συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Η δεύτερη επιλογή είναι θα δοθεί στην Ελλάδα ως ενδιάμεση λύση έως την ένταξη σε υπηρεσία των φρεγατών Belharra η φρεγάτα JEAN BART (D615) (μας επιστρέφει στην εποχή των SM-1MR) κλάσης Cassard και η φρεγάτα Latouche-Treville.

Αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει και ο συνδυασμός εκσυγχρονισμένων φρεγατών La Fayette με ταυτόχρονη μίσθωση μίας φρεγάτας FREMM DA.

Ελληνοτουρκικά



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. γιωργος τιμπολης 02/13/2021 @ 10:08 ΠΜ

    εχουν τα μιραζ σκαλπ .θα εχουν και τα ραφαλ.οι σκαλπ ομως ειναι σαν τον covid.εχει covid-19 εχει και 12 και 14.εχουμε σκαλπ στα 300 km.σε αριθμο 80 μου φενεται[για ενα απογευμα].ειναι και ασυντηρητοι.καλυτερα να μην πυροδωτοθουνε.ειναι σαν να αγοραζουμε ps-5 χωρις παιχνηδια.τις πλατφορμες χωρις οπλα.νεροπιστολα.καθαρο νταβατζηλικι.δωσε ακυρο κουλη.μια απ τα ιδια.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*