Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

23:27 - 09/02/2021

ΕΚΤΑΚΤΟ ΟΙ Η.Π.Α. ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ Β-1 ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναπτύσσει βομβαρδιστικά B-1 στη Νορβηγία για πρώτη φορά σε μια κίνηση που στέλνει ένα σαφές μήνυμα στη Μόσχα ότι ο αμερικανικός στρατός θα λειτουργήσει στην στρατηγικά σημαντική περιοχή της Αρκτικής και θα δείξει ότι θα υπερασπιστεί τους συμμάχους στην περιοχή ενάντια σε οποιαδήποτε ρωσική επίθεση κοντά στα σύνορα της χώρας.

Τέσσερα βομβαρδιστικά τύπου B-1 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και περίπου 200 άτομα από την Πολεμική Αεροπορία Dyess στο Τέξας αναπτύσσονται στην αεροπορική βάση του Ορλάντ στη Νορβηγία και εντός των επόμενων τριών εβδομάδων, θα ξεκινήσουν αποστολές στον Αρκτικό Κύκλο και στον διεθνή εναέριο χώρο στη βορειοδυτική Ρωσία, σύμφωνα με πολλούς αξιωματούχους άμυνας.Μέχρι τώρα, στρατιωτικές αποστολές πάνω από την Αρκτική είχαν πραγματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η κίνηση δυνάμεων πολύ πιο κοντά στη Ρωσία σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα είναι σε θέση να αντιδράσουν πιο γρήγορα σε πιθανή επιθετικότητα της Ρωσίας, λένε αξιωματούχοι.

“Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η ικανότητά μας να υποστηρίζουμε συμμάχους και εταίρους και να ανταποκρίνονται με ταχύτητα είναι κρίσιμης σημασίας για τη συνδυασμένη επιτυχία”, δήλωσε ο στρατηγός Jeff Harrigian, διοικητής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη και την Αφρική.
Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ήδη αποδείξει ότι είναι διατεθειμένος να υιοθετήσει μια πιο σκληρή προσέγγιση στη Μόσχα από ό, τι με τον προκάτοχό του, Ντόναλντ Τραμπ. Πραγματοποίησε την πρώτη του κλήση στα τέλη του περασμένου μήνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον αντιμετώπισε για μια σειρά από ζητήματα, από μια πρόσφατη μαζική επίθεση στον κυβερνοχώρο έως την υποψία δηλητηρίασης της ηγετικής φιγούρας της χώρας.

Το Rockwell (τώρα μέρος της Boeing) Β-1 Lancer είναι ένα τετρακινητήριο Αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος με οπισθοκλινείς πτέρυγες μεταβλητής γεωμετρίας που χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF). Το πρόγραμμα που ξεκίνησε στη δεκαετία του 1960 προέβλεπε ένα υπερηχητικό βομβαρδιστικό με ταχύτητα Mach 2, καθώς και επαρκής εμβέλεια και ωφέλιμο φορτίο ώστε να αντικαταστήσει το Boeing B-52 Stratofortress. Εξελίχθηκε στο Β-1Β, βομβαρδιστικό αεροσκάφος κυρίως χαμηλού επιπέδου διείσδυσης με μεγάλη εμβέλεια και δυνατότητα ταχύτητας Mach 1,25 σε μεγάλο υψόμετρο.

Σχεδιασμένο από την Rockwell International, η ανάπτυξη του βομβαρδιστικού καθυστέρησε πολλές φορές στη διάρκεια της ιστορίας του, καθώς η θεωρία της στρατηγικής ισορροπίας άλλαξε πολλές φορές. Κάθε αλλαγή στη στάση άλλαξε την αντιληπτή ανάγκη για επανδρωμένα βομβαρδιστικά.

Η αρχική έκδοση B-1A αναπτύχθηκε στις αρχές του 1970, αλλά η παραγωγή του ακυρώθηκε, και μόνο τέσσερα πρωτότυπα κατασκευάστηκαν. Η ανάγκη για μια νέα πλατφόρμα ήρθε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά στις αρχές του 1980, και το αεροσκάφος επανήλθε με την έκδοση B-1B εστιασμένο στη χαμηλού επίπεδου διείσδυση και τον βομβαρδισμό. Ωστόσο, από αυτό το σημείο η εξέλιξη της τεχνολογίας stealth υποσχόταν ένα αεροσκάφος με δραματικά βελτιωμένες ικανότητες.

Η παραγωγή προχώρησε και η έκδοση Β λειτούργησε πριν από το “Advanced Technology Bomber” (το B-2 Spirit), κατά τη διάρκεια μιας περιόδου, που τα Β-52 ήταν όλο και πιο ευάλωτα. Το Β-1Β μπήκε σε υπηρεσία το 1986 με την USAF Strategic Air Command ως πυρηνικό βομβαρδιστικό. Στη δεκαετία του 1990, το Β-1Β μετατράπηκε σε συμβατικό βομβαρδιστικό. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μάχη κατά την Επιχείρηση Desert Fox το 1998 και ξανά κατά τη διάρκεια της δράσης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο το επόμενο έτος. Το Β-1Β έχει υποστηρίξει τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

ΠΗΓΗ:https://www.gazeta.ru/



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με IOANNIS KATSIREAS
Μετά από 30 χρόνια περιπλανήσεις σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη και μετά από πολύ κούνημα του μυαλού μου αποφάσισα να ρίξω άγκυρα ξανά στην πόλη όπου μεγάλωσα. Από μικρός μου άρεσε η έρευνα το διάβασμα, ονειρευόμουνα έναν κόσμο καλύτερο όπου η τεχνολογία θα μας έκανε πιο εύκολη τη ζωή τελικά αυτό που συνειδητοποίησα μετά από πολλά χρόνια ήταν ότι όλα αυτά είναι η καταστροφή του ανθρώπου και της ελευθερίας του μέσω της τεχνολογίας. Αγαπώ τη ζωή γιατί είμαι ελεύθερος και μέσα από τα ταξίδια μου ένιωθα πραγματικά ελεύθερος και Παραμένω να νιώθω το ίδιο ελεύθερος όπως και παλιότερα. Ένα πράγμα μόνο με τρομάζει η απώλεια της ψυχής μου όλα τα υπόλοιπα δεν με τρομάζουν.

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*