ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη

· Κατοχικά Νέα

Άλλη μια απώλεια για τον καλλιτεχνικό κόσμο. Την τελευταία της πνοή άφησε η ηθοποιός Μιράντα Κουνελάκη. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Facebook, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Συγκεκριμένα έγραψε:

“Ο φετινός Γενάρης ήρθε σαν καταιγίδα από αποχωρήσεις.. Αντίο γλυκιά, όμορφη, ταλαντούχα, πολυγραφότατη Μιράντα μας.. Σε θυμάμαι στο ΤΑΣΕΗ να λες να δώσω για να βοηθήσω.. Αυτό δεν θα το ξεχάσω ΠΟΤΕ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μιράντα Κουνελάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 1961.

Επίσης έκανε αρκετά χρόνια σπουδές μουσικής και πιάνου. Στο θέατρο πρωτοεμφανίστηκε το 1962 με το Θίασο Κατερίνας Ανδρεάδη με το έργο ”30 δευτερόλεπτα έρωτα”.

Η Μιράντα Κουνελάκη έχει γράψει από νεαρή ηλικία θεατρικά έργα, στίχους, τηλεοπτικά σενάρια από έργα του Βιζυηνού, του Ροΐδη, του Παπαδιαμάντη, κ.ά., έχει κάνει μετάφραση και διασκευή θεατρικού έργου, επιθεωρησιακά νούμερα, χρονογραφήματα, διηγήματα, πολλά κείμενα για παιδάκια, κείμενα για θεατρικό αναλόγιο κ.λπ. Μερικές από τις σημαντικότερες παραστάσεις που έλαβε μέρος: “Τα παιδιά μας οι κέρβεροι”, “Κόκκινα φανάρια”, “Τελευταίο φθινόπωρο”, “Ο Χριστός ξανασταυρώνεται”, “Πραματευτής”, “Καληνύχτα Μαργαρίτα”, “Ο έμπορος της Βενετίας”, “Ιούλιος Καίσαρ”, “Η κυρία με το σκυλάκι”, “Το κορίτσι με το κορδελάκι” Θίασος Μάνου Κατράκη) κ.ά.

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960 στην ταινία Για Σένα την Αγάπη μου”. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως “Άγνωστος πόλεμος”, “Ισιδώρα” κ.ά.
Φιλμογραφία

Το βλέμμα του Οδυσσέα / Ullyses ‘Gaze (1995)

Ο Μεγαλέξανδρος (1980)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ισιδώρα (1975)[Μαρία Μπάουζμερ]

Αντάρτες των πόλεων (1972) [Πόπη]

Η χαραυγή της νίκης (1971) [Μάρθα Καλογερή]

Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969) [Κάθριν]

Ζήσε για την αγάπη μας (1968)[Μαρίνα Χατζή]

Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)

Ο νικητής (1965) [Λένα Βασιλειάδου-Ντάβαρη]

Παιδί μου δεν αμάρτησα (1964)[Μαίρη]

Πικρή μου, Αγάπη (1964)[Ρένα Σιδέρη]
Ο λουστράκος (1962) [Μαρία Χαράτου]

Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Μαίρη Μπαρατέλα]

Η υπέροχη οπτασία (1962)

Η απολύτρωση (1961)

Άτλας (1961)

Για σένα την αγάπη μου (1960) [Μαρούλα]

Η λίμνη των στεναγμών (1959)
expressevia

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πλάκα Αθήνας, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από το συμβάνΕΛΛΑΔΑ

ΠΛΑΚΑ – ΕΞΙ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ: Τα ερωτήματα για την ασφάλεια του δικτύου αερίου

Ενδεικτική φωτογραφία καταιγίδας, όχι από την κακοκαιρία AgnetaΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AGNETA: Η ΕΜΥ αναβάθμισε το δελτίο – Πού αναμένονται επικίνδυνες καταιγίδες απόψε και αύριο

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΩΡΑ ΕΦΤΑΣΕ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *