Διαφημίσεις

Ηλεκτρονική αποθήκευση του ανθρώπινου γονιδιώματος

Με τη νέα υπηρεσία Google Genomics, η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και λογισμικού, Google δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά το γονιδίωμά του.


Όπως ανακοινώθηκε, με τον τρόπο αυτό η εταιρεία επιχειρεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στον τομέα της έρευνας και της στοχευμένης θεραπείας ασθενειών. Σύμφωνα με τη Google, το γονιδίωμα του κάθε ανθρώπου «μεταφράζεται» σε 100 GB αποθηκευτικού χώρου στο διαδίκτυο.

Η νέα υπηρεσία Google Genomics θα προσφέρει στον κάθε ενδιαφερόμενο το συγκεκριμένο χώρο σε μορφή cloud – κάτι αντίστοιχο του Google Drive – έναντι 25 δολαρίων το χρόνο.

Όπως έγινε γνωστό, σε περίπτωση που χρειαστεί επεξεργασία του γονιδιώματος, το κόστος ανεβαίνει. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι να παραχωρεί κάποιος σε μια εταιρεία όπως η Google τόσο «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα.

fnews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Ηλεκτρονική αποθήκευση του ανθρώπινου γονιδιώματος”
    1. Την ψυχή, την καρδιά, το σώμα, ό,τι μπορέσουν να πάρουν. Το θέμα είναι αν θα τα δώσουμε.

  1. Γιατί να αποθηκεύσω το αποτύπωμα του γονιδιώματός μου;

    Εάν χρειασθώ μεταμόσχευση οργάνου, και υπάρχει θέμα συμβατότητας που θα εξασφαλισθεί μέσω της ανίχνευσης και ταυτοποίησης του γονιδιώματος λήπτη και δότη, η ιατρική θα το αναλάβει τότε, με τις τότε μεταβλητές και ιστορικό που θα παρουσιάζει το σώμα μου – που είναι προϋπόθεση για μεταμόσχευση.

    Εάν χρειασθούν οι Αρχές να ταυτοποιήσουν το γονιδίωμά μου, θα μου το ζητήσουν, σύμφωνα με τα νόμιμα.

    Σο μεταξύ, δεν υπάρχει ΑΚΟΜΑ νόμος που να με υποχρεώνει να δίνω και να έχω το αποτύπωμα σε δημόσια γνώση. Είναι βέβαιο πως δεν μπορώ να γνωρίζω με ασφάλεια εάν τούτη η νέα δυνατότητα που θα μας προσφέρει τόσο, μα τόσο φθηνά η γκούγκλ, δεν είναι μέρος Ψυχολογικής Επιχείρησης/Psy Ops. Συνεπώς, ίσως δεν κάνω λάθος να επιφυλάσσομαι.

    Τώρα βεβαίως-βεβαίως 🙂 εάν κάποια ευγενική κυρία ή απόγονός της το χρειασθούν, ε, ας αναλάβουν και τα έξοδα τότε – χτύπα ξύλο… τ' ακούς βρε σύ, μνημονιο-αποσβολωμένε; (Παραμιλητό ήταν αυτό το τελευταίο, για να μην παρεξηγούμαστε!)

    Άργος – oofia@yahoo.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *