Διαφημίσεις

Δηλώσεις του Μπουλέντ Αρίντς για το ζήτημα της νομικού καθεστώτος του Ορθόδοξου ΠατριαρχείουΗ Άγκυρα δεν είναι ακόμα έτοιμη να αντιμετωπίσει το θέμα της αναγνώρισης νομικής προσωπικότητας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων χριστιανικών εκκλησιών στην Τουρκία, δήλωσε ο αντιπρόεδρος τη τουρκικής κυβέρνησης κ. Μπουλέντ Αρίντς.
“Ο θεσμός που εκπροσωπείται από τον ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Βαρθολομαίο, δεν έχει νομική προσωπικότητα στο ισχύον σήμερα νομικό καθεστώς της Τουρκία. Δεν έχει νομική προσωπικότητα, αλλά υπάρχει”, είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στην εφημερίδα Today’s Zaman για να τιμήσει την 4η επέτειο από την κυκλοφορία της.
“Διερευνούμε μια λύση που θα αναγνωρίζει την ύπαρξη του Πατριαρχείου αλλά να του παραχωρεί νομική προσωπικότητα, σύμφωνα με την συνθήκη της Λοζάννης και τους νόμους μας”, είπε ο κ. Αρίντς.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι το ίδιο ισχύει και για την καθολική εκκλησία στην Τουρκία. “Προς το παρόν δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Βατικανού για μια νομική προσωπικότητα της Καθολικής Εκκλησίας την Τουρκία” είπε.
“Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους, τις παραισθήσεις και τις προκαταλήψεις”, είπε ο κ. Aρίντς. “Αυτό που έχει σημασία είναι οι διαφορές θρησκευτικές ομάδες στην Τουρκία να μπορούν να ζήσουν ελεύθερα, ειρηνικά και να μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους” είπε ακόμα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κατέληξε ότι “αυτή είναι η απόφαση και η προσέγγιση του AKP (του κυβερνητικού Κόμματος της Δικαιοσύνης και της Ανάπτυξης), ακόμη και αν ορισμένοι πολιτικοί βρίσκουν την προσέγγιση αυτή η επικίνδυνη”. “Θα κάνουμε οτιδήποτε επιβάλλεται από το νόμο επιπλέον θα πάρουμε τα απαραίτητα μέτρα αν ορισμένοι νόμοι δεν αρκούν για να ικανοποιήσουν τα αιτήματα, γιατί αυτό που έχει σημασία είναι τα δικαιώματα και είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτό”, είπε .
Ο κ. Αρίντς, που πρόσφατα επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, επανέλαβε ότι η Άγκυρα θέλει να διευρύνει τα δικαιώματα των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων και να επιλύσει προβλήματα που αντιμετωπίζoυν, όπως την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *