18:50 - 16/12/2020

Αίγυπτος & ΗΑΕ αποφασίζουν για Α. Μεσόγειο & Τουρκία – Εσπευσμένα στο Κάϊρο ο Mohamed Bin Zayed

Διαφημίσεις

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αλ Σίσι θα δεχθεί σήμερα τον Πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι και ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων των ΗΑΕ, Μοχάμεντ Μπιν Ζάιντ, σε μια συνάντηση από την οποία θα έχουμε σίγουρα πολλές εξελίξεις σε σχέση με την Α.Μεσόγειο, την Λιβύη και φυσικά την Τουρκία.

Οι δύο πλευρές θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες που θα καλύπτουν όλες τις κοινές πτυχές και ζητήματα που προκαλούν ανησυχία, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στη Λιβύη.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται για στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λιβύη, ενώ υπάρχει η δεδηλωμένη απόφαση της Άγκυρας για έρευνες νοτίως της Κρήτης καθώς και στα ανοικτά της Λιβύης.

Το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο είναι ουσιαστικά ένα “συγχωροχάρτι” προς την Τουρκία για οτιδήποτε ύποπτο ετοιμάσουν οι Τούρκοι στην Α.Μεσόγειο προκαλώντας κυρίως Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο. Στην εξίσωση όμως αυτή εισήλθαν με δική τους πρωτοβουλία και τα ΗΑΕ, τα οποία πιθανότατα αποφάσισαν να δράσουν στην Μεσόγειo.

Ένα μεγάλο σοκ για την Άγκυρα και τα τουρκικά προκλητικά επεκτατικά σχέδια στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ήταν και η πρόσφατη κοινή αεροναυτική άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου-ΗΑΕ, με την κωδική ονομασία «Μέδουσα», στην οποία για πρώτη φορά συμμετείχαν έτος και δύο «ορκισμένοι» εχθροί της Άγκυρας, η Γαλλία και τα ΗΑΕ.

Την ώρα που το τουρκικό καθεστώς ενεργεί ως ο μεγαλύτερος ταραξίας της περιοχής, Ελλάδα και Αίγυπτος εμφανίζονται ως πυλώνες σταθερότητας, αλλά και το ισχυρό αντίβαρο έναντι της τουρκικής παρέμβασης με μοχλό την μουσουλμανική αδελφότητα.

Τόσο όμως τα Εμιράτα όσο και η Αίγυπτος ενώπιον του κινδύνου ενεργοποίησης αυτής της ακραίας ισλαμικής οργάνωσης στο εσωτερικό τους, στράφηκαν σε μαι συμμαχία “προθύμων” με Ελλάδα και Κύπρο.

Σε ανάλογη κατεύθυνση βρίσκεται και άλλες χώρες όπως το Ισραήλ, έπειτα από την ξεκάθαρη διάθεση της Άγκυρας να αποτελέσει ορμητήριο για φανατικές οργανώσεις Παλαιστινίων,( Χαμάς) οι οποίες αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα της χώρας.

Η προσέγγιση τόσο της Αιγύπτου και των ΗΑΕ όσο και του Ισραήλ με την Αθήνα δεν περιορίζεται πλέον σε διπλωματικό επίπεδο αλλά γίνεται όλο και πιο έντονα αισθητή τόσο στον στρατιωτικό τομέα αλλά και στο κρίσιμο πεδίο των πληροφοριών.

hellasbook.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με IOANNIS KATSIREAS
Μετά από 30 χρόνια περιπλανήσεις σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη και μετά από πολύ κούνημα του μυαλού μου αποφάσισα να ρίξω άγκυρα ξανά στην πόλη όπου μεγάλωσα. Από μικρός μου άρεσε η έρευνα το διάβασμα, ονειρευόμουνα έναν κόσμο καλύτερο όπου η τεχνολογία θα μας έκανε πιο εύκολη τη ζωή τελικά αυτό που συνειδητοποίησα μετά από πολλά χρόνια ήταν ότι όλα αυτά είναι η καταστροφή του ανθρώπου και της ελευθερίας του μέσω της τεχνολογίας. Αγαπώ τη ζωή γιατί είμαι ελεύθερος και μέσα από τα ταξίδια μου ένιωθα πραγματικά ελεύθερος και Παραμένω να νιώθω το ίδιο ελεύθερος όπως και παλιότερα. Ένα πράγμα μόνο με τρομάζει η απώλεια της ψυχής μου όλα τα υπόλοιπα δεν με τρομάζουν.

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*