Διαφημίσεις

Αρνούνται κάθε σχέση με το σκάνδαλο της Siemens τα πολιτικά πρόσωπα που κατονομάζονται στο πόρισμα της πλειοψηφίας. Εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους για τη δράση και τα συμπεράσματα της εξεταστικής επιτροπής και κάνουν λόγο για σκοπιμότητες εις βάρος τους.

“Ως άθλια και αντιδημοκρατική” επίθεση χαρακτηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομίας και βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Παπαθανασίου, το πόρισμα της πλειοψηφίας της Εξεταστικής προς το πρόσωπό του, που τον παραπέμπει στην προανακριτική επιτροπή εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του.

Δηλώνει ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στην απομάκρυνση του εισαγγελέα, Γιώργου Ζορμπά, αλλά και πως ουδέποτε επέβαλε καμία θεσμική μεταβολή στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, όπως αναφέρεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τόσο η απομάκρυνση του Γιώργου Ζορμπά καθώς και οι υπόλοιπες αλλαγές έγιναν πολύ πριν αναλάβει υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών.

Στις δηλώσεις του καταλήγει ότι δεν χειρίστηκε ποτέ και καμία από τις επίμαχες συμβάσεις του Δημοσίου με τη Siemens, υπογραμμίζοντας ότι “πρόκειται για μια απόφαση πέραν κάθε λογικής, η οποία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί το σκοπό της διαφάνειας, αλλά γελοιοποιεί το σύνολο της διαδικασίας”.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Βερελής, μίλησε ειρωνικά για την εξεταστική λέγοντας πως αυτή “ξεκίνησε για «Μπεν Χουρ» και κατέληξε σε «Αμποτ και Καστελο» για να προσθέσει ότι «επιτεύχθηκε ο κεντρικός στόχος τα κομματικά ταμεία και αυτοί που έπρεπε να μείνουν ανέλεγκτο”.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ εκτιμά στη δήλωσή του ότι βρίσκεται στη λίστα για παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή για δύο λόγους. Ως πρώτο λόγο αναφέρει το γεγονός ότι ήταν υπουργός Μεταφορών.

Όπως τονίζει τόσο στον ΟΣΕ όσο και στον ΟΤΕ δεν υπέγραψε προγραμματικές συμβάσεις ή αλλαγές τους, ενώ αντίθετα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, αγωνίστηκε για να αποτρέψει ζημιές και πως “έγκαιρα ζήτησε να κηρυχτεί έκπτωτη σύμβαση με την Siemens, γεγονός που προκάλεσε την μήνι της γερμανικής εταιρείας”.

Ως δεύτερο λόγο  αναφέρει στη δήλωσή του ότι «ο κατάλογος συντάχθηκε με κριτήρια face control σε μία κυνική ατμόσφαιρα σκοπιμοτήτων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι αρεστός σε ορισμένους κύκλους μέσα στο κόμμα του.

Εκτιμά δε, ότι έγινε δυσάρεστος, όταν το Δεκέμβριο του 2008 μίλησε για την θλιβερή κατάσταση που επερχόταν για την οικονομία, όταν μάλιστα πρότεινε να υπάρξει υπουργός Οικονομίας κοινής αποδοχής, πρόταση για την οποία, όπως αναφέρει τότε επικρίθηκε δημόσια.

Ακόμη είπε πως ορισμένοι “λησμονούν” την ασυνήθιστη για τα πολιτικά ήθη κίνηση να παραιτηθεί το Μάιο του 2009, με αφορμή τη διερεύνηση της υπόθεσης ΜΑΝ, για να δικαιωθεί στη συνέχεια όπως τόνισε ο ίδιος.

Τέλος ευχαρίστησε όσους βουλευτές διαφώνησαν χθες την παραπομπή του, σημειώνοντας ότι περιφρονεί την έννοια της παραγραφής κι ότι η πορεία του στην πολιτική «δεν υπήρξε στρογγυλή».

Σημειώνεται ότι με την παραπομπή του διαφωνίες εξέφρασαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι Πάνος Καμμένος, Αναστάσιος Νεράντζης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά από την ΝΔ, ενώ από το ΠΑΣΟΚ οι Παντελής Οικονόμου και Ανδρέας Μακρυπίδης.

Αυθαίρετη χαρακτηρίζει την εμπλοκή του στην υπόθεση ο Γ. Αλογοσκούφης υποστηρίζοντας ότι δεν είχε εξουσία σε διοικητικά ζητήματα του ΟΤΕ., πλην της εκπροσώπησης του ελληνικού δημοσίου, ως μετόχου στις γενικές συνελεύσεις του οργανισμού.

Ο πρωην υπουργός Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, κάνει λόγο για επικοινωνιακούς λόγους που οδήγησαν στην εμπλοκή του στην υπόθεση.

«Ζούμε ένα πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου, όπου συσχετίζονται πρόσωπα με άσχετα θέματα, χωρίς καμία τεκμηρίωση» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση .

“Κεραυνό εν αιθρία”  χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, το πόρισμα της Εξεταστικής. Υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία σχέση με τις συμβάσεις του ΟΤΕ

ΠΡΕΖΑ TV
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *