ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ανακοίνωση Pfizer – BioNtech για το εμβόλιο μετά την επίθεση χάκερ στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

· Κατοχικά Νέα

Τα έγγραφα που σχετίζονται με την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού ήταν, όπως όλα δείχνουν, ο στόχος της κυβερνοεπίθεσης που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης εναντίον του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ). H Pfizer και η BioNTech, σε κοινή τους ανακοίνωση, επιβεβαιώνουν την επίθεση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εταιρείες:

«Σήμερα, ενημερωθήκαμε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ότι ο οργανισμός δέχτηκε κυβερνοεπίθεση και ότι υπήρξε παράνομη πρόσβαση σε ορισμένα έγγραφα σχετικά με το το υποψήφιο εμβόλιο κατά της COVID-19, το BNT162b2, τα οποία είχαν αποθηκευτεί σε διακομιστή της EMA. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι κανένα σύστημα της BioNTech ή της Pfizer δεν έχει παραβιαστεί σε σχέση και δεν γνωρίζουμε ότι κάποιοι συμμετέχοντες στη μελέτη έχουν εντοπιστεί μέσω των δεδομένων στα οποία αποκτήθηκε παράνομη πρόσβαση. Προς το παρόν, περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα του EMA και θα ανταποκριθούμε κατάλληλα και σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ. Ο EMA μας διαβεβαίωσε ότι η κυβερνοεπίθεση δεν θα έχει αντίκτυπο στο χρονοδιάγραμμα για την έγκριση του εμβολίου.

Λαμβάνοντας υπόψη τα κρίσιμα ζητήματα δημόσιας υγείας και τη σημασία της διαφάνειας, συνεχίζουμε να παρέχουμε σαφήνεια σε όλες τις πτυχές της ανάπτυξης εμβολίων και των ρυθμιστικών διαδικασιών. Η εστίασή μας παραμένει σταθερή στο να συνεργαζόμαστε στενά με κυβερνήσεις και ρυθμιστικές αρχές για να προσφέρουμε το εμβόλιο COVID-19 σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο όσο πιο ασφαλή και όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά για να τερματίσουμε αυτήν την καταστροφική πανδημία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ethnos.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Καταιγιδοφόρα νέφη, συμβολική φωτογραφία για τον ΕιρηνικόFEATURED

Ειρηνικός: Ιστορικό ρεκόρ ισχυρών τυφώνων με το El Niño – Γιατί οι καταιγίδες διαρκούν περισσότερο και γίνονται εντονότερες

Κίεβο και Δνείπερος, εικόνα αρχείουFEATURED

Ζελένσκι: Χωρίς έγκαιρη προειδοποίηση από συμμάχους πριν από τα ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο – Το κενό στην αντιπυραυλική άμυνα

Αθήνα Ακρόπολη, συμβολική εικόνα για τις ελληνοαμερικανικές διπλωματικές σχέσειςFEATURED

Ο Λευκός Οίκος ζήτησε την παραίτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από την πρεσβεία στην Αθήνα – Οι καταγγελίες και η διπλωματική διάσταση

Μία απάντηση στο “Ανακοίνωση Pfizer – BioNtech για το εμβόλιο μετά την επίθεση χάκερ στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων”

  1. Γιαυτο σημερα το πρωι μας πηραν τα αυτια να μας λενε τι καλο μας κανει η νανοτεχνολογια των εμβολιων εδω στον Καναδα επειδη κλεψανε αρχεια και φοβωνται μην βγουν στην φορα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *