10:35 - 16/11/2020

Ο ΠΟΥ Παρακολουθεί Τις Διαδικτυακές Συνομιλίες Και Τα Συναισθήματα των ανθρώπων ώστε να Προσαρμόζει αντίστοιχα το αφήγημα του για τo COVID-19

Διαφημίσεις

Αναλύσεις Μηχανικής Μάθησης εφαρμόζονται για την ανάλυση των υποκλοπών των συζητήσεων των ανθρώπων.

από την Cindy Harper [ 1 ]

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάζεται με μια εταιρεία Ανάλυσης Δεδομένων για να «»σαρώνει»» τις συνομιλίες των ανθρώπων, που λαμβάνουν χώρα στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με θέμα την «παραπληροφόρηση για τον κορονοϊό», πράξη που ο ΠΟΥ αποκαλεί «κοινωνική ακρόαση».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέγει ότι δεν «καταπολεμά μόνο την πανδημία» αλλά και τις ανθρώπινες συνομιλίες σχετικά με αυτήν.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ [ 2 ], υπάρχει μια «επικοινωνιο-δημία» (infodemic) – μια υπερπαραγωγή και εξάπλωση παραπλανητικών πληροφοριών, σε τέτοιο βαθμό ώστε αποφάσισε ότι για να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση, πρέπει να χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένης της «κοινωνικής ακρόασης», με τη βοήθεια της Μηχανικής Μάθησης. [ 3 ]

«Η αντιμετώπιση ψεύτικων ειδήσεων ή φημών στην πραγματικότητα αρχίζει να αποδίδει όταν είναι πολύ αργά», δήλωσε ο Tim Nguyen, ειδικός τεχνολογίας που βοηθά τη μονάδα του ΠΟΥ με τον τίτλο «Δίκτυο πληροφοριών για επιδημίες» (EPI-WIN).

«Αυτό που έχουμε θέσει σε εφαρμογή από την αρχή της πανδημίας είναι μια προσέγγιση κοινωνικής ακρόασης».

Είναι ανατριχιαστικό το γεγονός ότι η εταιρεία σαρώνει περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων κάθε εβδομάδα για να παρακολουθεί τις διαδικτυακές συνομιλίες. Στη συνέχεια χρησιμοποιεί την Μηχανική Μάθηση για να ταξινομεί τις πληροφορίες σε τέσσερα θέματα: αιτία, ασθένεια, παρεμβάσεις και θεραπείες.

Στόχος του ΠΟΥ είναι να μάθει ποιά θέματα σχετικά με τον κοροναϊό κερδίζουν δημοτικότητα, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια να κατασκευάσει δικό του «ποίημα» για να εξουδετερώσει και να προσπαθήσει να εκτρέψει την δημόσια συζήτηση, προς όφελος του.

Η «κοινωνική ακρόαση» του ΠΟΥ δεν περιορίζεται μόνον στην ανάλυση και επεξεργασία του περιεχομένου των συνομιλιών των ανθρώπων για περιεχόμενο, αλλά προσπαθεί επίσης να αναλύσει και τα συναισθήματά τους.

Μέσω της γλωσσικής ανάλυσης, η τεχνολογία ανιχνεύει συναισθήματα όπως θλίψη, αποδοχή, άρνηση και άγχος. Με τέτοιες γνώσεις, ο ΠΟΥ ελπίζει να βρει αποτελεσματικές στρατηγικές για την εκάστοτε προσαρμογή του αφηγήματος του για τον κοροναϊό.

«Αυτό που μάθαμε έως τώρα, μετά από δυόμισι μήνες εφαρμογής αυτού του είδους της ανάλυσης, είναι ότι τα θέματα επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά», εξήγησε ο Nguyen.

«Αυτό σημαίνει για εμάς είναι ότι πρέπει να προωθήσουμε ξανά τις πληροφορίες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές. Οι άνθρωποι μπορεί να μην το καταλάβουν την πρώτη φορά που το προωθούμε, αλλά όταν οι ερωτήσεις και τα θέματα εμφανίζονται αργότερα, σημαίνει ότι είναι καιρός να τις επαναδιοχετεύσουμε.»

Ο ΠΟΥ αναγνωρίζει ότι δεν έχουν όλοι πρόσβαση στα κοινωνικά μέσα.

Συνεπώς, συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Παλμό (UN Global Pulse) του ΟΗΕ στη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και των Μεγάλων Δεδομένων (Big Data) για την εφαρμογή της «κοινωνικής ακρόασης» και στα ραδιόφωνα, τα οποία είναι η πιο κοινή πηγή πληροφοριών για άτομα δίχως πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Το UN Global Pulse εφαρμόζει ήδη την «κοινωνική ακρόαση» στην Ουγκάντα, όπου προσπαθεί να καταπολεμήσει τις φήμες ότι ο κοροναϊός μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυσικές θεραπείες.

«Πρέπει να έχετε υψηλό επίπεδο αξιόπιστης πληροφορίας εκεί έξω για να προσεγγίσετε πληθυσμούς και να τους «ανοσοποιήσετε» ώστε να μην είναι ευαίσθητοι σε ψεύτικες ειδήσεις ή στη παραπληροφόρηση.»

«Στόχος μας είναι να «εμβολιάσουμε» το 30% του πληθυσμού με «καλές πληροφορίες» για να έχουμε ικανοποιητικό βαθμό «ανοσίας αγέλης» κατά της παραπληροφόρησης », δήλωσε ο Nguyen.

Πηγές:

[ 1 ].– WHO is Monitoring Online Conversations and Emotions to Change COVID Narratives

[ 2 ].– Immunizing the public against misinformation

[ 3 ].– Μηχανική μάθηση – Βικιπαίδεια

πηγή

το είδα
Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης: Το lockdown δεν βοηθά και δεν θα οδηγήσει πουθενά

Χειμαρρώδης, αποκαλυπτικός και χωρίς να μασάει τα λόγια του ο Ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης μιλώντας στον Focus Fm 103,6 είναι ξεκάθαρος: «ΤΟ LOCK DOWN ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ». Επιπλέον, απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη, επεσήμανε ότι ήδη καταγράφονται αυξημένα ποσοστά αυτοκτονιών λόγω του εγκλεισμού, ενώ χαρακτήρισε ηλιθιότητα την χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους χωρίς κόσμο! Τέλος, υπογράμμισε ότι η μείωση και η αύξηση των κρουσμάτων έχει άμεση σχέση με την αυξομείωση της θερμοκρασίας και όχι με το lockdown, ενώ έκανε και την εκτίμηση ότι μπορεί να έχει δημιουργηθεί μια υποτυπώδης ανοσία αγέλης!

Δείτε εδώ διαφωνίες του Μάριου Ματσάκη για τις μάσκες σε παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου! Επίσης και εδώ.

Δείτε τις θέσεις του Μάριου Ματσάκη για την «πανδημία» του κορωνοϊού εδώ.

Δείτε τι λέει ο Μάριος Ματσάκης για τον άσκοπο πανικό που προκαλούν γύρω από τον κορωνοϊό.

Για την υστερία δείτε και εδώ.

(Κάποια video είναι δυστυχώς «κατεβασμένα» λόγω «δημοκρατίας»).

Ο Μ.ΜΑΤΣΑΚΗΣ «ΚΑΡΦΩΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΟΥ 2ου LOCK DOWN

Βιολόγος Μ.Παπαζαχαρίου – Το σχέδιο χωρίς γενικά Lockdown που θα προστάτευε όλο τον πληθυσμό

seferou.blogspot.com

nikosxeiladakis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. BAΛΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΔΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ

    https://www.youtube.com/watch?v=b_UhQzFzG74

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*