23:19 - 31/10/2020

Τα πράγματα είναι πολύ απλά

Διαφημίσεις

Τα πράγματα είναι πολύ απλά

Από το 1980 με την είσοδο της χώρα μας στην ΕΟΚ ξεκίνησε μια κεκαλυμμένη επίθεση στην Πρωτογενή Παραγωγή (αγρότες κτηνοτροφοι, ψαράδες) καθώς και στα τότε Ελληνικά Εργοστάσια και Βιοτεχνίες. Στην συνέχεια “φορτώθηκαν” με Χρέος Όλοι (Πάνω από 3.000.000 κόκκινα δάνεια και οφειλετες στην πρωην εφορία (πλέον ΑΑΔΕ – Ανώνυμη επιχείρηση υπό την εποπτεία και έλεγχο των “δανειστών”). Ο αριθμός αυτός αν τον μεταφράσουμε σε νοικοκυριά, πρέπει να ξεπερνά το 50% του πλυθυσμού της χώρας και αυτό θα μεγαλώσει και άλλο με την επερχόμενη οικονομική κρίση – και όχι η κρίση δεν έχει ξεκινήσει, είμαστε ακόμα στο “ζέσταμα”.

Το 2001 με την εισοδό μας στην Ε.Ε. συνεχίστηκε αυτή η τακτική και επεκτάθηκε και στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις μικρές επιχειρήσεις με την υπερβολικα αύξηση των φόρων ενώ ταυτόχρονα και πάντα ευνοημένοι από το σύστημα ήταν οι πολυεθνικές και οι μεγάλες επιχειρήσεις.

Τα τελευταία 10 χρόνια η επιθεση ανέβηκε επίπεδο και είδαμε ακόμα και μεγάλες επιχειρήσεις και Αλυσίδες να βάζουν λουκέτο ή να εξαγοράζονται από πολυεθνικές.

Ηλεκτρονική Αθηνών – Διατηρούσε 44 καταστήματα όταν έκλεισε

Sprider Stores  – Διατηρούσαν 45 καταστήματα όταν έκλεισαν

Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ, Softex, Diana, Nutriart (πρώην Κατσέλης), Fokas, Gloo, Neoset, Raxevsky, Χαλυβουργική, Αγνό…

και η λίστα δεν έχει τελειωμό.

Μα θα μου πείτε π.χ. “υπάρχουν προιόντα Κατσέλης.”

Ναι φυσικά, αλλά πως; Εξαγοράστηκε το Σήμα “Κατσέλης” απο την αρτοβιομηχανία “Καραμολέγκος”.

Όπως π.χ. ο Κοτσώβολος ανήκει στην “Dixons Carphone”, ενώ ο “Γερμανός” ανήκει στη “Cosmote” η οποία είναι του “Οτε” ο οποίος ανηκει κατά το 46,9% στην “Deutsche Telekom”. Τα “ΕΝΑ Food Cash & Carry”και “ΑΒ Βασιλόπουλος” ανήκουν στην “Ahold Delhaize Group”, οι “Amstel, Heineken, Αλφα, Fischer, Buckler) στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία του Ολλανδικού Ομίλου Heineken και και και…

Τι έχει μείνει τώρα;

α) Οι μικρές επιχειρήσεις/καταστήματα τα οποία καταστρέφονται από τον Μάρτιο του 2020. ( Με τον ρυθμό που πάνε σε 2, 3 το πολύ χρόνια θα έχουν “ξεμπερδέψει με δαύτους”.)

β) Ακολουθούν οι τραπεζοϋπάλληλοι, και οι λογιστές αφού με το Ηλεκτρονικό Χρήμα που προωθείται δεν θα έχουν αντικείμενο, στο μεγαλύτερο μέρος τους τουλάχιστων. Τα καταστήματα των τραπεζων θα λειτουργούν όπως η “Πειραιώς” της Γλυφάδας, με 1 άτομο προσωπικό και οι δηλώσεις της εφορίας θα είναι προσυμπληρωμένες λόγο της ηλεκτρονικής καταγραφής όλων.

γ) Μετά έχουν σειρά οι κάθε είδους δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι νομίζουν οτι είναι μόνιμοι, όπως και όλοι εμείς νομίζαμε οτι ζούμε σε δημοκρατικη χώρα, με κατοχυρωμένο Σύνταγμα και Ελευθερία του λόγου, Ελευθερία στην μετακίνηση, Ελευθερία στην εργασία…

δ) Οι συνταξιούχοι καθ όλο το διάστημα θα πλήτονται λιγότερο απο τους υπόλοιπους και κυρίως έμμεσα καθώς αποτελούν την εκλογική βάση όλων των κομμάτων της παρούσας βουλής η οποία μόνο Βουλή των Ελληνων δεν είναι (Βουλή-Βούληση-Επιθυμία. Νομίζει κανείς οτι τα τελευταία 10+ χρόνια η Βουλή ακολουθει τις επιθυμίες της πλειοψηφίας των Ελλήνων;)

ε) Οι δικαστές και τα σώματα ασφαλείας που παρατηρούν αμέτοχοι ή δρουν κατασταλτικά  πιστεύουν ότι μετά την εξαθλίωση των υπολοίπων και την ποδοπάτηση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα θα συνεχίσουν να έχουν όσα έχουν τώρα; Το άλλο με τον Τοτο το ξέρετε;

Τι μπορούμε να κάνουμε – νόμιμα!

Αντιστρέψτε τα δεδομένα (τους).

α) Στηρίξτε μικρές/ τοπικές επιχειρήσεις και βιοτεχνίες.

β) Ψωνίστε απο Ελληνικές εταιρίες ( Δείτε στο διαδίκτυο ποιος είναι ποιος)

γ) Χρησιμοποιήστε μετρητά στις συναλλαγές σας ή μη (πλήρως) καταγραφόμενες μεθόδους πληρωμής (π.χ.Paypal) “Μα πρέπει για την εφορία” – Ωραία. Πληρωστε Ρεύμα, Τηλέφωνο, Ασφάλειες και αν δεν φτάνουν αυτά και καύσιμα.

δ) Ενημερωθείτε από εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης και αν έχετε τηλεόραση και αποκωδικοποιητή πετάξτε τουλάχιστον τον τελευταίο από το παράθυρο (Προσοχή αν είσαστε σε όροφο για διερχόμενους)

ε) Όταν κάποια στιγμή (αρχή Δεκεμβρίου πιστεύω – προσωρινό θα είναι μην βιαστητε να χαρείτε) μας ξεμαντρώσουν μην τρέξετε να στηρίξετε τις Πολυεθνικές. (Μετά το πρώτο Lockdown και σύμφωνα με πληροφορία απο γνωστό που εργάζεται σε κατάστημα πολυεθνικής για πολλές μέρες ειχαν Χριστουγενιάτικου επιπέδου αγορές – όπως το έθεσε ο ίδιος “Χαμός”).

στ) Όσοι ψηφίσατε κόμματα της Βουλής και έχετε επαφή με εκπροσώπους τους / βουλευτές / δημοτικούς συμβούλους ενημερώστε τους οτι όταν γίνουν ξανά εκλογές θα “τους μαυρίσετε” τοσο εσείς, όσο και όλοι οι γνωστοι/συγγενείς σας. Μπορεί να μην νοιάζονται για τίποτα, αλλά για την τσέπη τους…

ζ) Μην πέσετε στην παγίδα του διαχωρίσμου που προωθούν με τον Χουντοϊό. Θελουν να διαφωνούμε για να μην ενωθούμε. Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε, το μόνο που διαφέρει είναι το πόσο κοντά στον πάτο είμαστε. Οι μόνοι που δεν έχουν πέσει (ακόμα) μέσα είναι όσοι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση σημερα σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου του 2020. Εσύ;

η) Ενημερώστε όσους μπορείτε (για όσο ακόμα έχουμε την δυνατότητα) το τι διακυβεύεται και που πάμε.

θ) Βρείτε τα 4.000.000 ατόμων που ΔΕΝ ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και αν ποτέ γίνουν πηγαίνετε τους σηκωτούς στα εκλογικά τμήματα να ψηφίσουν οποιονδήποτε δεν έχει περάσει ως τώρα  την πόρτα του κυνοβουλείου (Κυβερνάνε με 2,7 εκατομμύρια ψήφους) – Και όχι η αποχή δεν είναι λύση.

Θα τους σταματήσουν αυτά;

Όχι, αλλα θα κερδίσουμε χρόνο. Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουν εκλογές. Αν αναλάβει κάποιος που πραγματικά θέλει να κάνει καλό και δεν υπαρχουν πια Ελληνικές επιχειρησείς, η πλειοψηφιά του κόσμου είναι εξαθλιωμένη, μαζί με την παιδεία που είναι ήδη, από που να ξεκινήσει και τι να πρωτοδιορθώσει; Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο.

Διασταυρώστε πηγές και πληροφορίες και σκεφείτε λογικά.

Τώρα ξαφνικά λοιπόν μετά από χρόνια μειώσεων των συντάξεων, διαδοχικές αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και διάλυση του συστήματος υγείας, στο οποίο κατά 70% τα κρεβάτια τα καταλαμβάνουν οι υπερήλικες/συνταξιούχοι, ήρθε η ώρα που το κράτος που τόσο νοιάζεται, κάνει τα πάντα για να τους σώσει: Καταστρέφει τις επιχειρήσεις, τα δικαιώματα όλα και όλων, την παιδεία, τα πάντα για να σώσει τι;

Χμ! Εμένα κάτι δεν μου κολλάει εδώ.

“Ναι αλλά δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι που αποδημούν εις Κύριον” – Σωστά δεν είναι μόνο, είναι όμως κατά 96.2%. Σε σύνολο 626 ατόμων “ΕΟΔΥ 31/10/2020 …το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω” δηλαδη οι 602 και μένουν άλλα 24 άτομα…

Ως τα τέλη Ιουλίου φέτος είχαμε πάνω από 70.000 απώλειες στην χώρα από όλες τις αιτίες. Πανω από 10.000 ανα μήνα, 350 ημερησίως. Εμείς όμως πρεπει να ασχολούμαστε μόνο με τα 3, 4, 8, 5 του “Αοράτου” που χωρίς αυτές τις “ενημερώσεις” κανείς δεν θα ειχε καταλάβει τίποτα. Κανείς.

Από τα τροχαία είχαμε ανάλογες απώλειες από τον “Αόρατο εχθρό” – 363 απώλειες και 319 βαριά τραυματές εως και τον Αύγουστο.

Το 2019 είχαμε 695 απώλειες από τροχαία και 600+ βαριά τραυματίες. Ακούσατε τίποτα για αυτά;

Μήπως να καταργήσουμε μόνιμα την έξοδο από τα σπιίτια μας για να “είμαστε ασφαλείς”.

Μήπως να πετάξουμε όλοι αυτοκίνητα και μηχανάκια για το συνολικό καλό;

Όλα αυτά τα λέω επειδή με την “πράσινη ανάπτυξη” τα ατομικά μέσα μεταφοράς είναι ο επόμενος τομέας προς κατάργηση.

Συνεχίστε με το σκεπτικό “Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει”.

Περιμένετε τον επόμενο χρόνο που με την “Δευτερη ευκαιρία” του νέου πτωχευτικού κώδικα θα χάσουν την πρώτη κατοικία πάνω από 100.000 άτομα και σε βάθος 5ετίας την περιουσία τους πάνω από 400.000 κόσμου.

(… Η πρώτη κατοικία δεν θα προστατεύεται πλέον όπως γνωρίζαμε, αλλά θα περνάει σε δημόσιο φορέα στον οποίο ο οφειλέτης θα πληρώνει ενοίκιο για να μείνει)

Περιμένετε να αυξηθουν και άλλο οι φόροι, τα καύσιμα, τα πρόστιμα μέχρι να μην αντέχετε οικονομικά την κατοχή και συντήρηση οχήματος.

Περιμένετε και θα δείτε ή ξυπνήστε και ενημερωθείτε.

Περικλής: «Τόν μηδέν τούτων μετέχοντα ουκ απράγμονα αλλ’ αχρείον νομίζομεν» (Δεν θεωρούμε φιλήσυχο αλλ’ άχρηστο αυτόν που δεν ασχολείται με τα κοινά)

Τι να μας πει και αυτός τώρα, ποιος ήταν ο Περικλής; Μήπως ήταν και αυτός “Ψεκασμένος”;



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (5)

  1. Πες τα Χρυσόστομε.
    Να καταργηθούν μηχανάκια και αυτοκίνητα καθώς και τα μπάνια στη θάλασσα. Για να είμαστε ασφαλείς. Υπάρχει βρώμικο σχέδιο πίσω απολα αυτά με τον ιό, και θα το μάθουμε όταν θά είναι πολύ αργά…

    • Αποστόλης Κ. 11/05/2020 @ 4:56 ΠΜ

      Το σχέδιο είναι γνωστό και πολύ απλά το βρίσκει κανείς:

      Transforming our world: the 2030 Agenda for Sustainable Development.
      είναι δημοσιευμένο από το 2015. Και συμμετέχουν ΟΛΕΣ οι χώρες των Ηνωμένων Εθνών.

      sustainabledevelopment.un.org/post2015/transformingourworld

      Κάνε μια απλή αναζήτηση “Agenta 2030 τί είναι” και θα βρείς πολλά.

  2. Μια χαρα τα γράφει αλλα και εμεις πρεπει να τα στηριξουμε. Η οικονομία της χώρας μας θα περάσει μεγάλη κρίση για αυτό προτιμάμε μονο ελληνικά προϊόντα. Οχι προιοντα απο πολυεθνικες διοτι αυτες για να καλυψουν την χασουρα θα κλεισουν εργοστάσια και θα πανε αλλου την παραγωγη. Οπως η Αθηναϊκή Ζυθοποιία που εδώ και καιρό μεταφέρει δραστηριότητες και υπηρεσίες στο εξωτερικό.

  3. ΣΟΥΒΑΤΖΗ Μ. 11/02/2020 @ 1:36 ΜΜ

    Διαφωνώ με καθε ριζοσπαστική και διαχωριστική λύση. Η πανδημία έχει ανατρέψει τα πάντα . Έχουμε ανάγκη και τα τοπικά προϊόντα, αλλά και τις μεγάλες διεθνείς εταιρίες πουχουν εργοστάσια στην Ελλάδα. Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει 4 εργοστάσια στην Ελλαδα και 1000 ατομα προσωπικο, πως θα κανει κατι τετοιο ; η ζημια θα ειναι ακομα μεγαλυτερη. Επισης ήταν από τις πρώτες που πρόσφερε 100.000 μάσκες και συνεχίζει να στηρίζει το κράτος και στο Σύστημα Υγείας.

    • Αποστόλης Κ. 11/05/2020 @ 4:32 ΠΜ

      Δεν μιλάω για διαχωρισμό αλλά για ένωση. Οι πολυεθνικές ετσι και αλλίως θα έχουν τεράστιους τζίρους και κέρδη λόγο τιμών, ποικιλίας και επειδή οι μισοί και πλέον Έλληνες ενημερώνονται ακόμα από την τηλεόραση και δεν θα ακούσουν ποτέ τίποτα για αυτά. Όλοι ψωνίζαμε και θα ψωνίζουμε από αυτές, αυτό που λέω είναι να κάνουμε και κάποιες αγορές από τους “μικρούς” ώστε να μην κλείσουν όλοι – μεγάλο ποσοστό τους θα κλείσει ούτως ή άλλως με την πολιτική που εφαρμόζεται. Όσο για τις προσφορές που κάνουν “το να χέρι νίβει τ’αλλο”. Ότι “προσφέρουν” το παίρνουν πίσω με παροχές, φοροαπαλαγές και στην παρούσα κατάσταση με την “κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών – 100% και έως 400 Ευρώ” για τις προσλήψεις που θα κάνουν (άσχετα με τα αν είναι μερικής ή ολικής αποσχόλησης – Το πρόγραμμα τρέχει από 1ή οκτωβρίου και αφορά 100.000 ανέργους.

      capital.gr/oikonomia/3481864/oi-4-draseis-kalupsis-ergodotikon-eisforon

      Η Κυβέρνηση δημιουργεί τους ανέργους και μετά επιδοτεί τις μεγάλες επιχειρήσεις για να τους προσλάβουν – με χρήματα από την φορολογία όλων.
      Με τέτοια κατάσταση μόνο οι μεγάλες πολυεθνικές μπορουν να κάνουν προσληψεις.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*