Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:18 - 22/10/2020

CERN: Επιστήμονες θα εξετάσουν την πιθανότητα ύπαρξης παράλληλου σύμπαντος

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Πρόκειται για ένα πείραμα, το οποίο θα λάβει χώρα τις επόμενες μέρες στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (Large Hadron Collider), ο οποίος βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό κέντρο Πυρηνικών ερευνών στη Γενεύη. Αυτό που έχουν στο νου τους οι επιστήμονες είναι εκπληκτικό και ενδέχεται να αλλάξει την αντίληψή μας για τον κόσμο όπως τον ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Για πρώτη φορά, ο LHC θα «πυροδοτηθεί»· είναι ο μεγαλύτερος, με μέγιστη ενέργεια, επιταχυντής στοιχειωδών σωματιδίων (αδρονίων) στον κόσμο. Μάλιστα θα ενεργοποιηθεί στα μέγιστα ενεργειακά του επίπεδα και βασικός στόχος των επιστημόνων πίσω από αυτό είναι να εντοπίσει (ή ακόμα και να δημιουργήσει) μικροσκοπικές μαύρες τρύπες.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Σημαίνει ότι μπορεί να αποκαλυφθεί ένα άλλο, παράλληλο σύμπαν, κάτι που θα σοκάρει τους περισσότερους από εμάς. Η επιστημονική ομάδα του LHC αναφέρει ότι η η βαρύτητα από το δικό μας σύμπαν θα μπορούσε ακόμα να «διαρρεύσει» σε αυτό το παράλληλο σύμπαν.

Αυτή η υπερπροσπάθεια όμως έχει και τους επικριτές της, οι οποίοι ανησυχούν ότι αυτός ο επιταχυντής μπορεί να σημάνει το τέλος του δικού μας σύμπαντος, αφού θα δημιουργηθεί μια καταστροφική μαύρη τρύπα. Ωστόσο, η πραγματικότητα δείχνει κάτι εντελώς διαφορετικό: ο LHC λειτουργούσε θεαματικά και στο παρελθόν ( συγκεκριμένα από το 2008) και όπως έχει αποδειχθεί, ο κόσμος μας έχει μείνει άθικτος.

Να θυμίσουμε ότι οι πρώτοι επιστήμονες στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων απέδειξαν την ύπαρξη του μποζονίου Higgs -ένα βασικό δομικό στοιχείο του σύμπαντος- και φαίνεται πως ο LHC βρίσκεται στον σωστό δρόμο, για να εντοπίσει και τη «σκοτεινή ύλη». Η «σκοτεινή ύλη» είναι μια προηγουμένως μη ανιχνεύσιμη δύναμη, που τώρα θεωρείται ότι αποτελεί την πλειοψηφία της ύλης στο σύμπαν και μάλιστα αποτελεί τον λόγο για τον οποίο το τελευταίο διαρκώς διαστέλλεται και απομακρύνεται.

Όλοι οι επιστήμονες είναι εξαίρετοι και έχουν ξεχωρίσει στο επιστημονικό πεδίο με το οποίο ασχολούνται, οπότε πολύς είναι ο κόσμος που τις επόμενες μέρες θα έχει το βλέμμα του στραμμένο πάνω σε αυτό το εκπληκτικό και πολλά υποσχόμενο πείραμα.

Με πληροφορίες από gazzetta.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (6)

  1. γιωργος τιμπολης 10/22/2020 @ 6:47 ΜΜ

  2. ονειρευτης 10/22/2020 @ 6:54 ΜΜ

    ..εγω παλι πως σκεφτηκα οτι θα δημιουργηθει μια τρυπα τεραστιων διαστασεων στην γη εκει που τωρα βρησκεται το σερν καταπινοντας και το μηχανημα και τους υπερεπιστημονες….
    …ισως υποσεινηδητα καποιος να μου ψιθηρισε οτι απαγορευονται οι μετακινησεις λογω κορανοιου…

  3. Δεν τους φτάνει που χαλάνε αυτόν τον πλανήτη, τώρα θέλουν να μολυνουν και όποιον άλλον βρουν….! Εύχομαι να μη βρουν και να μη μεταφερθεί η παράνοια αυτή κι αλλού.

  4. Τι καθονται και ασχολουνται με μαυρες τρυπες και ανοησιες?
    Ποια ειναι η χρησιμοτητα?

  5. ΩΡΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ!!!ΜΥΑΛΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ!!!ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΑΝΝΟΗΘΕΙ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ,ΤΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ.ΘΑ ΠΑΤΕ ΑΠΑΤΟΙ,ΑΚΛΑΥΤΟΙ!!!ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΩ.ΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕΙ,ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ!!!ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ.Θ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙΚΤΡΑ!!!ΓΑΤΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ!!!
    ΙΣΧΝ

  6. ΑΙΝΤΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΓΤΑΨΩ,ΑΛΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ.ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ,Η ΤΑΙΝΙΑ ΝΤΕ,ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΤΟΙΜΟΥΣ!!!ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*