Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:17 - 19/10/2020

Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις για την τουρκική άσκηση στον Κόλπο του Ξηρού

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, λόγω των τουρκικών ασκήσεων στον κόλπο του Ξηρού, τις οποίες είχε προαναγγείλει με NAVTEX η Άγκυρα.

Ο τουρκικός κόλπος του Ξηρού, βρίσκεται 30 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και στα βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης.

Το τουρκικό Γραφείο Ναυσιπλοΐας, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας της Σμύρνης την περασμένη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, εξέδωσε δύο Navtex για στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο στις 19-20 Οκτωβρίου.

Οι περιοχές των δύο Navtex αφορούν τουρκικά χωρικά ύδατα στον κόλπο Ξηρού, ανατολικά της Σαμοθράκης και βόρεια της Καλλίπολης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι Navtex δεσμεύουν περιοχές κοντά στη Σαμοθράκη και στον Έβρο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το αντίστοιχο γραφείο της Αττάλειας εξέδωσε Navtex για άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο στις 22-23 Οκτωβρίου, σε τουρκικά χωρικά ύδατα, εντός του κόλπου της Αττάλειας, μεταξύ Σίδης και Αλάγια.

Αυξημένη κινητικότητα καταγράφεται από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, καθώς πληροφορίες θέλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στον νομό να έχουν τεθεί σε επιφυλακή τουλάχιστον για τις επόμενες ώρες. Αφορμή για την ελληνική επαγρύπνηση αποτελεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού τουρκικών πλοίων στον Κόλπο του Ξηρού. Πρόκειται για τον πλησιέστερο στην ελληνική επικράτεια τουρκικό κόλπο, ο οποίος βρίσκεται 30 περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και στα βόρεια της χερσονήσου της Καλλίπολης.

Μολονότι η γειτονική χώρα είθισται να πραγματοποιεί ασκήσεις στη συγκεκριμένη περιοχή σε ετήσια και άλλοτε εξαμηνιαία βάση, αφενός ο όγκος του τουρκικού στόλου που έχει καταπλεύσει στο σημείο και αφετέρου η χρονική συγκυρία δεν περνούν απαρατήρητα, ιδίως όταν σενάρια που εξυφαίνονται το τελευταίο διάστημα και καταφθάνουν στην περιοχή κυρίως από την Κωνσταντινούπολη, δεν αποκλείουν τυχόν ένταση με τη γειτονική χώρα να εξαερωθεί στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και όχι στην Ανατολική Μεσόγειο (όπως θα αναμενόταν) σε μια κίνηση αντιπερισπασμού εκ μέρους της Τουρκίας, σε περίπτωση -ο μη γένοιτο- που ναυαγήσουν πλήρως οι διερευνητικές επαφές και ο νέος κύκλος διαλόγου, τον οποίο επιχειρεί να εκκινήσει η Αθήνα, αλλά και ο διεθνής παράγοντας.

Με αυτά τα δεδομένα και στον απόηχο της παρουσίας του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη το Σαββατοκύριακο στην Αλεξανδρούπολη, τις Φερές και τη Σαμοθράκη, ο Κόλπος του Ξηρού έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αφού περιλαμβάνεται και στις περιοχές που περιγράφονται στις τελευταίες τουρκικές NAVTEX, μαζί δηλαδή με τη θαλάσσια ζώνη πέριξ του Καστελόριζου.

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Γιωργος 10/19/2020 @ 7:27 ΜΜ

    Ετοιμες να κανουν τι?οι ενοπλες δυναμεις εδω και καιρο ειναι μονο ηδονοβλεψιες στον βιασμο της γυναικας τους.

  2. Για Κασιδιάρη(χωρίς τρίχωμα) λαγό ήταν η αυθεντική προφητεία του πατρο-Κοσμά. Βέβαια ο Λαγός έχει ακόμα μαλλιά. Οπότε περιμένουμε να καραφλιάσει για να ξεκινήσουν τα γεγονότα που θα κάνουν τη χώρα μας ξανά αυτοκρατορία.
    Το θέμα είναι όμως ότι αν μπει φυλακή με ποιο τρόπο θα διαπιστώνουμε την εξέλιξη της τριχοφυίας του;;;;

  3. ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ… ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΑΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ… ΔΙΑΡΗΚΤΕΣ… Η ΑΜΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ… ΦΛΩΡΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ ΓΥΡΝΑ ΠΛΕΥΡΟ ΒΑΛΕ ΛΙΓΟ ΒΑΖΕΛΙΝΗ.. ΡΩΤΑ ΤΟ ΓΚΛΕΤΣΟ ΚΑΤΕΧΕΙ ΠΡΑΜΑ.. ΨΑΡΟΥΚΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΨΗΣΙΜΟ… ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.. ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ..ΦΟΥΣΤΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΩΡΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΊΡΙΑΛ…ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ο κουλης.. μιλαμε για υψηλο ηθικό .. κατι σαν την “κοντη κουμουνιστρια” που την διορησαν για την νομιμοποιηση του νημονιου την προδοσια των πρεσπων.. και την εγγύηση νομικη προστασια βολευτων μαριονετων μασωνων με το ακαταδιωκτο ασυλια και οαραγεαφη με νομο για το ακαταλογιστο στη υπογεαφη και μη διωξη λοιπον δημοκρατία εχουμε οτι θέλουμε λεμε.. αν ημουν φλωρος.. θα ζητουσα επεκταση δωδεκα μηλιων.. αποσυρσηση ορεσβη.. βυθιση ολου του στολισκου.. και επικληση της Ευρώπης οχι σε αμυντικη συνδρομη αλλα σε επιθετικη προτωβουλια να προστατεψει την επικρατεια της δθαφορετικα θα γινει αυτο που ειπε ο Ερντογαν θα αυτό διαλυθεί ως μη εχων λογο υπαρξης και προοπτικης.. μη ξεχνας αποτελουμε περιουσιακο στοιχείο για εκατο χρόνια.. διαφορετικά φτωχευση καταγγελία μνημονιου ως παρανομου.. και μη αποδεκτο….. οποτε εχουμε διαλυση της ευρωπης της οικονομιας και του νατο.ολα εχουν πολαπλη αναγνωση.. σε εμας θα μεινουν τα δωδεκα μηλια νομιμα και βλεποντας και κανοντας.. σε καθε περιπτωση αμυνα και νομιμοτητα χρειάζεται θαρρος.. οπως ο θεμιστοκλης στη Σαλαμινα.. αναγκασε τους διαφορους με διαφορες γνωμες να δωσουν τη μαχη… αν μπει το νερο στο αυλακι παει μονο του.
    οποιος φοβαται πεφτει και κοιματε.

  4. Οι ενοπλες δυνάμεις είναι στην χειροτερη κατασταση με την χειροτερη κυβερνηση που είχαμε ποτέ… ο Δε πρωθυπουργος ειναι συνεχεια σε διακοπές… εξου και Κουλης Διακοπούλης. Τρωμε σφαλιάρες απο παντού στην Ευρώπη… Να κανουμε το σταυρό μας να μην τον πιασει καμια κρίση τον Ερτογαν και κανει καμια τρέλα μονο

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*