Διαφημίσεις

=π.Δ… ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΠΑΙΡΝΟΥΝΕ ΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΟΥ ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ….. ΞΥΠΝΗΣΤΕ Ρεεεεεεεεεε…….

Στην επόμενη φάση, αυτή της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, περνάνε η κυβέρνηση και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής μετά τη διαφαινόμενη εκτόνωση των μεγάλων προσφυγικών ροών προς την Ελλάδα.

Σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δίνει μάχη, καθώς κινδυνεύει με απώλεια έως και του 20% των συνολικών πόρων που η Ε.Ε. της παρέχει λόγω της μετακύλισης των προσφυγικών ρευμάτων προς την Ιταλία και την Ισπανία, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ετοιμάζει εκτεταμένο πρόγραμμα εκμάθησης δεξιοτήτων και παροχής εργασίας για τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ημέρες εντατική είναι η συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής, Παιδείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, με σκοπό την παροχή προς τους δοκιμαζόμενους μετανάστες βασικών γνώσεων επικοινωνίας και κατόπιν επαγγελματικών δεξιοτήτων, κυρίως, στον αγροτικό τομέα.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου μελετά την προοπτική παραχώρησης γης αρχικά σε 1.000 έως 1.500 πρόσφυγες για να απασχοληθούν με τις καλλιέργειες.

Αν και ακόμα το υπουργείο δεν έχει αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί αυτό το πρόγραμμα, ο προσανατολισμός του είναι οι πρόσφυγες, κυρίως από εμπόλεμες περιοχές, να απασχοληθούν άμεσα ώστε να μην αποτελούν κοινωνικό κίνδυνο και να μην εκτραπούν προς παράνομες ή παραβατικές ενέργειες.

Η απόκτηση δεξιοτήτων αποτελεί σημαντικό στοίχημα για την ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν, η οποία επιδιώκει την προώθηση πολιτικών ενσωμάτωσης ενδεχομένως και με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Σκέψεις των ιθυνόντων είναι να υπάρξουν περιοχές στη Μακεδονία ή τη Βοιωτία όπου θα μπορέσουν να απασχοληθούν οι πρόσφυγες-καλλιεργητές, όμως η κυβέρνηση δεν μένει μόνο σε αυτόν τον σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα, ήδη οι αρμόδιες ομάδες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι σε επικοινωνία με συνδικάτα, την ΠΑΣΕΓΕΣ, τη ΓΣΕΕ, ακόμα και τους βιομηχάνους, με στόχο να οργανώσουν προγράμματα απασχόλησης των μεταναστών.

Μέσα στο φθινόπωρο, μάλιστα, θα προωθηθεί η αναλυτική καταγραφή των δεξιοτήτων και της επαγγελματικής εμπειρίας χιλιάδων προσφύγων (σ.σ.: θα δημιουργηθούν ειδικά data και φάκελοι ανά περίπτωση) ώστε με τρόπο συντεταγμένο να εισέλθουν, όπως μας αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, στην εγχώρια αγορά εργασίας και κυρίως σε χαμηλής έντασης εργασίες, όπως οι αγροτικές.

Στόχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι να τρέξει το ίδιο και όχι το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας αυτά τα προγράμματα, όμως εδώ είναι που ελλοχεύει ένας μεγάλος κίνδυνος, όπως μας λένε πηγές της ΓΣΕΕ.

Να υπάρξει δηλαδή ένα σχέδιο αποκατάστασης των προσφύγων, δίχως όμως μέριμνες ως προς την πάταξη της ενδεχόμενης μαύρης, εκ μέρους τους, εργασίας.

Κι αυτό σε μια περίοδο σύνθετη και κρίσιμη για την Ελλάδα, με τους δείκτες ανεργίας στα ύψη.

Για τον λόγο αυτό θα υπάρξει ειδική επικοινωνιακή διαχείριση ως προς την παροχή τόσο αυτών των βοηθειών όσο και εκτάσεων γης.

Στόχος, επίσης, είναι μετά την παροχή χρημάτων για στέγαση και σίτιση εκτός καταυλισμών για τους πρόσφυγες να υπάρξει και συζήτηση για τον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας μέσα από ειδικές κάρτες, ενώ ακόμα δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση το ζήτημα της ασφαλιστικής τους κάλυψης παρότι οδηγούνται σταδιακά στην αγορά εργασίας, έστω και μέσω προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα.

Μάχη για τα κονδύλια

Την ίδια στιγμή, βάσει ευρωπαϊκών πηγών μας στην Ε.Ε. ορατός είναι ο κίνδυνος απώλειας έως και 20% των συνολικών ευρωπαϊκών πόρων που η Ελλάδα περιμένει για την αντιμετώπιση των αναγκών των προσφύγων που ήδη μένουν στη χώρα μας.

Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που θα χειροτερεύσει αυτόματα το ήδη υποβαθμισμένο επίπεδο διαμονής των προσφύγων στην Ελλάδα και θα ανατρέψει σειρά προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη με ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνία μας.

Ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας ήδη παλεύει προς την κατεύθυνση να αποτρέψει μια τέτοια προοπτική, όμως λειτουργεί αρνητικά το δεδομένο της μη αξιοποίησης ήδη υπαρχόντων πόρων λόγω της ελληνικής ολιγορίας και γραφειοκρατίας.

Ενα άλλο αρνητικό δεδομένο είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια η Ελλάδα δεν έχει μαζί της τους παραδοσιακούς συμμάχους της στην προσφυγική κρίση, τις χώρες δηλαδή του ευρωπαϊκού Νότου, οι οποίες διεκδικούν αυτά τα χρήματα από την πατρίδα μας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε δε ότι η διακοπή των μεγάλων προσφυγικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα οδήγησε σε νέους δρόμους τους πρόσφυγες τόσο από τη Συρία όσο και από τη Λιβύη.

Ετσι, μπορεί ο δρόμος του Ανατολικού Αιγαίου να έχει κλείσει εν μέρει, όμως αυτός της Μεσογείου οδηγεί χιλιάδες ανθρώπους στις νότιες ακτές της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Οπως αναφέρουν στο «ΘΕΜΑ» καλά ενημερωμένες πηγές, όλα θα κριθούν πλέον μέχρι τον Οκτώβριο, ωστόσο οι πιέσεις από τη Ρώμη και τη Μαδρίτη είναι τόσο ισχυρές που οι Βρυξέλλες δύσκολα θα αρνηθούν νέα βοήθεια προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Τό είδα ΕΔΩ

Έλληνες πεινάνε ή κοιμούνται στον δρόμο και η κυβέρνηση φροντίζει ώστε οι λαθρομετανάστες στα διάφορα καμπς να έχουν τροφή, στέγη και…WiFi!!

ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Σχεδόν 4,5 εκατ. € θα δώσει η κυβέρνηση για την δημιουργία υποδομών στους καταυλισμούς των παρανόμως εισελθόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, προκειμένου να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε … WiFi!…

Αυτό προβλέπεται σε πρόγραμμα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου έτσι ώστε κανείς αλλοδαπός, ή σχεδόν κανείς, να μην μείνει χωρίς διαδίκτυο στην Ελλάδα.

Έτσι όποιος απλά παραβιάζει τα σύνορα και μπαίνει στη χώρα, του δίδεται κάρτα για αναλήψεις από την τράπεζα, δωρεάν σίτιση και στέγη, με την προοπτική διαμερίσματος και τώρα WiFi!!!

crashonline.gr

nikosxeiladakis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Μουζάλας και Αποστόλου εξετάζουν σχέδιο ενσωμάτωσης με παραχώρηση χωραφιών σε 1.500 πρόσφυγες.…!”
  1. ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Η ΛΕΞΙΣ… ΑΝ ΘΕΛΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΦΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ. ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ. ΝΕΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ…
    ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ, ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΚΕΤΟ ΑΜΥΝΑΣ, ΤΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ, ΑΠΟ ΔΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΤΟ “ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ” ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΠΟΝΗΡΙΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ Η ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΣΤΑ ΘΡΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ; ΑΣΤΕΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΣΕ “ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ-ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΥΣ” ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ 25 ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΩΝ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ… ΗΞΕΡΑΝ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΜΕΙΣ ΒΥΖΑΙΝΑΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΔΕΚΑΡΑ. ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ. ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΕΛΑΒΑΝ, ΤΟΥΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΑΝ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ. ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ.
    ΚΑΙ “ΠΡΟΟΔΟΣ”…. ΑΛΛΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΔΟ. ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΚΑΙ Η ΕΠΩΔΟΣ… ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΣΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙ ΚΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΡΘΑΝ ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΤΟΝ ΚΟΙΜΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΩ… ΝΑ, ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ, Η ΠΡΟΟΔΟΣ, ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ….
    ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΥΚΩΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΜΕ ΦΡΑΓΚΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΡΩΜΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek