Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:55 - 02/10/2020

11 + 2 σημερινά τα κρούσματα σε τρεις εβδομάδες στα σχολεία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Τα περισσότερα εξ αυτών εντοπίζονται σε σχολεία της επαρχίας Λάρνακας, γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες μεταξύ των επιδημιολόγων και όχι μόνο.

https://youtu.be/Kk5vndHpBPk

O κορωνοϊός εισέβαλε για τα καλά στα σχολεία. Τρεις βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τα κρούσματα στις τάξεις του εκπαιδευτικού συστήματος είναι τουλάχιστον 11, με τη συντριπτική πλειοψηφία να αφορά σε μαθητές. Άλλα δύο κρούσματα περιλαμβάνονται στις σημερινές ανακοινώσεις.

Μέχρι πριν από τις σημερινές ανακοινώσεις, δέκα μαθητές και ένας εκπαιδευτικός σε σχολεία σε όλες τις επαρχίες πλην της Πάφου, είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, και τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε σχολεία στην επαρχία Λάρνακας.

Συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 3 κρούσματα σε σχολεία της επαρχίας Λεμεσού, 1 κρούσμα σε σχολείο στην επαρχία Αμμοχώστου και 6 κρούσματα σε σχολεία της επαρχίας Λάρνακας.

Xθες εξάλλου εντοπίστηκε και το πρώτο κρούσμα σε δημοτικό σχολείο. Θετική στον covid-19 διαγνώστηκε μαθήτρια στην κοινότητα της Άχνας.

«Υπήρχε μια μαθήτρια στο δημοτικό, εκάμαμε χθες όλους τους κανονισμούς που προνοεί το πρωτόκολλο, δηλαδή, απολυμάνσεις, ειδοποιήσαμε τους μαθητές της τάξης αυτής να μην προσέλθουν στο σχολείο και τους δασκάλους», ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο κοινοτάρχης Άχνας, Νίκος Βασιλάς.

H εξάπλωση των κρουσμάτων μεταξύ μαθητών ανησυχεί αρκετά, ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο καθηγητής μοριακής ιολογίας, Πέτρος Καραγιάννης.

«Δεν είναι μόνο οι προπονήσεις είναι και τα ιδιαίτερα, αν είναι δυνατό να περιορίσουμε τις επαφές λίγο μέχρι να καταφέρουμε να σιγήσουμε αυτές τις αλυσίδες λίγο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κος Καραγιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, σε ιδιωτικό σχολείο στη Λεμεσό εντοπίστηκε επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος, θέτοντας σε συναγερμό το σχολείο το όποιο ακολούθησε τα πρωτόκολλα.

Σήμερα για προληπτικούς λόγους το σχολείο παρέμεινε κλειστό για απολύμανση, με τους επηρεαζόμενους να παρακολουθούν μαθήματα εξ’ αποστάσεως.

Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, αρμόδιες πηγές έλεγαν στον ΑΝΤ1 πως η επιμόλυνση των μαθητών δεν έγινε μέσα στα σχολεία, αλλά τα κρούσματα προέκυψαν από άλλες εστίες μόλυνσης, και από επαφές με επιμολυσμένα άτομα.

Οι ίδιες πηγές υποδείκνυαν πως το γεγονός ότι εντοπίστηκε μια μικρή μερίδα κρουσμάτων στα σχολεία ανάμεσα σε πληθυσμό 120 χιλιάδων μαθητών, αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχολεία είναι ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα μετάδοσης.

Σημαντικό ρόλο στην μη εξάπλωση του ίου στις σχολικές μονάδες, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, διαδραμάτισαν και οι μάσκες.

ant1.com.c



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*