Διαφημίσεις

Δήμαρχος ιταλικής πόλης, επικαλούμενος νομοθεσία περί τρομοκρατίας, θέλει να περιορίσει τη χρήση μάσκας προσώπου από τους πολίτες με πρόστιμο.

Με τις περισσότερες χώρες του κόσμου να προσπαθούν να περιορίσουν τα κρούσματα κορονοϊού, λαμβάνοντας και εφαρμόζοντας περιοριστικά μέτρα και ζητώντας από τους πολίτες να χρησιμοποιούν προστατευτικές μάσκες προσώπου, ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Σούτρι, Βιτόριο Σγκάρμπι, προτείνει την επιβολή προστίμων σε όσους φορούν μάσκα σε «ακατάλληλες» περιστάσεις.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο δήμαρχος, η ανορθόδοξη αυτή στάση του, θα βοηθήσει στην αναστολή της εξάπλωσης της «υστερίας που σχετίζεται με πανδημία».

Το σκεπτικό του δημάρχου για την τρομοκρατία

Στην Ιταλία η πανδημία του κορονοϊού έχει κοστίσει τη ζωή σε περίπου 35.500 ανθρώπους, που είναι σχεδόν επτά φορές ο πληθυσμός της πόλης Σούτρι, ενώ έχουν μολυνθεί πάνω από 275.000 άνθρωποι σε όλη τη χώρα. Για τον δήμαρχο Σγκάρμπι όμως, η υποχρεωτική χρήση μάσκας πρέπει να έχει όρια, ειδικά όταν διακυβεύεται η δημόσια ασφάλεια.

Ο Σγκάρμπι, που εκτός από δήμαρχος είναι επίσης διάσημος ιστορικός τέχνης, πολιτιστικός σχολιαστής και τηλεοπτική προσωπικότητα, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι είχε εκδώσει διάταγμα, το οποίο δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση από την κυβέρνηση της Ιταλίας, ζητώντας την επιβολή προστίμου για τη χρήση μάσκας σε περίπτωση που δεν είναι απαιτείται.

«Το διάταγμά μου έχει εκδοθεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους για την πρόληψη της τρομοκρατίας» δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο.
Σύμφωνα με την εν λόγω νομοθεσία, οι άνθρωποι δεν πρέπει να καλύπτουν τα πρόσωπά τους σε δημόσιο χώρο. Η παραβίαση αυτού του νόμου μπορεί να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης ενός ή δύο ετών ή σε πρόστιμο έως 2.000 ευρώ.

Ο Σγκάρμπι κατέστησε σαφές πως, όποιος παραβιάζει την απαγόρευση του δεν θα αντιμετωπίζει τόσο σκληρή ποινή, αλλά ότι οι άνθρωποι πρέπει να φορούν μάσκα μόνο όταν το απαιτεί η περίσταση. «Το να φοράς μάσκα στο δείπνο είναι παράλογο», διευκρίνισε.

Αμφιλεγόμενες δηλώσεις στο παρελθόν

Ο δήμαρχος ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί, αφού πριν από την έξαρση της πανδημίας, σύμφωνα με πληροφορίες απέρριπτε τον κορονοϊό ως «γρίπη» και γελοιοποιούσε όσους ανησυχούσαν για επικείμενη κρίση. Αργότερα, προχώρησε σε μια επίσημη συγνώμη όταν άρχισε να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών.

Από τα μέσα Αυγούστου, στην Ιταλία εφαρμόζεται μέτρο, το οποίο προβλέπει τη χρήση μάσκας από τις 18:00 έως τις 06:00 σε όλους τους χώρους που είναι ανοιχτοί για το κοινό και η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι αδύνατη.

Πριν από δύο εβδομάδες, η αστυνομία επέβαλε την πρώτη ποινή για παραβιάσεις του κανόνα, επιβάλλοντας πρόστιμο σε έναν 29χρονο άνδρα χωρίς μάσκα που υποστήριζε πως, «ο COVID-19 δεν υπάρχει».

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ιταλός δήμαρχος εξέδωσε διάταγμα για πρόστιμο σε όσους φορούν μάσκα «όταν δεν απαιτείται»”
  1. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΛΑΚΕΣ. ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΣΚΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ (ΣΕ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΚΛΠ) ΚΑΙ ΦΟΡΑΜΕ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ (ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ, ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΑΝΟΙΧΟ ΧΩΡΟ ΚΛΠ). Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.Η ΜΑΣΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek