22:43 - 23/08/2020

Το δολάριο ΗΠΑ πέφτει: τι σημαίνει αυτό για εμάς;

Διαφημίσεις

Το δολάριο ΗΠΑ πέφτει: τι σημαίνει αυτό για εμάς;

Το δολάριο γίνεται φθηνότερο. Ενα καλό νέο για τους ιδιοκτήτες αμαξιών, γιατί μειώνεται η τιμή της βενζίνης. Αλλά είναι και μια οπισθοδρόμηση για την ευρωπαϊκή οικονομία. Οι οικονομολόγοι θεωρούν το δολάριο ένα ασφαλές καταφύγιο για τα νομίσματα.

Μέσα σε λίγους μήνες τώρα, η αξία του δολαρίου πέφτει έναντι του ευρώ και πολλών άλλων νομισμάτων. Πριν από μερικούς μήνες, πέρναμε 1,08 $ για το ευρώ, τώρα χάνει σε αξία και βαδίζει προς 1,20 $. Αυτή είναι μια σημαντική πτώση της αξίας ενός νομίσματος.

Το δολάριο χάνει την γεωπολιτική του θέση. Και αυτό είναι αξιοσημείωτο. Βρισκόμαστε ακριβώς σε περιόδους κρίσης και βλέπουμε τους επενδυτές να ζητάνε πιο ασφαλή καταφύγια. Και το δολάριο είναι το απόλυτο ασφαλές καταφύγιο. Όχι όμως αυτή την ιστορική στιγμή. Άλλα ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός ή το ιαπωνικό γεν, έχουν εκτιμηθεί σημαντικά. Το ευρώ και η βρετανική λίρα έχουν επίσης καλύτερη απόδοση.

Αποθεματικό νόμισμα

Το νόμισμα των ΗΠΑ έχει μια ειδική θέση  στον διεθνή χρηματοοικονομικό κόσμο. Το δολάριο είναι το αποθεματικό νόμισμα στον κόσμο. Το δολάριο συμμετέχει στο 88% των χρηματοοικονομικών συναλλαγών παγκοσμίως. Και περισσότερα από τα μισά αποθέματα που έχουν οι χώρες παγκοσμίως είναι σε δολάρια.

Η αξία του δολαρίου είναι επομένως σημαντική για πολλές περισσότερες χώρες παρά για τους Αμερικανούς μόνο. Η συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου, για παράδειγμα, καθορίζει εν μέρει την τιμή της βενζίνης στην Ευρώπη. Το πετρέλαιο χρεώνεται σε δολάρια. Ένα χαμηλό δολάριο σημαίνει ότι ξοδεύουμε λιγότερα ευρώ στο πετρέλαιο.

Κρίση

Επομένως, η Ευρώπη θα μπορούσε μέσα στην οικονομική κρίση να θερμάνει τους εκτυπωτές ευρώ και να βοηθήσει ξανά την οικονομία και το πακέτο στήριξης θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο την ανάπτυξη. Οι επενδυτές είναι πάντα θετικοί σε αυτή την κίνηση των Κεντρικών τραπεζών. Σίγουρα επειδή η αποφασιστικότητα των κυβερνητικών ηγετών των χωρών του ευρώ ήταν πολύ μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Στις προηγούμενες κρίσεις, το 2008 και το 2013, μπήκαν σε δράση μόνο όταν η κατάσταση απειλούσε να γίνει καταστροφική. Και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιτάχυνε την εκτύπωση χρημάτων για να παράσχει πρόσθετη υποστήριξη στην οικονομία.

Αυτό που είναι καλοί να κάνουν είναι εκτύπωση βουνών χρημάτων για να μην διαλυθεί η οικονομία. Έχουν το μονοπώλιο του κουμπιού με την χοντρή και το πατάνε. Δεν συμφέρει την οικονομία της Γερμανίας να υπάρχει ένα ακριβό ευρώ γιατί δεν θα μπορούν να εξάγουν τα προιόντα τους στον υπόλοιπο κόσμο αλλά και ιδίως στην ΗΠΑ.

Κάθε κρίση βρίσκεται στα χέρια των Κεντρικών Τραπεζιτών και εκεί βρίσκεται το κουμπί των αποφάσεων για το μέλλον των λαών. Το δολάριο μάλλον θα χάνει συνέχεια την αξία του, όπως και στην συνέχεια και το ευρώ. Το μέλλον ανήκει στην Κίνα που θα πάρει την ηγεσία του πλανήτη στα χέρια της και αυτό θα σημάνει την μεγαλύτερη δικτατορία της ανθρωπότητας.

KORAKAS NEWS



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με KORAKAS NEWS
Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. "ΜΥ ΝΑΜΕ ΙS METHOS" 08/23/2020 @ 11:52 ΜΜ

    ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ (ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ, ΜΕΤΑ? )
    ΣΤΗΜΕΝΟ Η ΟΧΙ? ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ, ΠΑΝΤΟΣ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΑΞ ΚΑΝΑ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΞΑΝΑ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΕΝΑΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΕΓΑ 3ΠΠ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΟΠΛΑ, ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ “ΚΑΛΟΥΣ”.

  2. ένα νέο παιχνίδι που διαφημίζει η τβ και λέει ότι θα πληρώνει τους νικητές σε γιεν το είδατε ;;;;!!!!! Μου έκανε μεγάλη εντύπωση κ για αυτό το αναφέρω …

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*