Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:51 - 11/08/2020

ΑΦΙΈΡΩΜΑ ΜΝΉΜΗΣ ΣΤΉΝ ΆΛΩΣΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΜΑΝΤΗΛΟ

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΑΦΙΈΡΩΜΑ ΜΝΉΜΗΣ ΣΤΉΝ ΆΛΩΣΗ…..

Το κεφαλομάντηλο που φορούν οι Κρητικοί και τα κρόσσια δεν είναι για ομορφιά….Έχουν Ιερό Συμβολισμό πού συνδέεται με τους τελευταίους υπερασπιστέςτης Βασιλεύουσας που ήταν Κρήτες ! ! !

Αυτά δεν διδάσκονται στα σχολεία…..Γιατί η παιδεία παράγει προσκυνημένους !*****Όταν κινδύνευε η Πόλη ο Παλαιολόγος έστειλε κήρυκες στις επαρχίες και ζήτησε εθελοντές να πολεμήσουν.

Από όλη την επικράτεια μόνο οι Κρητικοί έστειλαν 5 καράβια με αρχηγό τον Μανούσο Καλλικράτη από τον Καλλικράτη Σφακίων !Εθελοντές προσφέρθηκαν πολλοί αλλά δεν είχαν χρόνο νά βρεθούν πλοία για όλους….Άν είχαν χρόνο και αντί 5 έστελναν 20 πλοία Στήν ναυμαχία πού ακολούθησε θα σπούσε ο ναυτικός αποκλεισμός με απρόβλεπτες Εξελίξεις….

Έτσι ξεκίνησαν, όσοι χώρεσαν, στά 5 πλοία με Καπετάνιους ο νεώτερος 75 ετών ! ! !

Η ηλικία δέν ήταν εμπόδιο στήν θυσία !

Αυτοί οι ανίκητοι απ’ τον χρόνο Ομηρικοί Ημίθεοι Ήρωες πολεμούσαν σώμα με σώμα και μόνο με την δύναμη πίστης και ψυχής…..

ΝΙΚΟΎΣΑΝ ! ! !

[ Άλλη φορά θα πούμε για την έφιππη μονομαχία του 70χρονου Μ. Κόρακα μ’ ένα 25χρονο πρωτοπαλίκαρο στην Μάχητου Λασιθίου. (πηγή Τούρκικά αρχεία ! ! !) ]

Διέσχισαν το Αιγαίο αλλά περικυκλώθηκαν από τον Τουρκικό στόλο έξω από την Πόλη.

Ο ναύαρχος ζήτησε παράδοση….

Αντί απαντήσεως δύο Τοξότες Σφακιανοι [ Φημισμένοι ήδη από τα χρόνια τού Ομήρουκαι του Μ. Αλεξάνδρου ]Σκότωσε ο ένας τον διερμηνέα και ο άλλοςκάρφωσε το βέλος στο μάτι του Πασά ! ! !ΈΓΙΝΕ ΚΌΛΑΣΗ…..Ό ναύαρχος τρελαμένος από τους πόνους ούρλιαζε τούς θέλω ζωντανούς…..Η μάχη κράτησε όλη μέρα ! ! !

Οι Τούρκοι λύσαξαν…. ολόκληρος Στόλος  Πάνω από 80 πλοία να ρεζιλευτούν από 5 Καπετάνιους Άπιστους καί Ασπρομάληδες?

Τά μεσάνυχτα εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι βάζοντας μπροστά ένα Τουρκικό, πλοίο που κατέλαβαν με ρεσάλτο, έσπασαν το μπλόκοκαι μπήκαν στην Πόλη !

Εκτός το μάτι έχασε και το κεφάλι του,Ο ΝΑΎΑΡΧΟΣ ! ! !Το ηθικό των πολιορκημένων κορυφώθηκε !

Ο Άγιος Αυτοκράτορας Δακρυσμένος τους εμπιστεύθηκε τον σημαντικότερο Πύργο !

Όταν τελικά η Βασιλεύουσα έπεσε τούς ζήτησαν να παραδοθούν.Αυτοί απάντησαν :Θα πολεμούν μέχρι να σκοτωθούν ! ! !

Ο Πορθητής πρός παραδειγματισμό ΤΟΥΣ ΤΊΜΗΣΕ ! ! !ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΌΘΗΚΑΝ ! ! !Αποχώρησαν συντεταγμένοι μέ προστασία Ένα μέσω χαλασμού…..Με τα όπλα, τούς τραυματίες και το καράβι τους ! ! !Αυτοί ήταν οι τελευταίοι υπερασπιστές τηςΠΌΛΗΣ ! ! !Οι μόνοι πού γλίτωσαν.

Άφησαν στήν Μονή Βατοπεδίου τουςτραυματίες να τούς φροντίσουν….Ο τραυματίας “Γραμματικός” έγινε μοναχόςέγραψε και φυλάγεται στην Μονή το χρονικό

” ΟΙ Τελευταίοι Υπερασπιστές της Πόλης “

Έτσι διασώθηκε αλλά αποσιωποιήθηκε αντίν’ αναδειχθεί αυτή η Ιστορική Μαρτυρία !

Όταν επέστρεψαν διαδόθηκε ο Θρήνος…..και οι Κρητικοί σ’ ένδειξη πένθους φόρεσαν για πάντα μαύρο μαντήλι με τα κρόσσια νά συμβολίζουν ώς σήμερα τα δάκρυα για την

ΆΛΩΣΗ ! ! ! ! !

Αυτός ο συμβολισμός νίκησε για 567 χρόνια Τον χρόνο…. Την μόδα…. και συνεχίζεται ! ! !

Καί όπως δείχνει σέ πείσμα τών καιρών…Θα συνεχίστεί καί από τα εγγόνια…..Των εγγονιών μας ! ! !

Δεν έβγαλα ποτέ αυτό το κεφαλομάντηλο από τότε που τό ‘βαλα για πρώτη φορά ! ! !

Κάθε πρωΐ τό ψηλαφίζω με σεβασμό  ΠΟΛΎ ΤΙΜΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΆΣ….

Κάθε βράδυ πού τ’ αποχωρίζομαι γίνεταιο συνδετικός μου κρίκος μέ την ευθύνη…..

ΤΌΤΕ το ΙΕΡΌ ΧΡΈΟΣ ΞΥΠΝΆ ! ! ! και

ΠΡΟΣΤΆΖΕΙ :

ΕΥΘΥΝΌΜΑΣΤΕ ! ! !

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

Υ.Γ.ΤΟ 21 δεν Λευτερωθήκαμε…..

ΑΛΆΞΑΜΕ ΑΦΈΝΤΕΣ ! ! !

ΚΑΛΉ ΛΕΥΤΕΡΙΆ ! ! ! ! !

Ευάγγελος Γραμματικάκης 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Έλληνας 08/12/2020 @ 8:13 ΠΜ

    Είναι πολλά αυτά που δεν διδάσκονται στα σχολεία, αλλά ούτε καν αναδεικνύονται από δημοσιεύματα. Μπράβο για την ανάρτηση, Ίκαρε.

  2. Μιχάλης 08/12/2020 @ 10:47 ΠΜ

    Καλημέρα να πω ένα μεγάλο μπράβο για αυτό πού έγραψες κ να συμπληρωσο υπάρχη βιβλίο σε σπάνια έκδοση λέγεται τα κρητικά καράβια του 1453 συγγραφέας είναι ο κοντός Α, Ιωάννης που το έγραψε από τι αγ.ορος που τα γεγονότα τα έγραψε ο γραμματικός πού πολέμησε στους πύργους τής Κωνσταντινούπολης τό επιβεβαιώνει κ ο ιστορικός τής εποχής ο Φραντζής ευχαριστώ..

  3. Μιχάλης 08/12/2020 @ 11:06 ΠΜ

    Κ να προσθέσω χωρίς να κουράζω τα μαντίλια είναι Μαύρα ωπος κ τα κρόσσια πού έχει που σημενουν τα δάκρυα της άλωσης ωπος επίσης όταν φτάσανε τα καράβια στα Χανιά τότε προτωχορεψανε κ το συρτό χανιώτικο κ θεωρείται από τότε ως ένδειξη πένθους κ μνήμης για αυτά πού έγιναν ευχαριστώ..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*