ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Ένας νεκρός έπειτα από συντριβή καναντέρ στα σύνορα Πορτογαλίας-Ισπανίας

· Θεοχάρης

Το αεροσκάφος συμμετείχε στην κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς

 

Ένα πορτογαλικό πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη το Σάββατο στα σύνορα με την Ισπανία, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο ένας πιλότος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, το καναντέρ συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς στα βόρεια σύνορα της Πορτογαλίας.

Ο 65χρονος πιλότος που έχασε τη ζωή του, υπέκυψε λίγη ώρα μετά την άφιξη των τραυματιοφορέων, ενώ ο έτερος χειριστής, ηλικίας 39 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα σε νοσοκομείο στη Βιάνα ντου Καστέλου, στο βορειοδυτικό άκρο της Πορτογαλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το δυστύχημα έγινε στην ισπανική επικράτεια, ένα-δυο χιλιόμετρα από τα σύνορα» των δύο χωρών της Ιβηρικής, διευκρίνισε με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η πορτογαλική Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας.

Το αεροσκάφος τύπου Canadair «συνετρίβη σε κατοικημένη ορεινή περιοχή» λίγη ώρα αφότου είχε ολοκληρώσει ελιγμό για «τη φόρτωση νερού», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πέδρου Αραούζου, αξιωματικός της πορτογαλικής Πολιτικής Προστασίας.

Το καναντέρ συμμετείχε σε επιχείρηση για την κατάσβεση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην κοινότητα Λιντόζου, στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Πενέδα-Ζερές, φυσικού συνόρου με την ισπανική περιφέρεια της Γαλικίας.

Την ώρα του δυστυχήματος, επτά πορτογαλικά και τέσσερα ισπανικά αεροσκάφη επιχειρούσαν να σβήσουν τη φωτιά, μαζί με περίπου εκατό στελέχη του πορτογαλικού πυροσβεστικού σώματος.

newsbeast.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

H τέλεια «οικονομική καταιγίδα»

Κατεστραμμένο κτίριο – συμβολική φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέος απολογισμός στην Κομισουβάχα – 43 νεκροί και ένας επιζών βρέθηκε ζωντανός

Βιομηχανική εγκατάσταση – συμβολική εικόνα διυλιστηρίουΔΙΕΘΝΗ

ΡΩΣΙΑ: Πάνω από 200 drones στην περιοχή Ριαζάν – Φωτιά κοντά σε μεγάλο διυλιστήριο και φόβοι για τα καύσιμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *