Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

02:07 - 26/07/2020

Δημήτρης Αλεξόπουλος : Γιατί να πολεμήσω; ( + ποιοί θα πολεμήσουν και ποιοί όχι)

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ο μέγας Ποιητής Τυρταίος,γράφει στο ποίημά του «Ευνομία»

«Είναι ωραίο να πεθαίνει κανείς στην πρώτη γραμμή,με μεγάλη τιμή αντρειωμένος, πολεμώντας για την πατρίδα.Όμως την πόλη που έχει αφήσει πίσω και τα εύφορα χωράφιαΝα τα χάνει όλα, είναι αισχρά ανόσιο,και σαν ζητιάνος να γυρνάει εδώ κι εκεί με την αγαπητή μητέρα,τον γέροντα πατέρα, τα μικρά παιδιά και την γυναίκα του.Εχθρός θα είναι για τους ντόπιους όπου κι αν πάει,Σπρωγμένος από την ανάγκη και την στυγερή την φτώχειαΝα ντροπιάζει την γενιά του, να ασχημαίνει στο σώμα,Και τότε κάθε παλιανθρωπιά και κακουργία ακολουθεί.Εάν έτσι τον περιπλανώμενο φτωχό κανείς δεν τον φροντίζει,ούτε ντρέπεται αυτόν, ούτε κι αυτούς που αφήνει πίσω του,Λοιπόν με ορμή γι αυτήν την γη ας πολεμήσουμεκαι για τα παιδιά ας πεθάνουμεχωρίς να λυπηθούμε πια ούτε τις ψυχές μας».

Κολοσσός ο Τυρταίος. Μέσα στους πατριωτικούς στίχους χώνει με μαστοριά μπόλικο φαρμάκι για τους απατεώνες του ψευτο-πατριωτισμού και τους υποκινητές των βρώμικων πολέμων. Τι άλλο να κάνει ο ποιητής; Γκαρίζει μπας και ξυπνήσει κανένα από τα βόδια, αλλά μάταια. 2.700 χρόνια μετά και είναι σαν να τρως ροπαλιά διαβάζοντάς τον.

Εκείνο το καταληκτικό «χωρίς να λυπηθούμε πια ούτε τις ψυχές μας» δεν παλεύεται με την πίκρα και την απογοήτευση που περικλείει.

Δεν παίζεται ο τρόπος με τον οποίο αποδομείται η κενή έννοια του καθήκοντος. Με ελάχιστες λέξεις το πλουτοκρατικό οικοδόμημα γίνεται σμπαράλια. Χίλια κρυμμένα νοήματα έχει αυτό το αριστούργημα της δωρικής ποιητικής τέχνης.

«Με ορμή γι αυτήν την γη ας πολεμήσουμε και για τα παιδιά ας πεθάνουμε»: Η παραδοχή της ήττας μιας γενιάς και η ηθική στάση της στο στημένο παιχνίδι του πολέμου, προορίζεται να χρησιμεύσει ως κόμβος σκέψης για τους νεότερους. Οι απόγονοι θεωρούνται σημαντικότεροι από την γη, μόνο που χρειάζονται οδοδείκτες για να ακολουθήσουν τον ορθό δρόμο.

Γι αυτό και οι τελευταίοι στίχοι έχουν διπλή ανάγνωση: Εναντίον ποιού τους προτρέπει να πολεμήσουν ο Τυρταίος αφού στην μέση του ποιήματος έχει ήδη διαστρέψει επίτηδες την σημασία της λέξης «εχθρός»; Ποιος είναι ο εχθρός; Πού βρίσκεται; Για τον εξωτερικό ή για τον εσωτερικό εχθρό μιλάει; Και για ποια γη πρέπει ο ανδρείος να πολεμήσει; Για την γη της πατρίδας έτσι γενικά ή για την γη που του κλέβουν μαζί με την ζωή οι πονηροί των μετόπισθεν; Είναι το ποίημα κάλεσμα για την εκπλήρωση του στρατιωτικού καθήκοντος ή κάλεσμα για ταξική επανάσταση και ανατροπή του άδικου καθεστώτος; Τι άραγε αναζητά ο ποιητής και δεν βρίσκει; Την ανδρεία ή την δικαιοσύνη;

Ποιοί δεν θα πολεμήσουν

1)Οι γυναίκες: ιδιαίτερα οι σύγχρονες ελληνίδες γυναίκες οι οποίες είναι η επιτομή της καλοπέρασης και της παράνοιας ζαλισμένες από το λάϊφ στάϊλ προτιμούν τη διάσωση ενός κουταβίου ή την προστασία μίας ομοφυλόφυλης καρικατούρας από την πατριωτική επιβίωση.

Το γυναικείο φύλο πλην ελαχίστων ιστορικά εξαιρέσεων καταλήγει σχεδόν πάντα με τη πλευρά του ισχυρότερου τον οποίο και ακολουθεί.

Έτσι δημιουργήθηκε η Ρωμαϊκή ισχύς (γυναίκες σαββίνων και ρωμαίοι απαγωγείς) έτσι τούρκεψαν ολόκληρες περιοχές.όσο και να κάνουν τις δυνατές απλά υποκρίνονται λόγο σωματικής αδυναμίας.Αποστολή και προτεραιότητα τους η επιβίωση των παιδιών τους με ότι αυτο συνεπάγεται.Έργο τεράστιο από μόνο του.

Η πολιτική και η ιστορία τις αφήνει αδιάφορες,εφόσον κάποιος τους εξασφαλίσει τη θαλπωρή τον ακολουθούν.Εάν μάλιστα τις κολακέψει κέρδισε και τις καρδίες τους για πάντα.Επιπλέον όπως όλοι γνωρίζουμε δεν στρατεύονται και οι πιθανότητες να βρεθούν στο μέτωπο περιορίζονται σε καθήκοντα νοσοκόμων και τραπεζοκόμων.

2)Τα λαμόγια: κάθε είδους βύσματα,βουτυρομπεμπέδες,παιδιά πολιτικών,παιδιά ισχυρών επιχειρηματιών και σχεδόν όλοι οι οποίοι υπηρέτησαν τη θητεία τους σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό.Μην έχετε αυταπάτες όλοι οι παραπάνω έχουν τον τρόπο τους να τη λουφάξουν και η ποινική νομοθεσία επιστρατεύσεων είναι για γέλια στη πράξη.

3)Οι ξαφνικά «άρρωστοι»: Σας βάζω στοίχημα ότι σε περίπτωση πολέμου η Ελλάς ξαφνικά θα αποκτήσει το μεγαλύτερο ποσοστό ασθενών σε όλη την Υδρόγειο.Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα γεμίσουν από «ασθενείς» με ότι πάθηση μπορείτε να φανταστείτε ερμηνευμένοι από γνωστούς και φίλους ιατρούς θα ξέρουν τι να ισχυριστούν και πως να το ισχυριστούν πειστικά.Ιδιαιτέρως τα ψυχιατρικά νοσήματα θα εκραγούν ενώ όλοι αυτοί θα πάσχουν απο μία πολύ γνωστή ασθένεια:την ακατάσχετη διάρροια που προκαλέι ο ίος της δειλίας.

4)Οι δημόσιοι υπάλληλοι: σε συντριπτικό ποσοστό και εντελώς συμπτωματικά θα καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΑΓΕΊΣ ΘΕΣΕΙΣ Ή ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ και βάση αυτού θα λουφάξουν όμορφα στις δουλίτσες τους συμπάσχοντες νοητικώς με τους άτυχους του μετώπου.

5)Μόνιμοι στρατιωτικοί: εδώ είναι το μεγαλύτερο δράμα και γέλιο μαζί.Κάποιοι θα γίνουν ήρωες και θα τα δώσουν όλα για τη Πατρίδα(κυρίως σε αεροπορία,ειδικές δυνάμεις και πολεμικό ναυτικό),πάρα πολλοί όμως είτε θα πετάξουν τα όπλα και θα παραδωθούν (βλ.Κούκλατζης-Μητρετώδης) είτε θα λουφάξουν σε επιτελικές θέσεις στα μετώπισθεν ενώ οι έφεδροι αξιωματικοί και οι οπλίτες θα τρώνε τις οβίδες στα μούτρα.

Αυτό έγινε στα Ίμια το 1996 στη Σάμο,οι μόνιμοι εγκατέλειψαν τις ακτές και τον κίνδυνο και πήγαν να κρυφτούν στη ταξιαρχία στη χώρα του νησιού.Μπροστά έμειναν οι έφεδροι αξιωματικοί και οι κληρωτοί οπλίτες.Ο λόγος είναι απλός: οι μόνιμοι κατά κανόνα γίνονται μόνιμοι όχι απο αγάπη για το επάγγελμα του στρατιωτικού ή την υπερβολική αγάπη για την Πατρίδα αλλά για την επαγγελματική τους αποκατάσταση,τον σταθερό και σίγουρο μισθό και την καλή σύνταξη στην αποστρατεία.Επιπλέον αν είναι ψώνια έχουν τη χαρά να φοράνε ένα στρέμμα γαλόνια,παράσημα και ηθικές αμοιβές και να καμαρώνουν σαν γύφτικα σκεπάρνια χωρίς να έχουν πολεμήσει ποτέ στη ζωή τους.

6)Παπάδες,μοναχοί,εκκλησιαστικοί παρακεντέδες: αυτοί «πολεμούν πνευματικά» και μάχονται κατα φαντασίαν επικούς εχθρούς του εξαποδώ παρέα με αρχαγγέλους τη Παναγία και τους χαρισματούχους γέροντες.Είναι αυτοί που στα κέντρα εκπαιδεύσεως εξαφανίζονται απο την εκπαίδευση και τις αγγαρίες επειδή ψάλλουν,είναι καντηλανάφτες και γενικά έχουν «πνευματικές ενασχολήσεις».

Τραγικοί λουφαδόροι με στάνταρ πλατυποδία στραβωμάρα 20 βαθμών και ευμεγέθεις γλουτούς.Κοινώς οι κωλαράκιδες.Θα σε φλομώσουν με θεωρητικές και εντελώς ανεφάρμοστες αηδίες υποσχόμενοι καλή θέση στη μετά θάνατον ζωή,στην οποία βέβαια ποτέ δεν βιάζονται να πάνε πρώτοι.Μακριά από αυτούς είναι καταστροφή.Λιτανείες.λειτουργίες προσευχές κτλ πολύ λίγο ωφελούν στη μάχη.Φυσικά η Θεοτόκος δεν είναι στρατηγός καθώς είναι γυναίκα και ποτέ στη ζωή της δεν ήρθε σε πολεμική συγκρούση με κανέναν ούτε και έμαθε τη στρατιωτική τέχνη από κάπου.Γιατί να ξέρει απο πόλεμο; συνέλθετε!

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ

1)Οι φτωχοδιάβολοι,τα αγροτάκια της υπαίθρου και οι ψαράδες των νησιών,τα παλληκαράκια από τις λαϊκες γειτονίες των πόλεων,οι ρομαντικοί,οι ψυχάρες και οι γυναίκες με κάκκαλα.Οι εθνοφύλακες,οι έφεδροι αξιωματικοί και οι κληρωτοί οπλίτες.Οι πραγματικά πιστοί πατριώτες χριστιανοί λαϊκοί και κληρικοί.Οι ιπτάμενοι και μηχανικοί,οι ειδικές δυνάμεις,τα πληρώματα των πλοίων και των υποβρυχίων.Όσοι δεν έχουν ή δεν θέλουν το βύσμα.Οι απλά άτυχοι εγκλωβισμένοι που θα βρεθούν τη πιο άσχημη στιγμή στην πιο άτυχη συγκυρία της έκρηξης του πολέμου και δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να κάνουν πίσω(συχνά από αυτούς προέρχονται ανέλπιστα μεγάλοι ήρωες).Οι απόκληροι της κοινωνίας,ακόμα και αλλοδαποί που νιώθουν την Ελλάδα σπίτι τους.Οι ακρίτες για ευνόητους περιουσιακούς κυρίως λόγους.

Γενικά ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ

Ο μεγάλος Σπαρτιάτης ποιητής Τυρταίος αντηχεί στ’αυτιά μας

«Λοιπόν με ορμή γι αυτήν την γη ας πολεμήσουμεκαι για τα παιδιά ας πεθάνουμεχωρίς να λυπηθούμε πια ούτε τις ψυχές μας».

Δημήτρης Αλεξόπουλος



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (10)

  1. η πιο βλακώδης ερωτηση 07/26/2020 @ 4:20 ΠΜ

    εαν ειναι να πολεμησω θα πολεμησω και μονος μου εαν χρειαστει ..ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ

  2. Θα παμε πολεμο ; η θα παμε παρελαση; 07/26/2020 @ 4:25 ΠΜ
  3. ΓΙΩΡΓΟΣ Α. 07/26/2020 @ 10:58 ΠΜ

    Ξέχασες να αναφέρεις τους Βρωμά και τους ελληνοποιημένους…
    Αυτοί θα πολεμήσουν εμάς.

  4. Να πολεμήσουμε με όλη την ορμή και το σθένος και αν μπορούμε να προκαλέσουμε σοκ στην τουρκική πολεμική μηχανή…. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις όσο και αν αυτές φαίνονται χύμα εν καιρώ ειρήνης….. Αλλά η σκέψη πωςθα τρώω σφαίρες στα σύνορα και θα έχω αφήσει την γυναίκα μου και τις κόρες μου.. όπως και τους γονεις μου έρμαιο στις “ορεξεις” των κάθε φυλής εισβολέων προσφύγων μεταναστών που είναι οι πιο πολλοι μουσουλμάνοι με τρομάζει…. Αυτοι έχουν μόνο δικαιώματα και καμιά υποχρέωση προς αυτή την δύσμοιρη πατρίδα…. Δεν μπορώ να χυσω το αίμα μου και γι αυτούς και να τους έχω εχθρούς στα μετόπισθεν……

  5. Ανάργυρος 07/26/2020 @ 11:54 ΠΜ

    Εσύ Σύνελθε, Δημήτρη. Η Θεοτόκος είναι Παρούσα σε κάθε μάχη, πνευματική και στο οποιοδήποτε πολεμικό μέτωπο. Τα άπειρα θαύματα Της, οι μαρτυρίες στρατιωτών το 1940,που την βλέπανε καθώς τα βλήματα των εχθρών πέφτανε χιλιάδες πάνω τους και αυτοί ήτανε μέσα σε αόρατο Θόλο υπό τη Σκέπη Της και πολλά άλλα το μαρτυρούν. Δεν είναι ανάγκη να πολεμήσουν όλοι, πάντοτε έτσι ήταν τα πράγματα, στις Θερμοπύλες και παντού. Χωρίς πίστη, Δημήτρη δεν δίδεται καμία μάχη, εσύ θα πολεμήσεις; και ποιόν; Ποιός είναι ο εχθρός ; Έτσι που γράφεις, με πεσιμισμό και μαίνος κατά των αδελφών σου, καλύτερα να μη πολεμήσεις σε πραγματικό μέτωπο γιατί….

  6. ΗΩ ΒΑΙΝΕΙ 07/26/2020 @ 1:18 ΜΜ

    ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 21. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΥΡΗΞΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ
    ΚΙ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΠΙΣΤΡΙ.Η ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΘΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ. ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΑΔΩΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ. Ο ΛΑΟΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΧΝΑ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΝΙΧΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ. Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ , Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΗΣ – ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΝΤΟΥΦΕΚΙ. Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ, Ο ΑΓΡΟΤΗΣ, Ο ΕΡΓΑΤΗΣ, ΘΑΧΑΝ ΛΟΓΩ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΒΙΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ? ΕΠΕΙΤΑ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ -ΕΝΑ “ΜΠΑΜ” ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ

  7. Είμαι ΕΠ. ΟΠ. 11ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΜΕΘΌΡΙΟ
    ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ!!! ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΦΑΝΗΚΑΝ ΟΛΟΙ..
    ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΟΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΤ… ΝΕΣ…

  8. Χρηστος Λαμπρόπουλος 07/26/2020 @ 1:52 ΜΜ

    Άρες μαρες κουκουναρες!!!!!

  9. Αληθεια γραφεις .Αλλα και ποσοι αλλοι θα κοβουν δαχτυλα και ποδια για να μην πανε ….
    αλλα και παλι οσοι και να πανε θα ειναι τιμημενοι μιας και δεν υπαρχει κατι πιο ιερο απο την υπερασπιση των οικογενειων , φιλων, πατριδας , παιδιων ..

  10. σε ολους τους πολεμους ο κοσμος πολεμουσε για τους τραπεζιτες νομιζοντας οτι πολεμαει για την πατριδα

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*