17:55 - 23/07/2020

Ψεύτικο SMS καλεί σε επιστράτευση: «Αγνοήστε το» λέει η Αστυνομία

Διαφημίσεις

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί τους πολίτες για fake sms που κυκλοφορεί για «επιστράτευση».

Να αγνοήσουν το fake sms που κυκλοφορεί για «επιστράτευση» καλεί τους πολίτες με μήνυμά της η Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., διενεργείται έρευνα από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το συγκεκριμένο μήνυμα που αποστέλλεται σε κινητά τηλέφωνα.
Τις τελευταίες ημέρες, μετά και τις νέεες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας με την έκδοση της Navtex για έρευνες κοντά στο Καστελλόριζο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, με αποτέλεσμα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να τεθούν σε κατάσταση επιφυλακής, άρχισαν να κυκλοφορούν fake news για επιστράτευση.

Υπήρξαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που άφηναν να εννοηθεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει γενική ή μερική επιστράτευση εφέδρων, με οδηγίες για το πού θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Πλέον, κυκλοφόρησε και ψεύτικο sms που δίνει οδηγίες στους εφέδρους να παρουσιαστούν στα αστυνομικά τμήματα για να λάβουν τα φύλλα πορείας για τις στρατιωτικές μονάδες που θα πρέπει να παρουσιαστούν.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους στρατιωτικούς κανονισμούς υπάρχει συγκεκριμένο αυστηρό πρωτόκολλο για την περίπτωση επιστράτευσης. Και αν ποτέ χρειαστεί να γίνει, μερική ή γενική, η ενημέρωση των εφέδρων δεν γίνεται ούτε με sms ούτε από το διαδίκτυο.

Πάντως, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαψεύδει όλες αυτές τις φήμες για επιστράτευση.

Το fake sms για «επιστράτευση»

«Παρακαλείσθε να παρουσιαστείτε στο κοντινότερο αστ. τμήμα όπου θα σας χορηγηθεί εκ νέου φύλλο πορείας με σκοπό την ένταξή σας στο στρατιωτικό επεισόδιο. ΓΕΣ» αναφέρεται στο μήνυμα.

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*