ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

GNA: «Η απόφαση του Αιγυπτιακού κοινοβουλίου αποτελεί μονόδρομο – Η χώρα ετοιμάζεται για πόλεμο»

· Κατοχικά Νέα

Ένας ανώτατος αξιωματούχος της Λιβύης, της κυβέρνησης του GNA, χαρακτήρισε, την Τρίτη, την απόφαση του αιγυπτιακού κοινοβουλίου να δώσει το «πράσινο φως» στον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη ως «ανακοίνωση πολέμου».

«Η έγκριση και συγκατάθεση της αιγυπτιακής βουλής για την ανάπτυξη στρατευμάτων έξω από τα δυτικά της σύνορα είναι μια δήλωση πολέμου κατά της Λιβύης και παραβιάζει τις αποφάσεις του αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Fathi Bashagha αργά την Τρίτη σε ένα tweet το οποίο αργότερα διέγραψε.

«Η απόφαση του Αιγυπτιακού κοινοβουλίου αποτελεί μονόδρομο προς μία ένοπλη σύρραξη! Εμείς δεν θα διστάζουμε να υπερασπιστούμε την κυριαρχία, την ασφάλεια και την ελευθερία του έθνους μας», ανέφερε στο ίδιο tweet.

Σε μια κίνηση που ενδέχεται να επιδεινώσει τις εντάσεις στη Βόρεια Αφρική, το κοινοβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε την προηγούμενη εβδομάδα την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό για την καταπολέμηση «εγκληματικών πολιτοφυλακών» και «ξένων τρομοκρατικών ομάδων» σε ένα «δυτικό μέτωπο» – σε μια καταφανή αναφορά στη δυτική γείτονα Λιβύη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τονίζει η απόφαση, τα αιγυπτιακά στρατεύματα θα υπερασπιστούν την εθνική ασφάλεια. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η Βουλή διόρθωσε μια προηγούμενη ανακοίνωση που αναφερόταν σε ένα «αραβικό», και όχι ένα «δυτικό» μέτωπο.

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας του Κατάρ συναντήθηκε σήμερα με τον Τούρκο ομόλογό του και τον υπουργό Εσωτερικών της Λιβύης για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε το καταριανό υπουργείο

Το Κατάρ και η Αίγυπτος βρίσκονται σε αντίπαλες πλευρές μιας περιφερειακής διαμάχης, μαζί με τρεις χώρες του Κόλπου.

Πηγή: Yeni Safak

onalert.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Αγγλική επαρχιακή περιοχή στο Oxfordshire - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 1.256 άνδρες αιτούντες άσυλο δίπλα σε χωριό λίγων εκατοντάδων κατοίκων – Κάτοικοι δηλώνουν ότι φοβούνται

Διυλιστήριο πετρελαίου, εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ προς Ζελένσκι: Σταματήστε τα πλήγματα στις ρωσικές πετρελαϊκές υποδομές – Φόβοι για νέα ενεργειακή έκρηξη

Εμπορική ναυτιλία στον Περσικό Κόλπο – εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ορμούζ και Bab el-Mandeb σφίγγουν τον κλοιό: Ρεκόρ στους ναύλους, ακριβότερο πετρέλαιο και νέα πίεση στη Σαουδική Αραβία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *