Διαφημίσεις

Η Google, το Facebook και το Twitter σταματούν την επεξεργασία αιτημάτων δεδομένων από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ καθώς επανεξετάζουν έναν νέο νόμο για την ασφάλεια που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου. Η Google έθεσε σε παύση κάθε δραστηριότητα επεξεργασίας δεδομένων μόλις τέθηκε σε ισχύ ο νόμος την περασμένη Τετάρτη.

“Όταν τέθηκε σε ισχύ ο νόμος, θέσαμε σε παύση τα νέα αιτήματα δεδομένων από τις αρχές του Χονγκ Κονγκ”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Google, “και θα συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις λεπτομέρειες του νέου νόμου”.

Το Twitter σταμάτησε επίσης τον χειρισμό κυβερνητικών αιτημάτων από την 1η Ιουλίου, ενώ το Facebook ανακοίνωσε την παύση επεξεργασίας αιτημάτων την Δευτέρα.

Οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων συλλέγουν συνήθως πληροφορίες χρηστών εάν τους ζητηθεί μέσω έγκυρων δικαστικών εντολών, ανάλογα με τη νομική διαδικασία σε διάφορες χώρες. Πλέον, όλες οι εταιρείες, έστω και προσωρινά, θα πρέπει να αγνοήσουν τα αιτήματα που προέρχονται από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Οι νέες πολιτικές ανταποκρίνονται στον νέο νόμο περί εθνικής ασφάλειας της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ και προτάθηκαν για πρώτη φορά τον Μάιο. Το Χονγκ Κονγκ παραδοσιακά απολάμβανε την ανεξαρτησία του από την ηπειρωτική Κίνα, αλλά η κεντρική κινεζική κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει ισχυρούς περιορισμούς στο Χονγκ Κονγκ τους τελευταίους μήνες, θέτοντας ένα τέλος στα αιτήματα ανεξαρτησίας του Χονγκ Κονγκ και στο κίνημα «μία χώρα, δύο συστήματα». Η διάθεση της Κίνας για μεγαλύτερο έλεγχο οδήγησε σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ, που ξεκίνησαν πέρυσι.

Ειδικότερα, ο νέος νόμος για την ασφάλεια δίνει στην Κίνα τη δύναμη να περιορίσει την πολιτική διαφωνία εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθιστώντας παράνομη τη συμμετοχή σε «απόσπαση, ανατροπή, οργάνωση και διάπραξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και συναναστροφή με ξένες χώρες ή με εξωτερικά στοιχεία που θέτουν σε κίνδυνο την Εθνική ασφάλεια». Αυτές οι εξουσίες σχετίζονται ιδιαίτερα με τις κοινωνικές πλατφόρμες, οι οποίες ενδέχεται να φιλοξενούν αυτές τις πλέον ποινικοποιημένες δραστηριότητες.

Το Google, το Facebook και το Twitter είχαν απαγορευτεί και στην Κίνα για αρκετά χρόνια, ως μέρος του λεγόμενου «Μεγάλου Τείχους Προστασίας», σύμφωνα με το οποίο οι κυβερνητικοί λογοκριτές παρακολουθούσαν τις διαδικτυακές δραστηριότητες.

Ο νέος νόμος για την ασφάλεια έχει ήδη αναγκάσει πολλά κόμματα της πολιτικής αντιπολίτευσης στο Χονγκ Κονγκ να διαλυθούν και αναμένεται να παγιώσει περαιτέρω την πολιτική διαφωνία του Πεκίνου ενάντια στο Χονγκ Κονγκ.

«Πιστεύουμε ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και υποστηρίζει το δικαίωμα των ανθρώπων να εκφραστούν χωρίς φόβο για την ασφάλεια τους ή άλλες επιπτώσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

Το Twitter αναφέρει ότι επανεξετάζει το νέο νόμο για να αξιολογήσει τις επιπτώσεις, προσθέτοντας ότι πολλοί όροι του νέου νόμου είναι «ασαφείς και χωρίς συγκεκριμένο ορισμό». «Όπως πολλοί οργανισμοί δημοσίου συμφέροντος, πολιτικοί ηγέτες και συνεργάτες της βιομηχανίας, έχουμε σοβαρές ανησυχίες τόσο για την συγκεκριμένη διαδικασία όσο και για την πρόθεση αυτού του νόμου.»

Το Facebook έχει μια διαδικασία εξέτασης κυβερνητικών αιτημάτων, η οποία λαμβάνει υπόψη τις δικές του πολιτικές και τους τοπικούς νόμους καθώς και τα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Σταματάμε την επανεξέταση των κυβερνητικών αιτημάτων για δεδομένα χρηστών από το Χονγκ Κονγκ εν αναμονή περαιτέρω αξιολόγησης του Εθνικού Νόμου περί Ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης επιμέλειας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και των διαβουλεύσεων με διεθνείς εμπειρογνώμονες για αυτά».

Το Facebook έχει γραφεία στην Κίνα και χρησιμοποιεί κινέζους προμηθευτές για την κατασκευή hardware, συμπεριλαμβανομένων των Oculus VR και των συσκευών συνομιλίας μέσω του Portal βίντεο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg προσπάθησε να επιδιορθώσει τις σχέσεις με την Κίνα στο παρελθόν, καθώς συναντήθηκε με ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος, ενώ βρισκόταν στο Πεκίνο για ένα οικονομικό φόρουμ το 2016. Πρόσφατα, προκάλεσε ανησυχίες σχετικά με την Κίνα και τους νέους όρους που θέλει να θέσει. «Εάν η πλατφόρμα ενός άλλου έθνους θέτει τους κανόνες, η πορεία του έθνους μας θα μπορούσε να οριστεί από ένα εντελώς διαφορετικό σύνολο αξιών», είπε ο Zuckerberg πέρυσι.

Πηγή: secnews.gr

id-ont.org



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek