Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:03 - 11/07/2020

Σύμβουλοι Εθνικής Αν-ασφάλειας, σύγχρονοι εφιάλτες και πηλιογούσηδες

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μου προκάλεσαν εξαιρετικά έντονη εθνική δυσφορία όσο και μέγα πατριωτικό θυμό οι πρόσφατες δηλώσεις-βόμβες του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που τόνισε: «Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι άρχισαν να συμμερίζονται την άποψη μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας να λάβουν υπ΄ όψιν τους αυτές τις εκτιμήσεις». Για να προσθέσει ο Τούρκος υπουργός: «Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης.».

Είναι προφανές ότι ο Τούρκος ΥΠΑΜ αναφέρεται στις πρόσφατες δηλώσεις των πέμπτο-φαλαγγιτών Θ.Ντόκου, Α.Διακόπουλου και Χ.Ροζάκη. Δηλώσεις που έγιναν από πρόσωπα που αυτή τη στιγμή υπηρετούν επίσημες και ζωτικές θεσμικές και εθνικές θέσεις. Δηλώσεις αφύσικες, προδοτικές, δόλιες, επίβουλες και αντεθνικές που ήδη εργαλειοποιήθηκαν από την Τουρκία προκειμένου να προωθηθούν οι επικίνδυνες για την ασφάλεια και την ειρήνη διεκδικήσεις της εις βάρος της πατρίδος μας.

Πρόκειται για την ύπαρξη δόλιων και δήθεν ρεαλιστών μεγαλο-φωστήρων, που προσπαθούν να πείσουν τους τάχα ανόητους και υπερ-εθνικιστές Έλληνες ότι είναι απαραίτητο να «συμβιβαστούμε» με την Τουρκία, κάνοντας εκπτώσεις στην εθνική μας κυριαρχία. Πέραν του καθηγητή Λ. Τσούκαλη και ορισμένων άλλων, ένας ακόμη αντεθνικός φάρος που φωτίζει τον δρόμο για περαιτέρω τουρκικές αμφισβητήσεις είναι και ο μεγάλος Έλληνας πατριώτης και αρθρογράφος Γ. Πρετεντέρης. Υπό τον εύγλωττο και άκρως υπαινικτικό τίτλο «Να πεθάνουμε για το Καστελλόριζο;», ο κ. Πρετεντέρης εκφοβίζει, κάνει γεωπολιτική πάσα και δίνει ένα ακόμη βήμα και επιχείρημα στην επιτιθέμενη Τουρκία.

Είναι πλέον απολύτως προφανές ότι κάποιοι στην χώρα μας εργάζονται συστηματικά ως Δούρειοι Ίπποι της σιωνιστικής Νέας Τάξης και θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα έτσι ώστε «να τα βρούμε» με την Τουρκία. Οι δηλώσεις Ροζάκη, Ντόκου και Διακόπουλου ξεκάθαρα αυτό αποδεικνύουν. Ναι, ο σημερινός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας (ΣΕΑ) του Πρωθυπουργού, ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος μιλάει, επιχειρηματολογεί και προτείνει να πάμε σε κοινή εκμετάλλευση με τους γείτονες στο Αιγαίο. Ενώ, από την άλλη, ο εν λόγω σύμβουλος εθνικής αν-ασφάλειας υποστηρίζει δημοσίως ότι: «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κρίση στο Αιγαίο!».

Φτάσαμε δυστυχώς σε εκείνο το ακρότατο σημείο όπου οι Έλληνες προσπαθούν να αναχαιτίσουν τον μεγαλύτερο εχθρό τους: την ελληνόφωνη κυβέρνηση (κάποια μέλη της) και τα βασικά της θεσμικά όργανα και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, σας θυμίζω επίσης εδώ και την παλαιότερη δήλωση του γελοίου και ανεκδιήγητου αναπληρωτή ΣΕΑ καθηγητή Θ. Ντόκου. Ο οποίος, από τη μια ξέγραψε τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στον πόλεμο της Λιβύης και από την άλλη υποστήριξε σθεναρά την Τουρκία, λέγοντας ότι «αναγκαστικά θα ζήσουμε με το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο». Όχι, δεν σας κάνω πλάκα. Το είπε κατά λέξη. Αυτός και εάν είναι ένας διάσημος σύμβουλος εθνικής Αν-ασφάλειας!

Και φυσικά δεν είναι μόνον αυτός. Τα ίδια κάνει επανειλημμένα και το αφεντικό του, ο ναύαρχος και Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος. Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» ζήτησε να συμβιβαστούμε με την Τουρκία για να υπάρξει μια επωφελής συμφωνία, διότι ως χώρα: «Δεν έχουμε κουλτούρα για επωφελείς συμβιβασμούς στα εθνικά θέματα».

Μετά τους θεσμικά υπευθύνους της εθνικής αν-ασφάλειας, Α.Διακόπουλος και Θ.Ντόκος, οι οποίοι συνεχίζουν να ζητούν επιμόνως «επωφελείς συμβιβασμούς» με την Άγκυρα, ήρθε για να προστεθεί και ο πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών και νυν Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΕΞ κ. Χρήστος Ροζάκης. Ο οποίος είπε το εξής μοναδικό, ανθελληνικό και ανόητο: «το Καστελόριζο είναι μακριά από την Ρόδο αλλά πολύ κοντά στην Τουρκία». Όχι αυτό δεν το είπε ο κ. Τσαβούσογλου και δεν το έγραψε τουρκική φυλλάδα.

Και ενώ από τη μια πλευρά οι δικοί μας σύγχρονοι εφιάλτες και πηλιογούσηδες αναφέρουν ότι «το Καστελλόριζο είναι απομακρυσμένο», ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κρίση στο Αιγαίο!» και αναρωτιούνται δουλικά, αντεθνικά, εκφοβίζοντας μάλιστα τον Ελληνικό λαό «να πεθάνουμε για το Καστελλόριζο;», από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν με διπλής ανάγνωσης και διπλωματική γλώσσα υπογραμμίζει (συνέντευξη στο Anadolu): Αφού πάρουμε το Αιγαίο θα ανοίξουμε «διάλογο» και για τη Θράκη! Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε την γερμανική προεδρία της ΕΕ ως «μεγάλη ευκαιρία για την Τουρκία».

Η πραγματικότητα: Μας σπρώχνουν να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την απαίτηση να δώσουμε κάτι που δεν εκχωρείτε: εθνική κυριαρχία. Η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι να δώσουμε ένα μέρος και να χάσουμε τον έλεγχο του Αιγαίου, κάτι που νομίμως έχουμε και κατέχουμε ιστορικά εδώ και αιώνες. Ναι, η Ελλάδα, το σταυροδρόμι και η φυσική κλειδοκράτειρα χώρα της Μεσογείου, του Περσικού Κόλπου και της Μαύρης Θάλασσας, έλαβε ισχυρή και αμετάκλητη σιωνο-εντολή να ενδώσει σε ένα στανικό προξενιό με τον προαιώνιο εχθρό και επιβουλέα του.

Τι θα χάσουμε από τον μελλοντικό γεωπολιτικό γάμο, εάν εν τέλει αυτός λάβει χώρα; Απάντηση: Τα δικαιώματα έρευνας και εξορύξεων, την αποστρατιωτικοποίηση νήσων, τα δικαιώματα έρευνας και διάσωσης, τα χωροταξικά σχέδια της θάλασσας, την ολοκληρωμένη προστασία του περιβάλλοντος, της αλιείας, του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου των θαλασσών μας, την προστασία των οικοσυστημάτων της περιοχής, ελέγχοντας την παράνομη αλιεία και την επικίνδυνη ναυσιπλοΐα, τις διάφορες ασκήσεις που κάνουμε σε όλα τα μήκη και πλάτη του ιστορικά δικού μας Αιγαίου, κοκ. Στοιχεία που αποτελούν τεκμηρίωση, πιστοποίηση, απόδειξη και ιστορική πραγματικότητα της μακράς, πάγιας, σταθερής και αδιατάρακτης εθνικής κυριαρχίας μας.

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ

Συγγραφέας, Καθηγητής-Διεθνολόγος,

Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*