13:25 - 09/07/2020

Σερβία: Ο Βούτσιτς απέσυρε την απόφαση για lockdown στο Βελιγράδι μετά την «πολιορκία»!

Διαφημίσεις

Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε σε διάγγελμα του ότι αποσύρεται η απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο στο Βελιγράδι, όπως είχε ανακοινωθεί εχθές στην Σερβία όπου σημειώθηκαν άγρια επεισόδια αργά το βράδυ έξω από το Κοινοβούλιο.

Ο Βούτσιτς τόνισε ότι στη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό και τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Υγείας αποφασίστηκε να μην επιβληθεί lockdown στο Βελιγράδι, αλλά να εφαρμοστούν κάποια περιοριστικά μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος, στη συνάντηση αυτή, υποστήριξε την επιβολή σκληρών μέτρων ωστόσο – όπως είπε- δεν βρήκε κατανόηση.
Η Σερβία… και ο χαμός

Αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση ανακοίνωσε ότι σήμερα είναι η δεύτερη πιο δύσκολη ημέρα μετά τη χθεσινή. Το τελευταίο 24ωρο, ανέφερε ο Βούτσιτς, επιβεβαιώθηκαν 350 νέα κρούσματα, ενώ 11 ασθενείς κατέληξαν. Σε κρίσμη κατάσταση νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 111 ασθενείς. «Δεν έχουμε ούτε μία ελεύθερη κλίνη στα νοσοκομεία» ανέφερε ο Βούτσιτς και κάλεσε τον κόσμο να μην βγαίνει να διαδηλώνει, όχι διότι φοβάται τις διαδηλώσεις, αλλά γιατί υπάρχει κίνδυνος διάδοσης της νόσου. Αναφερόμενος στα επεισόδια, χθες βράδυ, χαρακτήρισε πολιτική βία αυτό που συνέβη.

Η κατάσταση με το κορονοϊό ήταν πρόφαση για την συγκέντρωση που διοργανώθηκε – όπως είπε – «από ακροδεξιά στοιχεία και φασιστικές οργανώσεις». Ανέφερε ότι 43 αστυνομικοί τραυματιστήκαν και κάποιοι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι, ενώ έδειξε και φωτογραφίες από τα τραύματα των αστυνομικών. Ο Βούτσιτς ανέφερε ότι έβλαψε το κύρος της Σερβίας στο εξωτερικό η χθεσινή διαδήλωση κάτι που όπως εκτίμησε θα βλάψει και τη διαπραγματευτική θέση της Σερβίας στον διάλογο για το Κόσοβο που θα συνεχιστεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Διεμήνυσε ότι οι αρχές θα πατάξουν κάθε προσπάθεια κατάλυσης της τάξης και τόνισε ότι υπήρχε και εξωτερικός δάκτυλος για τα επεισόδια που προκλήθηκαν εχθές βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Φανος Παναγιδης απο Μελβουρνη.
    Πριν ενα μηνα το”60 Minutes Australia” αναγκαστηκε να αφησει τους “συνωμοσιολογους” να μιλησουν ( με τον Φανο Παναγιδη σε ενα μεγαλο μερος)

    Τωρα, με το νεο lockdown στην Μελβουρνη ο Φανος Παναγιδης εχει μια πολυ ενδιαφερουσα συζητηση με τον Tom Barnett (που γνωριζει παρα πολλα για τον πραγματικο ρολο των ιων στο σωμα), και τον Neil Pascoe που μαζι οργανωνουν την αντισταση στον υποχρεωτικο εμβολιασμο και την ατζεντα των παγκοσμιοποιητων.
    https://www.youtube.com/watch?v=XrEmwS0LGhs

  2. Έλληνας 07/09/2020 @ 11:30 ΜΜ

    Ενώ εδώ… sputniknews.gr/politiki/202007097788480-koronoios-eureia-syskepsi-aurio-sto-maximou-ypo-ton-prothypourgo/

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*