Διαφημίσεις

Οι εκατόμβες παιδιών στο βωμό του νέου, ψηφιακού Μολώχ, δείχνουν το πόσο ασθενούν διανοητικά οι σημερινές κοινωνίες, πως κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της τεχνολογίας. Δείχνει γιατί οι δημοκρατίες όπως τις γνωρίσαμε στη σοσιαλιστική Δύση, δεν λειτουργούν πια.

Τι θέλω να Κινούμενα Σχέδια, ηλικίας 50 ετών, αποκαλύπτουν το 1934 τι θα συμβεί το 2016!!!Κινούμενα Σχέδια, ηλικίας 50 ετών, αποκαλύπτουν το 1934 τι θα συμβεί το 2016!!!πω μ’ αυτό; Ιδού ένα παράδειγμα: τη δεκαετία του ’50 ένα πολύ διαδεδομένο σύνθημα στον αγώνα των Κυπρίων αδελφών μας για την ανεξαρτησία τους από τη Βρετανική Κατοχή ήταν «Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες» που υποδήλωνε τη φλογερή επιθυμία ενώσεως του κυπριακού ελληνισμού με την Μητέρα Ελλάδα.

Σήμερα, μετά από πολυετείς επιτυχημένες πλύσεις εγκεφάλου, αγραμματοσύνη γενεών και ψηφιακό εθισμό, για τους νέους το διαδεδομένο σύνθημα τείνει να γίνει «Το σμάρτφον θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες», εφόσον σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του βρετανικού ιστολογίου πληροφορικής Tappable που διεξήχθη ανάμεσα σε 500 Βρετανούς νέους 18-34 ετών από τις 21 έως τις 23.06.2018, το 38% δήλωσε ότι θα μπορούσε να στερηθεί το ποτό, το 16% τα ταξίδια, το 15% το σεξ, ενώ το 10% θα δεχόταν να του κόψουν ΕΝΑ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΟ παρά να στερηθεί το έξυπνο τηλέφωνό του! Πιστεύει κανείς ότι στην Ελλάδα θα δήλωναν κάτι διαφορετικό;

Το πρόσφατο παράδειγμα ξεσπάσματος συμπτωμάτων ψηφιακής στέρησης που συνέβη μετά τη διακοπή ρεύματος στην Ύδρα δυστυχώς μας ωθεί προς την ίδια κατεύθυνση.

Πρέπει βεβαίως να είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε κάτι τέτοιου είδους έρευνες. To ιστολόγιο Tappable είναι pro-tech και όχι επιστημονικό, επομένως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος τα αποτελέσματα να διαστρεβλώνονται εντελώς προκειμένου να επηρεάζεται η κοινή γνώμη, και φυσικά να αποθαρρύνονται οι ίδιοι οι νέοι για τη γενιά τους. Μακάρι λοιπόν να βρεθεί τρόπος ώστε τέτοιες έρευνες να αποδειχτούν ψευδείς και κατασκευασμένες.

Όσον αφορά τους Αμερικανούς ενήλικες, σύμφωνα με μία παρόμοια μελέτη του Newsweek, περίπου το 50% των οδηγών Ι.Χ. αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν και έχουν τα παιδιά τους μαζί στο αυτοκίνητο.

Πέρυσι, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg έγραψε ότι «τα Smartphones σκοτώνουν τους Αμερικανούς, αλλά κανείς δεν δίνει σημασία».

Η Ελλάδα δεν απέχει μακράν απ’ αυτά τα ποσοστά για να μην πω ότι από τις εικόνες οδηγών και των δύο φύλων που βλέπω καθημερινά στους δρόμους, στη χώρα μας τα πράγματα πρέπει να είναι τα ίδια ή ακόμα χειρότερα…

Όσον δε αφορά τους πνιγμούς μικρών παιδιών, το μόνο που μας σώζει προς το παρόν είναι ότι οι Έλληνες είναι περισσότερο εξοικειωμένοι με τη θάλασσα απ’ ότι άλλοι λαοί που βρέθηκαν προ εκπλήξεων λόγω ξαφνικής αλλαγής θερμοκρασίας, συχνά δε οι Ελληνόπαιδες κάνουν τα μπάνια τους μένοντας στην παραθαλάσσια επαρχία, στο εξοχικό ή στο σπίτι των παππούδων και των γιαγιάδων οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ψηφιακά αναλφάβητοι σε σχέση με άλλους ευρωπαίους.

Κάποιες τροφές είναι τοξικές και δηλητηριώδεις και μπορεί να καταστούν ακόμα και θανατηφόρες για πολλούς ανθρώπους. Όπως όταν καταναλωθούν δηλητηριώδη μανιτάρια έχουν ολέθριες συνέπειες, έτσι και τα έξυπνα τηλέφωνα είναι εξίσου επικίνδυνα και θα πρέπει να αποκλειστούν από την καθημερινότητά μας.

Ήρθε πλέον η ώρα ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του εαυτού του και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Το πρώτο βήμα είναι η συνειδητοποίηση της εξάρτησης και το δεύτερο η θέληση για θεραπεία.

Ένα είναι το φάρμακο: αποτοξίνωση. Πλήρης αποκλεισμός της τεχνολογίας μέχρι την ηλικία των 18 ετών, δραστική αποτοξίνωση στους ήδη πάσχοντες ενήλικες. Αν συναντάτε δια της βίας επιβολή της στα σχολεία των παιδιών σας, μπορείτε να θέσετε σε εφαρμογή το επιχείρημα ότι το παιδί σας ανήκει σε οικογένεια «αντιρρησιών συνείδησης».

Χρησιμοποιείστε έξυπνα τηλέφωνα μόνον αν σας είναι απόλυτα απαραίτητα για την εργασία σας. Δείτε τα επαγγελματικά σας μηνύματα μόνο στον υπολογιστή του γραφείου σας. Δεν χάθηκε ο κόσμος για λίγη ώρα καθυστέρηση. Αντί για μηνύματα, τηλεφωνήστε στον αποδέκτη σας.

Αν δεν χρειάζεστε απόλυτα τα σμάρτφονς για τη δουλειά σας, επιστρέψτε στα συμβατικά. Βγείτε από το ΛΗΘΑΡΓΟ και επιστρέψτε στον πραγματικό κόσμο πριν είναι αργά. Για εσάς τους ίδιους, τα παιδιά σας και την επιβίωση της ίδιας της δημοκρατίας.

Πηγή  Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Πρόσθετη λεπτομέρεια…:

Ο Στίβεν Πωλ Τζομπς πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple ,

Όπως και Ο Γουίλλιαμ Χένρυ “Μπιλ” Γκέιτς ιδρυτής της Microsoft

ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ στα παιδιά τους την χρήση Smartphones.

Οσοι Ελληνες αγοράζουν Smartphones στα παιδιά τους προφανώς είναι πιο έξυπνοι….



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
2 σχόλια στο “Για Ποια τεχνολογία ομιλούμε; Για την Προσκύνηση του Νέου, Ψηφιακού Μολώχ;”
  1. Το smartphone καλυτερα να το χρησιμοποιουμε μονο εξω απο το σπιτη ..και κυριως μονο για επικοινωνια χωρις καρτα…[μπορεις να πιασεις ιντερνετ σε πολλα μερη στην πολη και να μιλας απο το messenger [το lite χωρις να μπεις στο ΦΒ] για να μην πληρωνεις καρτοκινητη]..Στο σπιτη υπολογιστη [ο δικος μου μιας και ειναι HP επιτραπεζιος και λειτουργει με linux και μενει συνεχεια ανοιχτος]μονο για δουλεια,εναλλακτικη ενημερωση και μουσικη η ταινιες[τηλεοραση δεν εχω ]..Τα κοινωνικα μεσα δικτυωσης[ΦΒ,Tumblir,Linkedin] μονο για επικοινωνια[messenger ..μιας και στο σπιτη εχω κοψει το σταθερο τηλεφωνο εδω και χρονια για λογους οικονομικους ]αντε για κανα ποσταρισμα βιντεο απο το Youtube και εναλλακτικων αρθρων που με ενδιαφέρουν ..Ποτε για ποσταρισμα προσωπικων φωτωγραφιων η στοιχειων …Το θεμα δεν ειναι να τα σταματησεις εντελως[ξερω ατομα που λενε δηθεν οτι τα χουν σταματησει ..αλλα την αυριανη τα ξαναπιανουν]η να χαζολογας εκει με τις ωρες και να ποσταρεις ολοκληρη την ζωη σου εκει ..αλλα να κανεις χρησιμα πραγματα μεσω αυτων οπως να φτιαξεις μια σπιτικη επιχειρηση μεσω ΦΒ[η αδερφη μου που ειναι μαμα στο σπιτη και δεν δουλευει μεσω ΦΒ πουλαει παλια ρουχα των παιδιων της,δικα της,του αντρα της και αλλων τις οικογενειας και γενικα παλια αντικειμενα[αντικες συγκεκριμενα] που εχει στο σπιτη που δεν τις χρειαζονται ποια καθως και βοηθαει και φιλες της να πουλησουν δικα τους παλια αντικειμενα ]..Το ΦΒ οπως και τα αλλα κοινωνικα μεσα μπορουμε να το χρησιμοποιησουμε και ως μεσο αφυπνισης και αντιστασης .Ειναι τα οπλα τους ..αλλα μπορουμε και εμεις να τα χρησιμοποιησουμε εναντιων τους η να τα χρησιμοποιησουμε για δικο μας καλο.

    1. Posted by @Artemisia_gogou
      …Ποτε για ποσταρισμα προσωπικων φωτωγραφιων η στοιχειων…
      Lesson no1: ποτέ μην λες ποτέ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *