Διαφημίσεις

Ήμουν και εγώ από αυτούς που χρησιμοποιούσα ένα έξυπνο ρολόι στη καθημερινότητα μου.

Μου φάνηκε ωραίο και βολικό από τις ειδοποιήσεις που μπορεί ο κάθε ένας να έχει ενεργοποιήσει και στη καταγραφή αθλητικής δραστηριότητας.

Πόσο κακό λέω μπορεί να είναι;

Πρόσφατα παρατήρησα μερικές παρενέργειες όπως ο πόνος στο καρπό του χεριού που είχα το ρολόι.

Αφού έψαξα λίγο διαπίστωσα ότι φυσικά δεν ήταν η ιδέα μου.

Αρχικά ας δουμε ένα βίντεο στο οποίο ένας χρήστης έξυπνου ρολογιού δεν μπόρεσε να σηκώσει τη κόρη του με αποτέλεσμα , ευτυχώς , την χωρίς τραυματισμό πτώση της. Ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσε να βάλει δύναμη από το χέρι του ρολογιού. Όπως βλέπετε και από το βίντεο δεν είναι κάποιος χρήστης που ανέβασε ένα βίντεο, αλλά ασχολήθηκε το τηλεοπτικό κανάλι cbs της νέας Υόρκης με το θέμα και για το λόγο ότι παρόμοια περιστατικά έχουν παρατηρηθεί και αλλού.

Το πρώτο το οποίο θα σκεφτεί κάποιος είναι μήπως φταίει το συγκεκριμένο ρολόι; Μήπως φταίει ο τρόπος που το φορούσε; Υπάρχουν άτομα που έχουν δικαιολογήσει αυτά τα περιστατικά με αυτές τις σκέψεις όπως βλέπουμε και στο παρακάτω βίντεο.

Ψάχνοντας περισσότερο για το συγκεκριμένο θέμα έπεσα σε ένα βίντεο όπου ο δημιουργός του μέτρησε τη ραδιενέργεια από ένα συγκεκριμένο smart watch και διαπίστωσε ότι δέχεται περισσότερη ραδιενέργεια από το ρολόι σε σχέση με αυτή που δέχεται από το κινητό του.

Θα μπορούσε κάποιος να πει δεν θα το έχω συγχρονισμένο με το κινητό που όπως βλέπουμε και στο παραπάνω βίντεο είναι ένας από τους βασικούς λόγους της υψηλής ραδιενέργειας. Το ερώτημα όμως είναι σίγουρα θέλετε μια τέτοια συσκευή πάντως σας καθησυχάζοντας τον εαυτό σε ότι δεν τρέχει τίποτα;

Φυσικά έχουν παρατηρηθεί και άλλα θέματα όπως δερματικές παθήσεις.

Ας δούμε και μερικές εικόνες από το τι έχουν προκαλέσει μερικά έξυπνα ρολόγια.

Όσον αφορά εμένα έχω από τα πιο ακριβά τις αγοράς smart watch όποτε μην σκεφτείτε ότι είχα κάποιο φτηνό όπως συνήθως κάνουμε.

Μπορεί ο κάθε ένας σας να ψάξει και μόνος του.

Βλέπουμε λοιπόν ότι πέρα από τα δεδομένα που συλλέγει το έξυπνο ρολόι , δεδομένα που ταξιδεύουν ασύρματα πράγμα που τα καθιστά εύκολα ανακτήσιμα από τρίτους , υπάρχουν και σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία του κάθε ενός.

Επειδή δεν έτυχε σε σένα δεν σημαίνει ότι είσαι ασφαλείς. Ψάξε και μόνος σου την αλήθεια και να θυμάσαι η νοοτροπία ότι ενταξει δεν με βλάπτει πολύ δεν είναι σωστή. Λίγο η μία συσκευή και λίγο η άλλη μαζί κάνουν ένα μεγάλο πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας όσο προχωράει η τεχνολογία.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
13 σχόλια στο “Έξυπνα ρολόγια ή εύκολα θύματα;”
  1. Μπραβο φιλε μου που θιγεις αυτο το θεμα με τα “εξυπνα” ρολογια.
    Καταρχην τα τελευταιας τεχνολογιας εξυπνα ρολογια, θελουν για να ξεκινησουν να δουλευουν
    να τα “σκαναρεις” απ το κινητο σου για να αρχισουν να εχουν ολες τις λειτουργειες.
    Αυτο το πραγμα με παρεξενεψε απ την αρχη…Λεω ειναι δυνατον να το σκαναρεις για να ξεκινησει?
    Αυτο εγραφε και στις οδηγειες…Λοιπον επειδη απ τη φυση μου ειμαι “συνομοσιολογος” και δεν με ενδιαφερει και καθολου αν κανω λαθος, απ τη στιγμη που μου καρφωθηκε στο μυαλο δεν βγαινει με τιποτα η ιδεα και δε πα να ριχνει εξω κατακλυσμο..
    Δηλαδη με λιγα λογια το ρολοι θελει να “ξερει” ποιος ειναι ο κατοχος του..
    Αν το αναλυσουμε και το απλοποιησουμε “καποιοι”θελουν να ξερουν τι κινησεις μας..
    Και ποιος μου λεει εμενα οτι μπορει και να μου στειλουν και “δονησεις ή σηματα” μεσω του ρολογιου να με πιασει κανα εμφραγμα λεω εγω…Αν για παραδειγμα ειμαι σε μια συγκεντρωση
    για το καλο του τοπου και πεφτει κυνηγητο, καποιοι γνωριζουν και τους παλμους μου…
    Λοιπον για να μην κοροιδευομαστε…καπου μπορει να τα παραλεω, καπου μπορει να μην ειναι και ετσι, αλλα δεν ειναι δυνατον στην σημερινη εποχη οπου τα παντα παρακολουθουνται και η τεχνολογια καλπαζει και εχει κανει τους ανθρωπους χαζους να κοιτανε μονο το κινητο τους,
    η αληθεια ειναι καπου στη μεση…
    Να σαι καλα..

  2. Μία σημαντική διόρθωση: Δεν μιλάει για ραδιενέργεια (ιονίζουσα ακτινοβολία) που φυσικά δεν εκπέμπουν ούτε τα κινητά ούτα τα έξυπνα ρολόγια κλπ.), αλλά (μη ιονίζουσα) ηλεκτρομαγνητική ακτονοβολία. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο, οπότε ας είμαστε ακριβείς.

    1. Ναι φίλε ακτινοβολία το σωστό . Προφανώς κ δεν είναι ραδιενέργεια. Το πρόβλημα υπάρχει φυσικά αλλά το μόνο λάθος είναι προς αυτή τη λέξη.

  3. Radiation=ακτινοβολία

    Radiator=θερμοπομπός (καλοριφέρ κλπ)

    Radioative=ραδιενεργό

    Άντε. Γιατί με την μετάφραση απο τα Lidl ένα κατά τ’ άλλα ενδιαφέρον άρθρο καταντάει γελοίο.

    1. Ακτινοβολία τσολιά μου. Ει άι τόσο δύσκολο να καταλάβεις ότι δεν είναι ραδιενέργεια και είναι ακτινοβολία.

      Είσαι τόσο έξυπνο πουλί και μπήκες τρέχοντας να διορθώσεις μπας και το παίξεις έξυπνος να βγάλεις τον άλλο λάθος.

      Φυσικά και δεν είναι ραδιενέργεια. Αν ήταν θα είχαν ψηθεί όλοι.

      Προφανώς και έκανα λάθος στο γράψιμο.

      Άντε συνέχισε τη βλακεία σου τώρα και άλλαξε πλευρό.

      Σου δείχνουμε το πρόβλημα και κολλάς στις χαζομάρες.

      1. Το έγραψα για να επισημάνω την ανάγκη για ΣΩΣΤΗ μετάφραση. Εγώ ΜΠΟΡΕΙ να καθήσω να διαβάσω ένα άρθρο ανορθόγραφο, με μετάφραση από τα lidl, με χάλια συντακτικό κλπ. και έχω την ευθυκρισία και την νοημοσύνη ώστε να καταλάβω τι θέλει να πει ο ποιητής.

        Εσύ που γράφεις, δεν μπορείς να κάνεις μια αναθεώρηση (αγγλιστί revision) πριν το δημοσιεύσεις ώστε να περάσεις το μήνυμα που θέλεις; Τόσο πολύ βιάζεσαι να postάρεις την ειδησάρα;

        Πόσοι αναγνώστες έφυγαν με την ανάγνωση των πρώτων σειρών σκεπτόμενοι ότι είναι ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ αυτά που γράφεις;

        Δεν καταλαβαίνω τι σε έθιξε.

        Εκτός κι αν ο ρόλος σου είναι να “χαντακώνεις”, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, την εναλλακτική ειδησεογραφία. Λοιπόν είσαι πρακτοράκι ή απλά βλαξ;

  4. Βεβαίως! Οι μη-ιονίζουσες ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες δεν βλάπτουν την υγεία!
    Ναι, αμέ! Το άλλο, με τον Τοτο, το ξέρετε;

    Θέλετε απτό και πρόσφατο παράδειγμα επισήμως διδασκόμενης παπαριάς;
    Αναλογιστείτε το λεγόμενο σπρωξίδι στην παραλιακή της Σμύρνης, κατά τον Σεπτέμβριο του 1922

    Θέλετε κι άλλο;
    Έχω προσωπική μαρτυρία παλαιότερου καπετάνιου εμπορικών πλοίων, σύμφωνα με την οποίαν οι «μαρκόνηδες» άρχιζαν από το πρώτο τους ταξείδι να χάνουν τα μαλλιά και το αναπαραγωγικό τους σύστημα (με κοινό τους γνώρισμα την συρρίκνωση των όρχεών τους). Και αυτά δεν συνέβαιναν με τις μικροκυματικές συχνότητες του σήμερα, αλλά με αυτές των μόλις 7 (ή των 14ων, αργότερα) μεγακύκλων ανά δευτερόλεπτο.

    Εάν το προσέξατε, αναφέρομαι σε συχνότητες των HF στα 7/14 MHz και όχι στις μικροκυματικές συχνότητες των WiFi και της ασύρματης κινητής τηλεφωνίας.

    Τι πράγμα; Δεν θεωρούνται μικροκυματικές αυτές οι συχνότητες σήμερα; Γιατί, άρα γε;
    Είμαι σίγουρος ότι, εάν αξίζετε τα πτυχία σας, θα καταφέρετε να βρείτε επίσημη βιβλιογραφία όπου αναγράφεται ξεκάθαρα το ότι η περιοχή των μικροκυμάτων διαιρείται σε τρεις επιμέρους ζώνες: την δεκατομετρική (UHF: 0.3-3 GHz), την εκατοστομετρική (SHF: 3-30 GHz) και την χιλιοστομετρική (EHF: 30-300 GHz) αυτή.

    Σταματήστε, βρε παίδες, να μηρυκάζετε ό,τι παπαριά μας έμαθαν στις σχολούλες, προτού εξακριβώσετε οι ίδιοι εσείς εάν αυτά που επισήμως διδάσκονται και πρεσβεύονται ισχύουν ή όχι… Και οι περισσότερο προχωρημένοι θα συνεχίσετε την έρευνα ώστε να ανακαλύψετε και το «γιατί»· επειδή η δύναμις, η πραγματική γνώσις, δεν ευρίσκεται στο «τί» συμβαίνει αλλά στο «γιατί» αυτό συμβαίνει. Το δεύτερο μέρος της ερεύνης επιτυγχάνεται ΟΧΙ με τον (ασκεναζίτικο και γαλλοεβραϊκό του 18ου αιώνα) Ντετερμινισμό αλλά με την Λευκίππειον Αιτιοκρατία, από την οποίαν οι εβραίοι λογοκλόποι αφαίρεσαν τον αντικειμενικό χαρακτήρα της τυχαιότητος κρατώντας μόνον την καταφανώς αιτιώδη συνάφεια μεταξύ των γεγονότων προκειμένου να μας παρουσιάσουν τον «Ντετερμινισμό» τους.

    Και ως σημείον εκκίνησης σας δίνω τα πορίσματα της ευρωπαϊκώς χρηματοδοτημένης μελέτης ‘Reflex’ σχετικώς με την υψηλή επικινδυνότητα της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των ασυρμάτων συσκευών και των κινητών τηλεφώνων, που καταστρέφει το DNA:
    EU Reflex study shows DNA damage caused by radiation from wireless devices and mobile phones (23/11/2004)

    Μεγαλώσατε πια· σταματήστε να τους επιτρέπετε να σας ταΐζουν τις δηλητηριώδεις τους παπαριές με το κουταλάκι…

    -Γιώργος

    1. Ωραίος έτσι θα έπρεπε να σχολιάζει ο κόσμος. Έτσι βοηθάμε στο να βρει κόσμος την αλήθεια. Θα έπρεπε να το έχουν ως παράδειγμα οι υπόλοιποι που μπαίνουν με το ύφος του έξυπνου.

  5. ΤΑ ΈΞΥΠΝΑ ΛΟΡΌΓΙΑ!!.. ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΣΜΑΡΤ ΓΚΑΤΖΕΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΑΔΙΑΖΕΙ ΤΟ ΆΪ ΜΥΑΛΟ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ ..! ΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΑ ΦΟΡΟΥΝΕ ΆΛΛΟΙ, ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΟΙΑΝΕΙ Η ΚΑΨΙΛΑ ΚΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ…………

  6. ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΗΘΕΙΑ;
    ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ. ΕΓΩ ΤΟ ΕΠΑΘΑ ΑΠΟ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΓΚΡΑΦΑ ΡΟΛΟΓΙΟΥ.ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΩΡΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek