11:21 - 10/06/2020

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: “Το μυστικό για την μετά την πανδημία επιτυχία των πόλεων είναι η ένταξη των ΛΟΑΤ”

Διαφημίσεις

Μέχρι και η «πανδημία του κορωνοϊού» χρησιμοποιείται για την προώθηση της ιδεολογίας του φύλου και της ομοφυλοφιλίας.

Άρθρο που δημοσιεύθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μια “μη κερδοσκοπική οργάνωση” (γνωστή για τις προσπάθειες προώθησης της παγκοσμιοποίησης) που εδρεύει στο Νταβός της Ελβετίας, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες μεγάλες εταιρείες, υποστήριξε ότι η καλύτερη ένταξη («inclusion») των τρανσέξουαλ και των ομοφυλοφίλων «είναι το μυστικό για την μετα-πανδημική επιτυχία των πόλεων».

“Υπάρχει ένα αυξανόμενο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων ότι οι πόλεις χωρίς αποκλεισμούς ΛΟΑΤ + έχουν ισχυρότερα «οικοσυστήματα καινοτομίας», υψηλότερα επίπεδα επιχειρηματικότητας και είναι σε θέση να προσελκύσουν ταλέντα και να προσφέρουν υψηλή ποιότητα ζωής – καθιστώντας τις σε καλή θέση για οικονομική ανάκαμψη», αξιώνει το άρθρο. “Μια νέα ανάλυση της οικονομικής ανθεκτικότητας προσφέρει μια πιθανή ένδειξη για την οποία οι οικονομίες ενδέχεται να είναι σε θέση να ανακάμψουν γρηγορότερα: η ένταξη των LGBT + σχετίζεται με την ανθεκτικότητα της οικονομίας μιας χώρας”.

«Η ανάλυση του Open For Business, ενός συνασπισμού εταιρειών που προωθούν την ισότητα των LGBT +, δείχνει μια ισχυρή θετική συσχέτιση (0,67) μεταξύ του πόσο ανθεκτική είναι μια οικονομία και του πόσο δεκτική είναι για τους LGBT + ανθρώπους», έγραψε ο Jon Miller, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο ιδρυτής του Open For Business.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην ανάλυση δείχνει μια διαφορετική εικόνα.

Οι πόλεις που αναφέρονται ως ούτε «χωρίς αποκλεισμούς» ούτε ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων, βρίσκονται στο Ιράν, το Μαρόκο, το Κατάρ, την Ινδονησία και τη Λευκορωσία. Κανένα από αυτά τα κράτη δεν είναι τόσο ανεπτυγμένο οικονομικά, όσο και πολιτικά σταθερό, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα μεγάλα μέρη της Ευρώπης, όπου οι πόλεις έλαβαν κορυφαίες βαθμολογίες.

Στην πραγματικότητα, η ανάλυση δεν έδειξε αιτιώδη σχέση μεταξύ της «ένταξης LGBT +» και της «οικονομικής ανθεκτικότητας». Οι χώρες με την καλύτερη «οικονομική ανθεκτικότητα» είναι αυτές με ισχυρό καπιταλιστικό οικονομικό σύστημα και κράτος δικαίου. Αυτοί οι παράγοντες είναι πιο πιθανό να προωθήσουν την «οικονομική ανθεκτικότητα» παρά η «ένταξη ΛΟΑΤ +», καθώς υπάρχει άμεση σύνδεση με την οικονομία.

Όπως επισημαίνεται στο άρθρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, οι παγκοσμιοποιητές σε όλο τον κόσμο αποδέχονται την υπόθεση μιας «σύνδεσης μεταξύ ανθεκτικότητας και ένταξης».
«Η Παγκόσμια Τράπεζα περιγράφει τις ”κοινότητες χωρίς αποκλεισμούς” ως βασική διάσταση βιώσιμων, ανθεκτικών πόλεων», έγραψε ο Μίλερ. «Ο ΟΟΣΑ [Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης] χαρακτηρίζει την “κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς” ως κινητήρια δύναμη ανθεκτικότητας σε μια πόλη.

Το ΔΝΤ [Διεθνές Νομισματικό Ταμείο] υποστηρίζει ότι μια οικονομία είναι «πιο εύθραυστη και λιγότερο ανθεκτική όταν δεν είναι περιεκτική». Μια έκθεση του Habitat του ΟΗΕ διαπιστώνει ότι απαιτείται “ένταξη” για μια «επιτυχημένη ατζέντα αστικής ανθεκτικότητας». ”

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διαθέτει ένα ολόκληρο τμήμα της ιστοσελίδας του αφιερωμένο στον «Μήνα Υπερηφάνειας 2020» τον Ιούνιο.

Τον Ιανουάριο του 2019, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της MasterCard και της Microsoft, ξεκίνησαν μια «Σύμπραξη για την Ισότητα LGBTI» στην ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με στόχο να στρατολογήσουν τουλάχιστον 100 ακόμη εταιρείες έως το 2020. Τη στιγμή αυτή, 17 εταιρείες καταγράφηκαν, μεταξύ των οποίων The Coca-Cola Company, PepsiCo και Procter & Gamble.

ΚΟ / από εδώ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Να ενταχτούν που? Δηλαδή μέχρι τώρα δεν ήταν άνθρωποι που ζούσαν ανάμεσά μας?
    Α ναι…Πρέπει να υπάρχει ποσόστωση στις εταιρίες ε? Όχι ότι θα έπρεπε να ήταν εντελώς αδιάφορο κριτήριο για πρόσληψη, προς θεού.
    Οκ ναι μέσα, να προτείνω να ξεκινήσει η διαδικασία από τον χώρο ψυχαγωγίας, μήπως της μόδας? ή θα είμαι ομοφοβικός και εξτρεμιστής?

  2. τραλαλα 06/10/2020 @ 2:28 ΜΜ

    Ποσόστωση στις ιδιωτικές εταιρείες όχι δεν νομίζω. Μήπως θα αφορά το δημόσιο φορέα; Θα έχεις μόρια αν είσαι στην κοινότητα τους; Ή θα παίρνεις επιχορηγήσεις για επιχειρήσεις; Λέω τώρα…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*