Διαφημίσεις

Το αντέγραψα από το περιοδικό ΠΤΗΣΗ

 

Η “Πτήση” έχει τη χαρά αλλά και την τιμή, να σας παρουσιάσει πρώτη την ολοκλήρωση της σχεδίασης ενός πραγματικά ελληνικού «Εθνικού Τυφεκίου», το οποίο έχει σχεδιαστεί από μια ομάδα που περιλαμβάνει αποκλειστικά Έλληνες Μηχανικούς, Σχεδιαστές, Ειδικούς και Εμπειρογνώμονες. Οι πληροφορίες για το τελικό Σχέδιο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι περιορισμένες, καθώς το Πρόγραμμα καλύπτεται, όπως είναι φυσικό, από μυστικότητα σε αυτή τη φάση.

Το όνομα του Ελληνικού Τυφεκίου Εφόδου είναι ΑΟΡ* και γνωρίζουμε ότι η Σχεδιαστική Ομάδα του  ενημέρωσε αυτές τις ημέρες επισήμως την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την ολοκλήρωση της φάσης σχεδίασης ενός σύγχρονου τυφεκίου υψηλών προδιαγραφών, το οποίο θα μπορούσε να είναι το Νέο Τυφέκιο Εφόδου που θα εξοπλίσει τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα Σώματα Ασφαλείας.

ΝΕΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΕΦΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣ. 7,62Χ51 VS 5,56Χ45, ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟ ΔΙΑΜΕΤΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΦΕΚΙΟΦΟΡΟ;

Το πρόγραμμα ξεκίνησε από ιδιωτική πρωτοβουλία και εξ ιδίων πόρων τον Σεπτέμβριο του 2019 με όραμα της Ομάδας τη δημιουργία ενός “Εθνικού Τυφεκίου” το οποίο μπορεί να εμφανισθεί λαμβάνοντας εμβληματικό χαρακτήρα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του 2021 για την επέτειο των 200 ετών από την Παλιγγενεσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έγιναν διαθέσιμες, με έγκαιρη λήψη αποφάσεων, αν το πρόγραμμα εγκριθεί, είναι εφικτή η κατασκευή λειτουργικών πρωτοτύπων ώστε να πραγματοποιηθεί η επίσημη παρουσίαση του ΑΟΡ στα χέρια Ελλήνων στρατιωτών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021. 

ΟΙ ΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΕΟ ΤΥΦΕΚΙΟ ΕΦΟΔΟΥ

Για λόγους ασφαλείας της σχεδίασης δεν μας έγιναν διαθέσιμες περισσότερες τεχνικές πληροφορίες, αλλά γνωρίζουμε πως το σχέδιο βασίζεται σε δοκιμασμένες λύσεις και θα μπορεί προσαρμόζεται αναλόγως των απαιτήσεων του χρήστη, για παράδειγμα να παραχθεί σε διαμέτρημα τόσο 5,56 mm όσο και σε 7,62 mm καλύπτοντας απόλυτα τις όποιες ανάγκες που θα αποφασίσει πως έχει ο ΕΣ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το τυφέκιο μπορεί να παραχθεί στα ΕΑΣ ώστε να επανεκκινήσει, με την συνδρομή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αυτός ο τομέας της Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Μας επισημάνθηκε επίσης πως το κόστος του νέου ΑΟΡ θα είναι κλάσμα σε σχέση με αυτά που ζητούν οι ξένοι για δικαιώματα σχεδίασης όπλων ώστε να κατασκευαστούν στην Ελλάδα.

ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ TAVOR 7 ΚΑΙ Χ95 ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΦΕΚΙΟ” DESIGNED IN ISRAEL;

Στη Σχεδιαστική Ομάδα του ΑΟΡ μετέχει και ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας στο χώρο της Άμυνας, Σάββας Βλάσσης, που έχει το δικό του ρόλο στην βελτιστοποίηση (optimizing) του σχεδίου λόγω της εμπειρίας του από τις Ειδικές Δυνάμεις.    

Απεικονίσεις του όπλου σε αυτή τη φάση δεν έχουν γίνει διαθέσιμες, κάτι που αναμένεται όμως να γίνει λίαν προσεχώς.

Το θέμα του “Εθνικού Τυφεκίου” και του “Εθνικού Οχήματος” όμως έχουν και άλλες εξελίξεις στις οποίες θα επανέλθουμε σε προσεχείς αναρτήσεις μας.

*Άορ = βελτιωμένος τύπος ξίφους, βαρύτερο, καλύτερα ζυγισμένο και αποτελεσματικότερο που εμφανίσθηκε στην Ελλάδα μεταξύ 1.200-1.000 π.Χ. ξεπερνώντας το ελαφρύτερο φάσγανο που ήταν κατάλληλο μόνο για νυκτικά πλήγματα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
Μια σκέψη στο “Εθνικό Τυφέκιο προ των πυλών;”
  1. 1. Ο σχεδιασμός Bullpup, είναι ο μόνος που εγγυάται, απόλυτη ευελιξία σε κλειστούς χώρους. Δε μπορείς να κινηθείς άνετα με 1 μέτρο μήκους όπλο.

    2. Ο σχεδιασμός Bullpup, είναι ο μόνος σχεδιασμός ”κοντού όπλου” χωρίς να έχει κοντύτερη κάνη, δηλ. διατηρεί το μεγάλο μήκος κάνης και το φέρνει ποιο κοντά στον ώμο, με αποτέλεσμα, να παραμένει ευέλικτο σε κλειστούς χώρους και να διατηρεί τα βαλλιστικά αποτελέσματα σε μακρυνές αποστάσεις, επωφελούμενο από βαρυές γομώσεις πυρομαχικών.

    3. Ο σχεδιασμός Bullpup, με τον κατάλληλο εξωτερικό σχεδιασμό συνθετικού καλλύματος, ποιότητας π.χ. όπως του υλικού των Glock, με ”μόνιμες” ράγες σε διάφορες θέσεις, εκμηδενίζει την περεταίρω ανάγκη αγοράς επιπρόσθετων εξαρτημάτων.

    4. Ο σχεδιασμός Bullpup, ανάλογα με την κατασκευή του, το καθιστά ένα ελαφρύτερο όπλο, σε αντίθεση με άλλο, αντίστοιχο ”κλασικού σχεδιασμού” αλλά ακόμα και όταν δεν το κάνει (ανάλογα το μοντέλο), έχει καλύτερη κατανομή βάρους/ ζύγισμα.

    5. Ο σχεδιασμός Bullpup, είναι ευκολότερος ως προς την εκπαίδευση ενός κληρωτού πάνω στην συγκεκριμένη πλατφόρμα όπλου, καθώς θα μπορεί να το χειριστεί ποιο άνετα, σε αντίθεση με την ιδιοτροπία της κάθε άλλης πλατφόρμας όπλου.

    6. Ο κατάλληλος σχεδιασμός τυφεκίου Bullpup, δύναται να δημιουργήσει, μια πλατφόρμα 7.62×51, με βελτιωμένους μηχανισμούς, που θα το καθιστούν διαχειρίσιμο σε μάχες κατοικημένων περιοχών, δίχως να θυσιάζει το (Βεληνεκές, ταχύτητα βολίδας, διατρητικότητα) του 7.62×51 για 5.56.

    Και αυτό είναι το σημαντικότερο, στην εποχή της (Ατομικής Θωράκισης επιπέδου NIJ LVL IV) καθώς μόνο 7.62×51 με διατρητικές βολίδες, πυρήνα Tungsten Carbide το διαπερνούν και σε κατοικημένες περιοχές, ο εχθρός, θα έχει τέτοια θωράκιση!

    7. Ο σχεδιασμός Bullpup, δύναται να γίνει, σε όλες τις πλατφόρμες όπλων σχεδών, με 2-3 τροποποιήσεις, των μεταλλικών μερών, τοποθέτηση μηχανισμού σκανδάλης τέτοιου τύπου, σύνδεση με τον παρών μηχανισμό σκανδάλης και την κατασκευή συνθετικών εξαρτημάτων/ καλυμάτων, για επώμιση κπα.

    Απλά θέλει, άτομα να ξέρουν να χειρίζονται ”Φρέζες και τόρνους” και καινοτομία φυσικά…

    Να το κάνω στο Saiga και να το παρουσιάσω στις Ένοπλες Δυνάμεις; Θα μου επιτρέψει ο νόμος; Θα μου παρέχουν τον χώρο για ένα 3ημερο;

    Η μάλλον, θα μας παρέχουν χώρο, για κανα μήνα, δίνοντάς μας ένα G3 να το μετατρέψουμε σε ένα υπερσύγχρονο Bullpup, με μηχανισμό που θα επιτρέψει διαχείριση αερίων για τα ”μελλοντικά υπερηχητικά πυρομαχικά” που θα διαπερνούν όλους τους παλαιούς τύπους θωράκισης, που θ’ αρχίσουν να κυκλοφορούν τις επόμενες δεκαετίες;

    Θα μπορούσαν βέβαια, να μας παρέχουν και χώρο και στοιχεία από ένα Καναδικό ινστιτούτο, σχετικά με μια πατέντα, με αποτέλεσμα να παράγουμε νέα θωράκιση νανοτεχνολογίας, που θα λειτουργεί ενάντια σε υπερηχητικά πυρά, συνθετικού μεταλλικού αφρού και πεπιεσμένου αφρού ανθρακονυμάτων, με τα οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε πλάκες πλεγμάτων, που θα σχηματίζουν 4 στρώματα, με την εξής σειρά: α) κέλυφους συγκράτησης, β) πλέγματος παγίδευσης εξωστρακισμών, γ) στρώματος απορρόφησης κινητικής ενέργειας, δ) πλάκας αναχαίτισης διάτρησης/ πρόσκρουσης, ε) κέλυφους συγκράτησης.

    Φυσικά, μόνο στο Αμέρικα μπορείς σαν ιδιώτης να κάνεις αίτηση να παρουσιάσεις κάτι και μετά να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι χρηματοδότες, με αποτέλεσμα η πατέντα σου να προχωρήσει…

    Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχουν αντίστοιχοι μηχανισμοί κρατικοί, σε συνεργασία με ινστιτούτα, ή οι κατάλληλοι μηχανισμοί στα ινστιτούτα που υπάρχουν (αυτά τα λίγα και 50 χρόνια πίσω) με αποτέλεσμα όλοι οι επιστήμονες της καινοτομίας, να φεύγουν Καναδά/ Αμερική/ Αυστραλία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek