Διαφημίσεις

Όταν στην Ελλάδα κοιμόμαστε, ο κ.κ. Ελπιδοφόρος διαδηλώνει με υπερηφάνεια για τα δικαιώματα των αδικημένων αυτού του κόσμου.

Πρώτα κλείνει τις εκκλησίες (από αγάπη) και μετά διαδηλώνει για τα “ανθρώπινα δικαιώματα”.Σήμερα για τους “νέγρους”, αύριο μπορεί για τους …LGΒΤ.

Εύχομαι ο Θεός να με συγχωρέσει, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να βλέπω τέτοια πράγματα και να πέφτω για ύπνο, έτσι εύκολα.

Σε μετάφραση ο σχολιασμός της ανάρτησης, από την επίσημη σελίδα στο Facebook , του Αρχιεπισκόπου Αμερικής:

«Ήρθα σήμερα εδώ στο Μπρούκλιν για να σταθώ αλληλέγγυος με τις αδελφές και τους αδελφούς των οποίων τα δικαιώματά έχουν παραβιαστεί σοβαρά. Αυτή ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, χωρίς βία κανενός είδους, και ευχαριστώ όλους τους εμπλεκόμενους, διότι η βία προκαλεί περισσότερη βία. Πρέπει να μιλάμε και να μιλάμε δυνατά ενάντια στην αδικία στη χώρα μας. Είναι ηθικό μας καθήκον και υποχρέωσή μας να υποστηρίξουμε την ιερότητα κάθε ανθρώπου. Αντιμετωπίσαμε μια πανδημία σοβαρής σωματικής ασθένειας, αλλά η πνευματική ασθένεια στον τόπο μας τρέχει ακόμα βαθύτερα και πρέπει να θεραπευτεί με πράξεις καθώς και με λόγια. Και έτσι, θα συνεχίσω να στέκομαι στον αγώνα, μαζί με όλους εκείνους που δεσμεύονται για τη διατήρηση της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της ισότητας για κάθε πολίτη καλής θέλησης, ανεξάρτητα από τη φυλή τη θρησκεία, το φύλο ή την εθνική καταγωγή.»

Τελικά, πόσο επιβεβαιώνεται ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς…

«Ὁ σύγχρονος Οἰκουμενισμὸς δὲν εἶναι τίποτε περισσότερο ἀπὸ ψεύτικους Χριστούς, ψεύτικους μεσσίες, ψεύτικους προφῆτες, γεμάτος ἀπὸ ποικιλότητα πίστεων, ὀλιγοπιστίας καὶ τέλος παντελοῦς ἀπουσίας.

Ἡ προβληματικὴ τοῦ συγχρόνου Οἰκουμενισμοῦ εἶναι καθαρὰ κοσμική, πολιτικάντικη καὶ στὴν οὐσία της κομμουνιστικὴ – παπιστική.

Τὰ πάντα ἀνάγονται σὲ «κοινωνικές» ἀξίες καὶ μάλιστα γήινες καὶ παροδικές. Δὲν ὑπάρχει τὸ Θεανθρώπινο ἐπίκεντρο, ἡ προβληματικὴ τοῦ Εὐαγγελίου: δὲν ἐπιζητεῖται «πρῶτον ἡ Βασιλεία τοῦ Θεοῦ» καὶ ἡ δικαιοσύνη Του ἀλλὰ τὸ βασίλειο τοῦ κόσμου αὐτοῦ καὶ ὅλα ὅσα εἶναι ἐξ αὐτοῦ.»

Όλα μας τα λέει ο άγιος και ο κάθε άγιος… Εμείς τι να πούμε πια;

Πηγή

Σημεία των καιρών ,Εκείνοι που εξυπηρετούν συμφέροντα,

του κάθε Βαραββά που έγινε πλούσιος,λύκοι,

Έχουν την μορφή επισκόπων Χριστού,προβάτων,

βγάζουν φόρα παρτίδα την αληθινή τους ταυτότητα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
28 σχόλια στο “Πόσα θες να μας τρελάνεις ;”
  1. ΑΥΤΟΣ Ο κκ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ… ΤΟΣΟ “ΠΙΣΤΟΣ” ΕΙΝΑΙ…

  2. Η πνευματική ασθένεια δεν είναι αυτή που εννοεί ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά είναι η άγνοια που διακατέχει τον Έλληνα για τον Εβραίο Ιησού του οποίου το όνομα σημαίνει ο Γιαχβέ σώζει. Α, δεν είναι άλλος από τον Γιαχβέ της παλαιάς Διαθήκης δηλαδή του Εβραϊκού κοσμοειδώλου (αλκοολικές Εβραϊκές φαντασιώσεις) με τον πρωτόπλαστο Αδάμ και την χαζοβλαμένη γκόμενα του, που την ξεγέλασε ένα φίδι για να φάει την μπανάνα. 🤣

    Είναι η άγνοια που τον διακατέχει για τις αποτυχημένες προφητείες του Χριστού, του δήθεν σωτήρα που ασφαλώς μόνο Θεός δεν ήταν.

    Τι θα λεχθεί για την Θεότητα του που χτίστηκε από τους ανώνυμους συγγραφείς των ευαγγελίων, με κύριο χαρακτηριστικό το τέχνασμα της τεχνητής επαλήθευσης των προφητειών της ΠΔ στο πρόσωπο του;

    Άντε καλά!

    Τι θα λεχθεί για το γεγονός ότι στο αρχαιότερο ευαγγέλιο οι στίχοι της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας;

    Μάλιστα μάλιστα!

    Τι να πούμε για το γεγονός ότι 500 χρόνια μετά τον Χριστό ο Έλληνας Χριστό δεν είχε;
    Τι, δεν το ξέρατε; Τι θα λεχθεί για τους διωγμούς των Ελλήνων προκειμένου να δεχτούν τον χριστιανισμό με την βία; Α, ούτε αυτό το ξέρατε;

    Μάλιστα μάλιστα!

    Υπάρχει ελπίδα να απαλλαγεί ο Έλληνας από αυτή την πνευματική ασθένεια; Για να δούμε.

    Από έρευνες που έγιναν σε ότι αφορά τη σχέση των νέων με την εκκλησία: «Οι νεαροί έχουν την αίσθηση ότι η Εκκλησία στην Ελλάδα διανύει μια έντονη περίοδο αλλαγής.Οι Εκκλησίες θα ήταν αρκετά κενές αν οι συνταξιούχοι δεν συμμετείχαν ενεργά, λένε οι νεαροί. Οι Έλληνες δεν βλέπουν κανένα λόγο γιατί θα πρέπει να σηκωθούν την Κυριακή νωρίς το πρωί για να πάνε εκκλησία, τόνισαν οι νεαροί. Ο λαός είναι τόσο εκκοσμικευμένος ώστε δεν τους ενδιαφέρει ο Χριστός και η Εκκλησία Του σκέφτεται ο Νίκος. Οι νεαροί δεν ντρέπονται να ασκήσουν αυτοκριτική. Κατά την γνώμη τους η Εκκλησία μπορεί να πάει άσχημα όταν τα παρόντα ενεργά μέλη, οι συνταξιούχοι, πεθάνουν.»

    Σύντομα στο μουσείο!

    Κάποιοι πονηροί άνθρωποι εκμεταλλεύονται αυτό το μεταβατικό στάδιο, ασκώντας αδιάκοπο προσηλυτισμό με όποιο μέσο διαθέτουν, στοχεύοντας με το τόξο του Απόλλωνα (όπως οι ίδιοι λένε) τα κεφάλια των νεοελλήνων, κάνοντας τους τα μυαλά κιμά με νεοεποχίτικες μπούρδες όπως: όλοι οι Θεοί είναι εκφράσεις του ενός Θεού (που δεν ξέρουν πως τον λένε) κι αν κάποιοι από αυτούς ήταν παιδεραστές (όπως ο Δίας) τότε δεν έχουμε παρά να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο Θεός εκφράζει την ανωμαλία. (Πανθρησκεία κι έτσι!)

    Lol

    Άσε το άλλο! Αμέτρητες νεοεποχίτικες αποτυχημένες προφητείες από το στόμα τους!
    Ναι! Έχουν και το θράσος να συνεχίζουν το σατανικό τους έργο κοροϊδεύοντας σας με την μήτρα (χύτρα) του αρχέτυπου της βλακείας και της ανοησίας!

    1. MIA ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑΤΡΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ, ΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ, ΤΟΝ ΒΡΑΧΜΑ, ΤΟΝ ΒΟΥΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙΟΔΟΤΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ; ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΧΑΛΙ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΕΔΩ, ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.

      1. Καλησπέρα Δημήτρη.

        Το επιχείρημα σου εδώ έχει ως εξής: Επειδή (θεωρείς ότι) κάποιοι πολεμούν τον Χριστό, άρα αυτός είναι ένας αληθινός Θεός.

        Ξέρεις πως μου ακούγεται αυτό; Καλύτερα να μην το σχολιάσω διότι δεν θέλω να σε προσβάλλω.

        Τι θα λεχθεί για τον ανελέητο πόλεμο εναντίον της αρχαίας θρησκείας και τους διωγμούς των αρχαίων προγόνων μας προκειμένου με την βία να αλλάξουν πίστη; Μήπως αυτό μαρτυρά ότι ο Δίας (και οι υπόλοιποι) ήταν ένας αληθινός Θεός;

        Το «εάν» που χρησιμοποίησες (σχετικά με την θεότητα του Χριστού)δεν υφίσταται.
        📢 Δεν υπάρχει «εάν»! Στο φωνάζω με την ντουντούκα! Οι αποδείξεις είναι πολυεπίπεδες και το γεγονός ότι η μια γραμμή απόδειξης είναι η Αγία Γραφή δεν σας τιμά καθόλου.

        Δεν σας τιμά καθόλου! Αντί να ζητήσεις αποδείξεις ή έστω να αντιπαρατεθείς σχετικά με τα όσα είπα (αναφορικά με την βίβλο) διάλεξες κάτι άσχετο να πεις. Γιατί φίλε μου;

        Έχεις μελετήσει το βιβλίο της πίστης σου;
        Μήπως θεωρείς ότι δεν είναι απαραίτητο;
        Μήπως είσαι απλά ένας οπαδός με τα μυαλά στα κάγκελα;

    2. @ΓΙΑΤΡΟΣ
      “Τι θα λεχθεί για το γεγονός ότι στο αρχαιότερο ευαγγέλιο οι στίχοι της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας; ”
      Εχεις κάποια απόδειξη γι αυτό;

      1. Την καλησπέρα μου ΕΡ
        Ασφαλώς και υπάρχουν αποδείξεις τις οποίες θα παραθέσω παρακάτω.

    3. Γιατρος says ”Τι θα λεχθεί για το γεγονός ότι στο αρχαιότερο ευαγγέλιο οι στίχοι της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας;”.μαλιστα!ο A.M. Ramsay,που θεωρειται ως ο μεγιστος αρχαιολογος-ερευνητης του Α’ αιωνος μ.Χ στον κοσμο,says ”ο κενος ταφος ειναι τοσο μεγαλο γεγονος που δεν επιτρεπεται να το προσπερασεις ετσι ”απλα” κ ”ευκολα”.εγω πιστευω στην Ανασταση Του Χριστου.για πολλους λογους.μα,σαν ιστορικος,κυριως εξαιτιας του κενου ταφου.κ πιστευω γιατι ειναι αδυνατο να εξηγησει κανεις με καποιο διαφορετικο τροπο,που θα πειθει λογικα,πως ευρεθη ο ταφος Του Ιησου κενος” (απο το βιβλιο του Μητροπολιτου Νικοπολεως Μελετιου ”ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ”)

      1. Καλησπέρα φίλε Γιδοβοσκέ.

        Ερωτήσεις που θα έκανα στον Κύριο Ramsay (με τα μυαλά στα κάγκελα).
        ▪️ Είδες ότι ο τάφος είναι κενός;
        ▪️ Ποια μαρτυρία χρησιμοποιείς για την αλήθεια του ισχυρισμού σου;
        ▪️ Είναι αξιόπιστη αυτή η μαρτυρία;
        ▪️ Μήπως αυτή η γραμμή «απόδειξης» συντάχθηκε από κάποιον ή κάποιους ανώνυμους συγγραφείς;
        ▪️ Αν είναι έτσι ποια η αξιοπιστία ενός τέτοιου χειρογράφου;
        ▪️ Πότε χρονολογείται;

        Και μην τον είδατε τον Παναή!

        1. Μηπως θελεις να παρεις πισω το σχολιο σου?να υποθεσω οτι το εγραψες πανω στο ”σκασιμο” απο τα κουμπια?

          1. Άμα θέλεις πάρε την θέση του και έλα να λογαριαστούμε!

  3. @giatros
    Διάβασα όλο το σχόλιο σου,
    αλήθεια τώρα… είσαι γιατρός ή επέλεξες αυτό το ψευδώνυμο?
    *Αν είσαι σε νοσοκομείο, ρωτά τους χειρουργούς συνάδελφος σου, ζουν τουλάχιστον 2 θαύματα τον χρόνο στους ασθενείς τους. Κατά την γνώμη μου αυτοί που δεν τα παραδέχονται το κάνουν από φόβο για το τι θα πει ο διπλανός δικηγόρος στην Στοά.
    *Στην απολογία του ο Χριστός είχε διαφοροποιηθεί από τον Θεό των Εβραίων.
    *Υπάρχουν πολλοί πλανεμένοι παπάδες όμως τα μυστήρια της Ορθοδοξίας δεν τα αλλοίωσαν (μέχρι πριν την Ανάσταση φέτος). Οι παπάδες δεν είναι εκπρόσωποι του Θεού στην γη, απλά έχουν την δυνατότητα να εκτελέσουν μυστήρια στο όνομα του.
    *Αν βάλεις και δεις την φετινή Ανάσταση στα Ιεροσόλυμα, μπαίνει ο πατριάρχης (ο οποίος έκλεψε την θέση από τον προηγούμενο πατριάρχη) μέσα στο κουβούκλιο ΜΑΖΙ με αστυνομικό του Ισραήλ, διαβάζει ευχή και εμφανίζεται μια μπλέ λάμψη την οποία φέτος την είδαμε ξεκάθαρα λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Τους Ισραηλινούς τους έχεις για βλάκες; Αν εντόπιζε απάτη ο Ισραηλινός αστυνομικός δεν θα το ανέφερε; Με αποτέλεσμα να περάσει το πατριαρχείο και η περιουσία του στο Ισραήλ;
    * Ο Θεός των ορθοδόξων χριστιανών δεν ξέρω γιατί επιτρέπει μόνο σε ΕΛΛΗΝΕΣ πατριάρχες να πάρουν Άγιο φως, προσπάθησαν χωρίς αποτέλεσμα Εβραίοι, Άραβες ορθόδοξοι, καθολικοί, προτεστάντες, ακόμα και μουσουλμάνοι…
    ** Ψάξου και αν βρεις θρησκεία ζωντανή όσο ο ορθόδοξος χριστιανισμός πες το μου να την μάθω και εγώ.

    1. Καλημέρα ταραχοποιέ! Σε προτρέπω όταν βλέπεις σχόλιο μου να μην το διαβάζεις. Δεν επιθυμώ να χάσεις την πίστη σου στις εβραιοαλκοολικές φαντασιώσεις.

      θα το πάω παρακάτω και θα πω ότι δέχομαι με καλή την πίστη ότι πρόκειται για θαύματα και όχι για κάτι άλλο. Ε και; Ποιο είναι το επιχείρημα σου εδώ; Μήπως ότι τα θαύματα αυτά έγιναν από το χέρι του Ιησού; Δεν έχεις κάποιο επιχείρημα εδώ! Σοβαρότης μηδέν!

      Ισχυρίζεσαι ότι ο Ιησούς δεν είναι ο Θεός των Εβραίων της Παλαιάς διαθήκης.

      Σοβαρά;

      Ολόκληρη η Καινή Διαθήκη, οι Απόστολοι και οι Άγιοι μαρτυρούν ότι ο Θεός της Παλαιάς Διαθήκης (Γιαχβέ) είναι ο Ιησούς του οποίου το όνομα σημαίνει ο Γιαχβέ σώζει.

      Παράδειγμα: (Α Κορινθίους 10:9 Πράξεις 7: 2 Πράξεις 4:24-25 Ιάκωβος 5:4,7-8 Μάρκος 12: 26-27 ομολογία Χριστού)

      Ο Ιησούς (του οποίου το όνομα σημαίνει ο Γιαχβέ είναι σωτηρία) μίλησε μέσα από την Παλαιά Διαθήκη σχετικά με την πρώτη εντολή («θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου») παραθέτοντας τους στίχους που αφορούσαν την λατρεία στο πρόσωπο του Γιαχβέ.
      Απόλαυσε το (Μάρκος 12:28-30 Δευτερονόμιο 6:5) Πω πω σφαλιάρα!!

      Επειδή έβγαλες τους παπάδες και την ορθοδοξία εκτός, για να στηρίξεις την κακοδοξία σου, θέλω να δω τι θα κάνεις με τους θεώμενους Αγίους.

      Άγιος Παΐσιος: «Στην Παλαιά Διαθήκη εκείνη την γλώσσα, εκείνον τον νόμο καταλάβαιναν. Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΟΣ ήταν και τότε…»

      Άγιος Ρωμανός: «Μέγαν έχομεν πόθον προς Θεόν των Εβραίων» (Κοντάκιον προεόρτων τών Χριστουγέννων)

      Εσύ τέκνον μου Βρούτε έχεις πόθο για τον Θεό των Εβραίων όπως και ο Άγιος;

      Έλα, ακύρωσε τώρα τους Αγίους και την Θέωση!

      Εγώ δεν θέλω να ψάξεις για την αλήθεια, αλλά να μείνεις πιστός στην «ζωντανή» θρησκεία προς διασκέδαση υμών.

  4. Εγω θελω να ψαξεις για την αληθεια μολονοτι η απιστια σου ωφελει στην διασκεδαση ημων

    1. Από τις συζητήσεις που κάναμε Γιδοβοσκέ δεν φάνηκε πουθενά να το διασκεδάζεις. Θυμάμαι τότε που υποστήριξες ότι ο Θεός δεν τιμωρεί και σε έστειλα σε μετωπική σύγκρουση με την Βίβλο και τους Αγίους. Είχα λιώσει στα γέλια καθότι σε πολεμούσα με τα ορθόδοξα όπλα. Βέβαια μετά άφησα τα ορθόδοξα και αφού έπιασα τα δικά μου σε γάζωσα εις διπλούν. Έπεσες νεκρός από τις ορθόδοξες σφαίρες πριν δεχτείς την χαριστική βολή στο δόξα πατρί από το μπαζούκα της αλήθειας που κρατώ στο χέρι μου και που μου το έχει ξεχειλώσει από το βάρος. Βαριά βαριά η αλήθεια φίλε μου! Έτσι και κάτσει πάνω στον Έλληνα με τα μυαλά στα κάγκελα, θα αποδημήσει εις κύριον Γιαχβέ Ιησού και θα καταλήξει στην κόλαση με τον διάολο και τους δαιμόνους του προς οσμή ευωδίας του Κυρίου.

  5. ΕΡ

    Στο αρχαιότερο ευαγγέλιο αυτό του Μάρκου τα εδάφια της Νεκρανάστασης είναι προϊόν Πλαστογραφίας.

    «Tα συμπεράσματα του Μάρκου είναι πράγματι πλαστά. Σχεδόν όλο το χωρίο αποτελεί μεταγενέστερη προσθήκη» (Encyclopedia Biblica, vol ii, p.1880)

    Κατά Μάρκον Ευαγγέλιο κεφ 16. Από τους αρχαιότερους κώδικες απουσιάζουν τα εδάφια 9 ως 20 που κάνουν αναφορά στην νεκρανάσταση του Χριστού.

    ΕΔΩ http://codexsinaiticus.org/en/manuscript.aspx?book=34&chapter=16&lid=en&side=r&verse=8&zoomSlider=0

    Παραθέτω από την βιβλική αρχαιολογία. «Tο τέλος 9-20 είναι φανερά ψευδές. Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι σαφή. Αυτό το τέλος δεν βρίσκεται στα πρώτα μας και πιο αξιόπιστα ελληνικά χειρόγραφα του Μάρκου.» https://www.biblicalarchaeology.org/daily/biblical-topics/new-testament/the-strange-ending-of-the-gospel-of-mark-and-why-it-makes-all-the-difference/

    Οι Westcott and Hort στο κριτικό τους κείμενο «Η Καινή Διαθήκη στην αρχική ελληνική γλώσσα» τοποθέτησαν τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) μέσα σε αγκύλες. Επίσης και τον τίτλο «Κατα Μαρκον» στην σελίδα 113. https://archive.org/stream/newtestamentinor01west#page/112/mode/2up

    Tο 1990 o Bruce Metzger συμμετείχε στην Επιτροπή Μεταφραστών για τη νέα αναθεωρημένη τυποποιημένη έκδοση (NRS). Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην NRS είναι μέσα σε αγκύλες. https://www.biblestudytools.com/nrs/mark/16.html

    Τα πλαστά εδάφια (Μαρκος 16.9-20) στην English Standard Version (ESV) είναι μέσα σε αγκύλες. https://www.biblestudytools.com/esv/mark/16.html

    Τα πλαστά εδάφια (Μάρκος 16.9-20) στην Common English Bible (CEB) είναι μέσα σε αγκύλες, και εκτός τούτου δηλώνει ότι είναι μεταγενέστερη προσθήκη. «Endings Added Later» https://www.biblestudytools.com/ceb/mark/16.html

    Στην New International Version (NIV) διαβάζουμε για τα εδάφια (Μάρκος 16.9-20). «Τα πρώτα χειρόγραφα και μερικοί άλλοι αρχαίοι μάρτυρες δεν έχουν τους στίχους 9-20.» https://www.biblestudytools.com/mark/16.html

  6. Καλησπέρα φίλε Γιατρέ.
    Οι τελευταίοι στίχοι του κατά Μάρκον (16:9-20) αν και βρίσκονται σε όλα τα μεταγενέστερα χειρόγραφα, λείπουν όμως από τα αρχαιότερα. Στο ερώτημα, για ποιον λόγο το κατά Μάρκον να τελειώνει τόσο απότομα (αν το τέλος είναι στο Μκ 16:8 “…και ουδενί ουδέν είπον εφοβούντο γαρ”) υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ:
    1.Ο ευαγγελιστής για άγνωστη αιτία διέκοψε την αφήγηση με σκοπό να τη συνεχίσει αργότερα, όμως δεν κατάφερε να την τελειώσει
    2.Ο στίχος 16:8 αποτελεί ηθελημένα το τέλος του Ευαγγελίου
    3.Η αφήγηση συνεχιζόταν και μετά τον στίχο 16:8 αλλά δεν σώθηκε λόγω κάποιου τυχαίου γεγονότος.

    Υποθέσεις και ερμηνείες μπορεί να κάνει ο καθένας.

    ΟΥΔΕΙΣ γνωρίζει με αποδείξεις τι συνέβη!

    Ότι και να είναι, είναι κανονικότατο Θεολογικά το τέλος στο Κατά Μάρκον,

    Διότι ο Μάρκος εκφράζει γραπτώς την προφορική μετάδοση από τον

    Αποστολο Πέτρο και όχι την δική του!

    Κατά συνέπεια εάν κάποιος χριστιανός πρόσθεσε ,καλά έκανε,φθάνει

    Να ολοκλήρωσε την προφορική παράδοση Του Απόστολου Πέτρου για

    Τα γεγονότα μετά την Ανάσταση.

    Υπάρχει κάποια μαρτυρία ότι δεν έγινε αυτό?

    Όχι άρα τουμπεκί ψιλοκομμένο ,όπως λέγανε στις παλαιές

    Ελληνικές ταινίες .

    Τα εδάφια 16-9 έως 16-20 εξάλλου δεν αναφέρονται στην Ανάσταση αλλά
    στην εμφάνιση του Κυρίου στους μαθητές και την Ανάληψη του.
    http://users.sch.gr/aiasgr/Kainh_Diathikh/Kata_Markon_Euaggelio/Kata_Markon_Euaggelio_kef.16.htm#H_Anastash_tou_Ihsou

    Μέχρι το 16,8 η Ανάσταση είναι κατοχυρωμένη και επιβεβαιωμένη στο ευαγγέλιο του Μάρκου!

    Γιατί το κρύβεις?

    1. Καλησπέρα Άσχετε Αδαή.

      Εγώ δεν έκανα καμιά υπόθεση ούτε έδωσα κάποια ερμηνεία σχετικά με τον λόγο που ο συγγραφέας του ευαγγελίου (του Μάρκου) αγνόησε την νεκρανάσταση. Απλά εσύ μη έχοντας να πεις κάτι ουσιαστικό και για να δώσεις όγκο στο σχόλιο σου, οικειοποιήθηκες τις υποθέσεις κάποιων. Βέβαια προτιμότερο είναι αυτό, παρά να φάμε στην μάπα τις ερμηνείες και τα υποθετικά σου σενάρια. Άστο καλύτερα!

      Γράφεις: «Ο Μάρκος εκφράζει γραπτώς την προφορική μετάδοση από τον Απόστολο Πέτρο και όχι την δική του!»

      Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι το ευαγγέλιο αυτό το έγραψε ο Μάρκος!
      «Το Ευαγγέλιο του Μάρκου είναι ανώνυμο!» Συνεπώς το επιχείρημα σου: «εάν κάποιος χριστιανός πρόσθεσε, καλά έκανε» έχει σαθρή βάση και αυτό διότι εκφράζει τις υποθέσεις και τις ερμηνείες ενός άσχετου και αδαή! Εσένα δηλαδή!

      Ας εστιάσουμε τώρα στα γεγονότα. Κάποιος άλλος μεταγενέστερα παραποίησε το ευαγγέλιο (του Μάρκου) προσθέτοντας στίχους που δεν έγραψε ο συγγραφέας του. Αυτό φίλε μου λέγεται πλαστογραφία και δεν αφήνει περιθώρια για υποθέσεις (όπως λες) αλλά μας οδηγεί στο κίνητρο που δεν είναι άλλο από την εξαπάτηση.

      Ερώτηση: Εφόσον η νεκρανάσταση υπήρχε στα άλλα ευαγγέλια για ποιο λόγο κάποιος να την προσθέσει στο ευαγγέλιο του «Μάρκου» που τυχαίνει να είναι και το αρχαιότερο;

      Άσε δεν χρειάζεται να απαντήσεις καταλάβαμε!

      Γράφεις ότι η Ανάσταση είναι κατοχυρωμένη και επιβεβαιωμένη στο ευαγγέλιο του Μάρκου
      (16:8) Ωραίο ανέκδοτο αυτό!

      Οι στίχοι της νεκρανάστασης (της εμφάνισης του Χριστού στους μαθητές) είναι η απόδειξη της δήλωσης στο 16:6 ότι ο Χριστός αναστήθηκε.

      Αυτή η «απόδειξη» είναι προϊόν πλαστογραφίας!

      Η πλαστογραφία ως ένα εργαλείο των Αγυρτών!
      Όταν η προφητεία του Χριστού για την δευτέρα παρουσία απέτυχε παταγωδώς, τότε ένας πλαστογράφος απατεώνας, έγραψε την Β Πέτρου επιστολή και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο Χριστός ανέβαλε την Παρουσία του λόγο της μακροθυμίας του. (Δηλαδή όταν έδινε τις υποσχέσεις του δεν ήταν μακρόθυμος;) Lol

      Η ιστορία είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας πραγματικών γεγονότων και όχι εγκεφαλική δραστηριότητα που παράγει μυθικά και σκόπιμα επινοήματα.

  7. Βεβαιως φιλε μου.ειμαι η επανενσαρκωση(μ’αρεσει ο ορος.τον χρησιμοποιει ο δασκαλος του Γιοχαν) του Ramsey.με ρωτας εαν ειδα κενο τον ταφο.οχι ειναι η αληθεια.εζησα αρκετους αιωνες αργοτερα.εχω ομως την λογικη των προγονων σου,των Ελληνων.πως σου φαινεται το γεγονος οτι οι μαθητες Του Ιησου κηρυτταν στην Ιερουσαλημ?λιγα μετρα παρα’κει ηταν ο ταφος.παρολα αυτα εβραιοι γινοταν χριστιανοι.ΑΜΕΑ ηταν ολοι οι πιστοι?πιστευαν σε Ανασταση με γεματο ταφο?οι εβραιοι θα τους κρεμουσαν κουδουνια το λιγοτερο.γιατι το πιο πιθανο θα ηταν να τους λιθοβολουσαν.θα πρεπει να το πας αλλιως το πραμα.ισως οτι δεν υπηρξαν μαθητες.τα προσωπα της Γραφης να ειναι φανταστικα.δεν υπηρξε Ιωαννης,δεν υπηρξε Ματθαιος,Παυλος κτλ.ειναι ολη η ιστορια μια επινοηση.η οτι τα προσωπα ειναι αληθινα αλλα ΑΜΕΑ κ εδωσαν τη ζωη τους για ενα ψεμα.περα απο την πλακα φιλε μου.δεν στεκει οτι ο Ιησους ηταν στον ταφο.λογικα κ ιστορικα.ειναι προσβλητικο ως προς το ανθρωπινο ειδος https://www.oodegr.com/oode/grafi/kd/adeios_tafos_1.htm

    1. Α, δεν είδες τον τάφο! Άρα λοιπόν η αλήθεια του ισχυρισμού σου στηρίζεται στην τυφλή πίστη! Μάλιστα μάλιστα! Τα μυαλά σου στα κάγκελα!

      Γράφεις: «Πίστευαν σε Ανάσταση με γεμάτο τάφο;»

      Γιατί χρησιμοποιείς την λέξη «πίστευαν»; Αν την επόμενη μέρα πήγαν στον τάφο και δεν βρήκαν τον Χριστό θα πίστευαν ή θα γνώριζαν ότι αυτός αναστήθηκε; Είδαν τον τάφο άδειο ή άκουσαν ότι ήταν άδειος; Ακόμα κι αν τον έβρισκαν άδειο αυτό θα ήταν απόδειξη ότι ο Χριστός αναστήθηκε; Lol

      Γιατί χρησιμοποιείς ως απόδειξη τον άδειο τάφο και όχι την εμφάνιση του Χριστού στους μαθητές του;

      Μιλάς για κάποιους που δεν έδωσαν την ζωή τους για ένα ψέμα. Πάρτο αλλιώς! Την έδωσαν για μια πίστη!

      “τον οποίον (Χριστό) αν και δεν είδετε αγαπάτε, εις τον οποίον, αν και δεν βλέπητε αυτόν, πιστεύοντες” (Α Πέτρου 1.8)

      Ούτε τον είδαν ούτε τον άκουσαν αλλά πίστεψαν και έδωσαν την ζωή τους για αυτή την πίστη.

      Η ανθρώπινη κατάντια σε όλο της το μεγαλείο!

      1. Πωωω φιλε,με απογοητευσες!περιμενα κατι καλυτερο απο εσενα

  8. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ; ΕΠΙΦΑΝΗΣ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ .ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ !
    ΠΩΣ ΧΥΝΟΥΝ ΟΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΙ ,ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΣΙΑ ΔΑΚΡΥΑ !

  9. Γιδοβοσκέ πιστεύεις ότι ο Ramsey θα έριχνε το επίπεδο της συζήτησης τόσο όσο εσύ;

  10. Γιδοβοσκέ απόδειξε μου ότι η ιστορία με τον άδειο τάφο είναι πραγματική ιστορία και όχι αλκοολικές φαντασιώσεις.

    Έλα μην φοβάσαι! Δείξε μου την πηγή αυτής της ιστορίας.

    1. Ναι θα το κανω.θελω ομως πρωτα να μου διευκρινησεις κατι.θελεις να το κανω πρωτου σου αποδειξω οτι η γη δεν ειναι επιπεδη η κατοπιν?

  11. Καλησπέρα φίλε,
    2.000 χρόνια μετά συζητάμε για κενό τάφο και Ανάσταση.Ορατά πατήματα μέσα στον χρόνο για αναγνώριση της αληθειας,για όσους έχουν καθαρή προαίρεση δια παρατήρηση χωρίς σκοπιμότητες.
    Θύμισε μου φίλε ,άλλο κενό τάφο που έσκυψε πάνω του η ανθρώπινη ιστορία…
    Οπως δηλαδή ίσως αρμόζει σε έναν Θεάνθρωπο.
    Το ότι ο Κέλσος ο πρώτος εθνικός που αμφισβήτησε τον Χριστιανό,
    ποτέ δεν αμφέβαλε για την Ανάσταση ως γεγονός για τους μαθητές?
    -Την απέδιδε σε εξαπάτηση των μαθητών από τον Χριστό-
    Το ότι κάθε μέρα αναστένονται άνθρωποι πνευματικά δεν είναι απόδειξη?
    Το μόνο που έχει απομείνει φίλε μου, είναι να σηκωθούν οι νεκροί.
    Ακόμα και αυτό να συμβεί,φίλε μου δεν θα πιστέψεις .
    Θα πιστέψεις ότι κάποιοι προσπαθούν να σε ξεγελάσουν.
    Ισως έχεις δίκιο ,Το πετρωμένο φυγείν αδύνατο.
    http://panagiaalexiotissa.blogspot.com/2015/04/blog-post_50.html#axzz6OlxRNug2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *