Διαφημίσεις

Η κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη όλο το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας. Τι προβλέπεται για ξενοδοχεία, πτήσεις εξωτερικού.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το «άνοιγμα» της τουριστικής περιόδου και την επανέναρξη των πτήσεων από και προς το εξωτερικό.

Η κυβέρνηση παρουσίασε την Τετάρτη όλο το σχέδιο για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, το οποίο προβλέπει τις εξής ημερομηνίες σταθμούς:

-25 Μαΐου: Επανέναρξη της δραστηριότητας των σκαφών αναψυχής
-29 Μαΐου: Λειτουργία κάμπινγκ και ξενοδοχείων 12μηνης διάρκειας
-15 Ιουνίου: Λειτουργία εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων
-15 Ιουνίου: Επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από συγκεκριμένες χώρες και αποκλειστικά προς το αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελ. Βενιζέλος»
-1 Ιουλίου: Απελευθέρωση όλων των πτήσεων εξωτερικού –με ορισμένες εξαιρέσεις– προς όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, στις 15 Ιουνίου, θα υπάρξει μερική επανέναρξη των πτήσεων εξωτερικού από χώρες με θετικά επιδημιολογικά στοιχεία, παρόμοια της Ελλάδας.

Πληροφορίες του «ΣΚΑΪ», μάλιστα, αναφέρουν, ότι οι παραπάνω χώρες θα είναι οι εξής: Κύπρος, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Από την 1η Ιουλίου, παράλληλα, αναμένεται η πλήρης απελευθέρωση των πτήσεων εξωτερικού, με ορισμένες μόνο εξαιρέσεις, οι οποίες θα αφορούν τις χώρες με υψηλό ρυθμό επέκτασης της COVID-19.

Τα στοιχεία και τα δεδομένα, σε κάθε περίπτωση, θα εξετάζονται ανά 15 ημέρες, με τη λίστα των εξαιρέσεων να μικραίνει και να μεγαλώνει αναλόγως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες και οι τουρίστες δεν θα υποβάλλονται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, όπως ισχύει σήμερα, ενώ οι έλεγχοι για κορονοϊό θα είναι δειγματοληπτικοί.

Τι θα γίνει με τον εσωτερικό τουρισμό
Όσον αφορά τον εσωτερικό τουρισμό, το «άνοιγμά» του αναμένεται στις 29 Μαΐου, όταν και επιτραπεί η λειτουργία των κάμπινγκ και των ξενοδοχείων–καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή διαφημιστικής εκστρατείας, αλλά και η αξιοποίηση των προγραμμάτων «Τουρισμός για Όλους» και «Κοινωνικός Τουρισμός».

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» είναι ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ και προσφέρει e-voucher (εκπτωτικό κουπόνι) αξίας 120 ευρώ σε κάθε δικαιούχο για διακοπές με κατ’ ελάχιστο τις τέσσερις διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι υπολογίζονται σε περίπου 250.000.

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Από τις 25 Μαΐου η έναρξη του τουρισμού: Με ποιες 19 χώρες ανοίγουν τα σύνορα”
  1. Και περιμένετε εκεί στην κυβέρνηση του Κούλη να έλθουν Αλβανοί, Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Πολωνοί για τουρισμό εδώ, ωρέ ηλίθιοι. Αυτοί έχουν ήδη εγκατασταθεί εδώ από καιρό, για τα καλά. Περιμένετε και Τσέχους, Κροάτες, Βόσνιους και Ούγγρους, που ούτως ή άλλως δεν πατάνε ποτέ εδώ. Μας δουλεύετε… ή έτσι νομίζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *