Διαφημίσεις

Ο “κρυφός Πόλεμος” στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο

Οι αστυνομικοί στο Ρίο ντε Τζανέιρο σπάνια διώκονται για πυροβολισμούς ανθρώπων εν ώρα υπηρεσίας, αναφέρουν οι New York Times. Στους αστυνομικούς επιτρέπεται επίσημα μόνο να πυροβολήσουν σε περίπτωση άμεσου κίνδυνου, αλλά δημοσιογραφική έρευνα σε αναφορές εφημερίδων δείχνει ότι πολλοί αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν συνήθως κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων.

Το 2019, το ρεκόρ έφτασε στα 1.814 άτομα που πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από την αστυνομία στη πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Οι περισσότεροι θάνατοι συμβαίνουν στις φτωχές γειτονιές, στις φαβέλες, που είναι διάσπαρτες σε όλη την πόλη και συχνά ελέγχονται από συμμορίες εμπόρων ναρκωτικών.Οι New York Times διερεύνησαν 48 περιπτώσεις θανάσιμης αστυνομικής βίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Στις μισές από τις περιπτώσεις, ένα άτομο πυροβολήθηκε στην πλάτη και σε είκοσι περιπτώσεις κάποιος χτυπήθηκε από τρεις ή περισσότερες σφαίρες. Σε δύο μόνο περιπτώσεις, οι αστυνομικοί ανέφεραν επίσης τραυματισμούς: ένας αστυνομικός χτύπησε όταν πυροβόλησε κατά λάθος το όπλο του και ένας άλλος αξιωματικός έπεσε.Οι καταστάσεις στις οποίες η αστυνομία έχει χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία σε πολλές περιπτώσεις δεν διερευνώνται.

Συχνά δεν τολμούν να υποβάλουν σε έρευνα τις περιπτώσεις θανάτων λόγω του φόβου των επιπτώσεων.Στην πόλη υπάρχει μεγάλη έλλειψη αστυνομικών, κυρίως στις επικίνδυνες, συχνά φτωχές γειτονιές. Ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας ανάφερε στην εφημερίδα ότι σε πολλές περιπτώσεις αστυνομικοί με ένα εγκληματικό παρελθόν εργάζονται σε αυτές τις περιοχές. Επιπλέον, λόγω της έλλειψης αστυνομικών, οι υποθέσεις δεν διερευνώνται μετά τη χρήση βίας.Οι New York Times διερεύνησε και έβγαλε συμπέρασμα ότι περισσότεροι από τους μισούς εμπλεκόμενους αστυνομκούς είναι ύποπτοι για ένα ή περισσότερα εγκλήματα.Αύξηση της βίας μετά από εκκλήσεις για «αυστηρότερη αστυνομική παρατήρηση»Η βία στο Ρίο ντε Τζανέιρο από αστυνομικούς εντατικοποιήθηκε αφού ο Πρόεδρος Τζέιρ Μπολσονάρο και ο κυβερνήτης της επαρχίας Γουίλιαμ Γουίτσελ δήλωσαν πέρυσι τον πόλεμο εναντίον του εγκληματος στη Βραζιλία.

Ο Witzel πρότεινε ότι οι ύποπτοι θα πρέπει να πυροβολυθούν από τα ελικόπτερα, ο Μπολσονάρο προηγουμένως δήλωσε ότι οι αστυνομικοί  θα προστατευθούν καλύτερα εάν σκοτώσουν υπόπτους εν ώρα υπηρεσίας.Την Παρασκευή, μια επιχείρηση στην περιοχή Complexo do Alemao, σε μια φαβέλα που ελέγχεται από μια συμμορία εμπόρων ναρκωτικών, σκότωσε 13 ακόμη άτομα, αναφέρει το The Guardian.Σε απάντηση στο The New York Times, η αστυνομία δηλώνει ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 1.800 όπλα, οι «εγκληματίες» και ότι όλοι οι θάνατοι που προκλήθηκαν από την αστυνομία διερευνώνται διεξοδικά.

KORAKAS NEWS



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *