Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:27 - 13/05/2020

Γιατί δεν καταργείται το κακό;

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

 

Μερικά μόνο από τα ερωτήματα που κάνει ο σύγχρονος άνθρωπος. Με αυτά τα ερωτήματα καταπιάνεται για να απορρίψει την ύπαρξη του θεού. Έχουμε ακούσει και πολλούς χαρακτηρισμούς, στη περίπτωση που δεν υπάρχει καθολική απόρριψη του Θεού, όπως το ότι είναι σαδιστής , δεν τον έχουμε ανάγκη και πολλά άλλα.

Πάμε όμως να δούμε τι είχε πει χιλιάδες χρόνια για αυτό ο Ερμής ο Τρισμέγιστος.

Απόσπασμα από τα ερμητικά κείμενα :

<<Ερμής: Δεν έχω εξηγήσει, Ασκληπιέ και Άμμωνα , αυτό που έχω επαναλάβει πολλές φορές, <<δεν θα μπορούσε ο Θεός να καταργήσει το κακό και να το απομακρύνει από τη φύση;>> Δεν αξίζει να δοθεί απάντηση στους ανθρώπους γενικά. Όμως για σας θα αναπτύξω αυτό το θέμα και θα δώσω εξηγήσεις.

Λένε, λοιπόν , πως ο Θεός θα έπρεπε να είχε απαλλάξει ολοκληρωτικά το κόσμο από το κακό. Κι όμως το κακό έχει καθίσει καλά μέσα στον κόσμο και φαίνεται να είναι κανονικά μέρος του. Κι όμως, ο ύψιστος θεός είχε προβλέψει και πήρε προφυλακτικά μέτρα εναντίον του κακού, κατά τον πιο λογικό τρόπο. Χάρισε στις ψυχές των ανθρώπων το νου, την επιστήμη και την κατανόηση. Και πραγματικά με αυτές τις δραστηριότητες, με τις οποίες οι άνθρωποι στέκονται πιο ψηλά από τα άλλα ζώα, μπορούμε να αποφύγουμε τις παγίδες, τις απάτες και τη διαφθορά του κακού.

Αν ο άνθρωπος μπορέσει να αποστραφεί όλα τούτα από την πρώτη ματιά και πριν τον κατακτήσουν, θα πει ότι έχει τη προστασία του θείου νου και της θείας πρόνοιας. Γιατί όλες οι ανθρώπινες επιστήμες έχουν τη βάση τους στην ύψιστη καλοσύνη του Θεού.

Όλα τα πράγματα κυβερνιούνται στη ζωή από το πνεύμα, που με τη σειρά του υπακούει , σαν όργανο, στη θέληση του ύψιστου Θεού. Νομίζω πως οι εξηγήσεις αυτές είναι αρκετές για το σκοπό μας.>>

Διάβασε προσεκτικά τα παραπάνω και κατανόησε πως κανένα δόγμα και καμία θρησκεία δεν είναι αντίθετη από την επιστήμη. Η επιστήμη μαζί με το νου και τη κατανόηση είναι τα όπλα του ανθρώπου σε αυτό το κόσμο. Μην πέφτεις στη παγίδα του κακού. Χρησιμοποίησε τη λογική σου και θα δεις το μεγάλο ψέμα εξαιτίας του οποίου σε ελέγχουν.

Ο σύγχρονος άνθρωπος δεν μπορεί να διακρίνει την αλήθεια γιατί δεν μπορεί να δεχτεί ότι ζει ένα ψέμα, όπως επίσης και για το λόγο ότι δεν ψάχνει να τη βρει.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Εριχθόνιος 05/13/2020 @ 5:45 ΜΜ

    Ο κόσμος αυτός , ο κόσμος των αισθήσεων και των παραισθήσεων , είναι ένας μεταβατικός κόσμος .. Το κακό υπάρχει σε αυτόν τον κόσμο ως δοκιμασία .. Η ψυχή θα δοκιμαστεί και ΑΝ περάσει τις εξετάσεις , τότε θα μπορέσει να πάει στον αληθινό κόσμο στον κόσμο της αιώνιας μακαριότητας .. Αν η ψυχή δεν τα καταφέρει να περάσει τις εξετάσεις σε αυτόν τον κόσμο , τότε την περιμένει η αιώνια καταδίκη της ..

  2. Σκορπιος 05/13/2020 @ 8:30 ΜΜ

    Το κακο το θελει ο Θεος… για να δοκιμαζει τη δυναμικη του καλου … γιατι θελει Ελευθερα δημιουργηματα με ελευθερη βουληση !

  3. ΕΥΡΥΚΛΕΙΑ 05/14/2020 @ 8:23 ΠΜ

    ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΓΙΑΤΗΝ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ.ΠΙΣΡΕΥΩ ΣΟΝ ΘΕΟ,ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ.ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΠΙΟ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ,ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ.ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ,ΒΙΑΣΜΟΙ,ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΡΕΛΟ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΟΥΛΕΙΟ ΓΕΥΜΑ ΨΥΧΩΝ.ΓΙΑΤΙ..ΕΡΩΤΩ..ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΜΑΣ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ.ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΥΣΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ.ΑΛΛΑ ΟΧΙ..ΤΑ ΔΟΚΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΙΛΙΟΣΤΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ Η ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΒΡΕΦΟΣ ΠΟΥ ΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΤΗΝΗ..ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΓΙΑΤΙ …ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ,ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ.Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΗΘΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ.ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΑΚΟ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*