19:39 - 11/05/2020

Ο Ε.Μασκ θέλει να εμφυτέψει τσιπάκι στον εγκέφαλο ώστε να καταργήσει την γλώσσα

Διαφημίσεις

Ο διαβόητος επιχειρηματίας Elon Musk «κτύπησε» πάλι: Αυτή τη φορά προέβλεψε ότι η ανάγκη για ομιλία ή για γνώση ξένων γλωσσών θα καταστεί αχρείαστη ακόμη και σε πέντε χρόνια από σήμερα, προσθέτοντας ότι μπορεί να την διατηρήσουμε για κάποιο διάστημα για συναισθηματικούς λόγους και μόνο.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Joe Rogan το αφεντικό της Tesla και της Space X έκανε την πρόβλεψη αυτή μιλώντας για τα σχέδιά του αναφορικά με τη νέα του εταιρεία την Neuralink.

Ο ίδιος είπε ότι ελπίζει ότι η νέα του εταιρεία θα μπορέσει να εμφυτέψει ένα μικροεπεξεργαστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο για πρώτη φορά μέσα στον επόμενο χρόνο.

Το τσιπ το οποίο θα λειτουργεί με μπαταρία θα εμφυτευθεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο και τα ηλεκτρόδιά του με «πολύ προσοχή», όπως είπε να συνδεθούν με τους νευρώνες.

«Αυτά μπορεί να διασυνδεθούν με οποιοδήποτε μέρος του εγκεφάλου κάτι που θα βοηθήσει ασθενείς με πρόβλημα όρασης για παράδειγμα», είπε ο Ε.Μάσκ.

Αν και τα τσιπ πρώτης γενιάς θα εστιάσουν στο να θεραπεύουν ζημιές που έχει υποστεί ο εγκέφαλος και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες, ο Μασκ είπε πως αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα πράγματα.

«Δεν θα χρειάζεται να μιλάς. Μπορεί  να μιλάμε αλλά θα το κάνουμε για συναισθηματικούς και μόνο λόγους», είπε.

«Θα μπορείς να επικοινωνείς πολύ γρήγορα και με πολύ καλύτερη “ακρίβεια”. Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος τι θα γίνει με την ομιλία. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι κάτι σαν το Matrix. Θέλεις να μιλήσεις σε μια ξένη γλώσσα; Απλά θα κατεβάζεις το πρόγραμμα της γλώσσας που θέλεις να μιλήσεις».

Σε ερώτηση πότε η εταιρεία του θα είναι ικανή να αναπτύξει μια τέτοια τεχνολογία ο ίδιος απάντησε σε πέντε με δέκα χρόνια, εάν η τεχνολογία διατηρήσει τους σημερινούς ρυθμούς εξέλιξης.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Artemisia Gogou 05/11/2020 @ 8:02 ΜΜ

    Παιδακα συγνωμη ..να κανω μια παρατηρηση ..Καμια φορα κανετε και ωρες μεχρι να ποσταρετε ενα καινουργιο αρθρο και μετα οταν ποσταρετε ενα ..αρχιζεται ξαφνικα και ποσταρετε και αλλα 10 μαζι και ο κοσμος δεν προλαβαινει να διαβασει το ενα γιατι αμεσως πρεπει να διαβασει το αλλο και το ..και ετσι δημιουργειτε συγχηση πληροφοριων μεσα στον εγκεφαλο ..Ξερω οι εξεληξεις τρεχουν και δεν υπαρχει χρονος για αντιδραση…αλλα ομως να προσεχετε λιγακι με το πως ποσταρετε τα αρθρα..να τα ποσταρετε με συστημα [ενα καθε ωρα ας πουμε ]ωστε να μπορει ο κοσμος να βρει χρονο να τα διαβαζει και να τα καταλαβαινει και να τα ποσταρετε σε ωρες [πρωινες η βραδυνες]που ολοι μας θα εχουμε χρονο να τα διαβαζουμε ..Ναι ξερω παλι εχετε υποχρεωσεις και δεν προλαβαίνετε μερικοι/ες.να γραφετε .αλλα ομως σκεφτητε λιγακι και αυτο …για το καλο του κοσμου που σας διαβαζει και θελει να σας καταλαβει .Ενταξει??

  2. ονειρευτης 05/11/2020 @ 8:12 ΜΜ

    ακου κωλοπαιδο μασκ εαν εσυ θελεις να βγεις απο τον κωλο του σατανα μπορεις να το κανεις
    εγω και ολοι οι συνειδητοποιημενοι-[συνδεδεμενοι με τον συμπαντικο ομφαλειο λωρο] ανθρωποι δεν διατιθεμεθα να σταματησουμε το συμπαντικο μας ταξιδι για την δικη σου κολαση..αν δεν σου αρεσει η συμπαντικη μητρα που εισαι μεσα και θες να αλαξεις τον ομφαλειο λωρο τοτε να βυθηστεις στο τελμα της κολασης σου μονος σου καταλαβες καταραμενε????

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*