Διαφημίσεις

Δεν προλάβαμε να συγχαρούμε την ανθελληνική κυβέρνηση της νέας Δημο(τρομο)κρατίας και με το που πέρασε νόμο με το όνομα εκσυχγρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας είδαμε αμεσως τα αποτελέσματα.

Σε ιστοσελίδα αγοραπωλησιών, εμφανίστηκε αγγελία μεσιτικού γραφείου για πώληση έκτασης11000 στρεμμάτων (μιας έκτασης που ισούται π.χ. με 11 φορές το Δάσος Συγγρού στο Μαρούσι),μέσα στην καρδιά της Ζήρειας και συγκεκριμένα στην κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας. Η έκτασηπεριέχει 6500 χορτολιβαδικά στρέμματα «άρτια και οικοδομήσιμα» και 4500 στρέμματα, ιδιόκτητοφυσικά, δάσος.

Η αγγελία έχει ως εξής (copy paste):ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ Μέση Συνοικία Τρικάλων, Κορινθία, αγροτεμάχιο 11.000.000 τ.μ., διαμπερές, Πωλείται διαμπερές και φωτεινό αγροτεμάχιο, 11,000 στρέμματα στην περιοχή Τρίκαλα Κορινθίας. Μέσα έχει καιμια αρχαιολογική στήλη. 6500 στρεμμάτα αρτιο και οικοδομίσιμο. 4500 ιδιωτικό δάσος, μεγαλάκομμάτια καθάρα για δόμηση Τιμή πώλησης: 11.000.000€.

Προσοχή Για την υπόδειξη του ακινήτου είναι5/9/2020 Διαθέσιμη από προχθές 6/5 προς πώληση, έκταση 11000 στρ. στη Ζήρια. Natura, με αρχαιολογική στήλη και 6500 στρ. δάσους! |

Ο πωλητής δίνει και ως bonus μια «αρχαιολογική στήλη», ένα ιδανικό ντεκόρ για την επένδυση του υποψήφιου αγοραστή. Η αγγελία κατέβηκε γρήγορα, αλλά στην ιστοσελίδα του μεσίτη παραμένει και μάλιστα δίνονται και ιδέες:απαραίτητη η υπόδειξη της αστυνομικής ταυτότητας και του Α.Φ.Μ. σας σύμφωνα με τον Ν.4072/11-4-2012 ΦΕΚ 86 Α., διαθέσιμο από 06/05/2020, τιμή 11.000.000€ Τα 89 στρέμματα είναι “καθαρό” και το υπόλοιπο Δασικό Ιδιωτικό.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βγει άδεια για υλοτόμηση, Ιδιωτικό Πάρκο, Εναλλακτικό Τουρισμό,ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά.Επίσης μπορεί να γίνει και χιονοδρομικόΗ κυριότητα του κτήματος έχει βγει με αμετάκλητη απόφαση από τον Άρειο Πάγο.Δυνατότητα ενοικίασης πχ για 50 ή 100 χρόνια.

Η αγγελία διευκρινίζει ότι η έκταση θα είναι διαθέσιμη από 6/5, μια ημέρα μετά την ψήφιση του περίφημου νομοσχεδίου, αφού με το προηγούμενο νομικό καθεστώς, ήταν κομματάκι δύσκολο να αξιοποιηθεί τέτοιο φιλέτο.

Όμως τα πράγματα άλλαξαν και όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του προχθές στη Βουλή, «η οικονομική ανάπτυξη του 21ου αιώνα δεν μπορεί παρά να συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος». Η περιοχή, ναι καλά το υποψιάζεστε, είναι«προστατευόμενη» από το 1994 (Natura2000 κωδ. GR2530001).Η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας βρίσκεται ανάμεσα στους όγκους της Μεγάλης και Μικρής Ζήρειας(για την κορφή της οποίας προβλέπεται αιολικό εργοστάσιο), η κορυφή της είναι ένα καταπράσινο λιβάδι με πηγή στα 1380μ. (ο πυρήνας της προς πώληση έκτασης) και από εκεί ξεκινά ένα όμορφο ρέμα που περνά κάτω από τα Τρίκαλα Κορινθίας. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Σπήλαιο του Ερμή,εκεί που, σύμφωνα με τη μυθολογία, έκαναν έρωτα ο Δίας και η Μαία, που είχε σαν αποτέλεσματη γέννηση του Ερμή. Αποτελούσε χώρο ιερό για τους αρχαίους κατοίκους τα περιοχής και σύμφωνα με τον Παυσανία υπήρχε εκεί ιερό.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Πελοποννήσου. Με λίγα λόγια τα 11 εκατομμύρια ευρώ που ζητά ο πωλητής θα πιάσουν τόπο, δουλίτσες θα ανοίξουν καιμια νέα εποχή ανοίγεται για τον τόπο.Ευχαριστούμε Κυριάκο Μητσοτάκη, ευχαριστούμε υπουργέ Χ’’δάκη, ευχαριστούμε κυβέρνηση.

anevenontas.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Odysseas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *