11:11 - 07/05/2020

It is Halving…

Διαφημίσεις

Λιγότερο από 5 ημέρες πλέον για να γίνει το πολυπόθητο halving του bitcoin. Όλες οι συζητήσεις στις κοινότητες ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η ζήτηση για αγορά Bitcoin από μικροεπενδυτές έχει αυξηθεί τις τελευταίες μέρες, γεγονός που βοηθάει την τιμή να παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρ όλη την κρίση που ταλανίζει την παγκόσμια οικονομία λόγω της πανδημίας του covid 19.

Τι είναι το halving του Bitcoin;

Ο ανώνυμος εφευρέτης του Bitcoin Satoshi Nakamoto αποφάσισε ότι θα υπάρχουν μόνο 21 εκατομμύρια BTC. Ήθελε να κυκλοφορήσουν σταδιακά νέα νομίσματα στην αγορά – αλλά ταυτόχρονα, ήταν σημαντικό τα περισσότερα Bitcoin να διανεμηθούν στην αρχή και όχι στο τέλος.

Τα BTC δίνονται στους (Miners) του Bitcoin ως ανταμοιβή για κάθε μπλοκ Bitcoin που δημιουργείται με σκοπό την επαληθεύση μπλοκ συναλλαγών. Αρχικά, η ανταμοιβή ήταν 50 BTC ανά μπλοκ. Αυτό είχε αξία κάτω από ένα δολάριο το 2009 – αλλά με τις σημερινές τιμές (28 Απριλίου), η αξία του θα είχε περίπου 388.000 $.

Φυσικά τέτοιοι γενναιόδωροι όροι δεν είναι δυνατόν να διαρκούσαν για πάντα. Σύμφωνα με τους κανόνες του Bitcoin, οι ανταμοιβές θα παρέμεναν τόσο υψηλές μόνο για τα πρώτα 210.000 μπλοκ και στη συνέχεια θα υπάρχει μείωση κατά 50%. Το πρώτο halving λοιπόν έγινε όταν τα bitcoin που κυκλοφορούσαν είχαν φτάσει τα 10,5 εκατομμύρια.

Για αυτό το επερχόμενο Bitcoin halvening, ο συνολικός αριθμός Bitcoin που εξορύσσεται από τους miners ανά μπλοκ θα μειωθεί από 12,5 BTC σε 6,25 BTC.

Γιατί είναι σημαντικά τα Halvings;

Tο Halving του Bitcoin δημιουργεί μεγάλο ενθουσιασμό στους φίλους των κρυπτονομισμάτων. Βρίσκονται στον πυρήνα των οικονομικών μοντέλων του κρυπτονομίσματος, επειδή διασφαλίζουν ότι τα νομίσματα θα εκδίδονται με σταθερό ρυθμό, με ένα προβλέψιμο ρυθμό.

Αυτός ο ελεγχόμενος ρυθμός νομισματικού πληθωρισμού είναι μία από τις κύριες διαφορές μεταξύ των περισσότερων κρυπτονομισμάτων και των παραδοσιακών νομισμάτων fiat, τα οποία ουσιαστικά έχουν άπειρη προσφορά λόγω της νομισματικής πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Θα υπάρξουν μόνο 32 halving του Bitcoin. Μόλις ολοκληρωθεί το 32ο, δεν θα δημιουργηθούν πλέον νέα Bitcoin, καθώς θα έχει επιτευχθεί η μέγιστη έκδοση του ύψους των 21 εκατομμυρίων.

Πόσα Halvings υπήρξαν πριν;

Το πρώτο halving του Bitcoin πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2012 – μειώνοντας τις ανταμοιβές από 50 σε 25 BTC. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία, ένα BTC άξιζε περίπου 12 $. Ένα χρόνο αργότερα, ξεσκονίζοντας τα αρχεία του CMC, μπορούμε να δούμε ότι η τιμή του Bitcoin έφτασε τα 1.031,95 δολάρια (2013). Αυτή είναι μια ετήσια αύξηση 8.500%, αποδόσεις που κάνουν τους καλύτερους επενδυτές να χλωμιάσουν.

Ας ταξιδέψουμε γρήγορα στο δεύτερο halving το 2016, όταν οι ανταμοιβές μειώθηκαν για άλλη μια φορά, από τα 25 στα 12,5 BTC. Η ημερομηνία που το Bitcoin έφτασε τα 420.000 μπλοκ και πραγματοποιήθηκε το halving – 9 Ιουλίου, για να είμαστε ακριβείς – ένα νόμισμα κόστισε 650,96 $. Ένα χρόνο αργότερα, το Bitcoin ήταν ήδη στα 2.518,44 $. Ωστόσο, η πραγματική άνοδος πραγματοποιήθηκε 5 μήνες αργότερα, όταν στις 17 Δεκεμβρίου 2017, το Bitcoin αυξήθηκε στο υψηλό όλων των εποχών τα 20.089 $. Χρειάστηκαν μόλις 526 ημέρες για να πραγματοποιηθεί η εξωπραγματική απόδοση 2.990%.

Είναι δίκαιο λοιπόν να πούμε ότι το ερώτημα που κυριαρχεί είναι αν στο επόμενο halving θα ακολουθήσει ο τύπος ανάπτυξης που ακολούθησε τα προηγούμενα halving. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστούν 12 έως 18 μήνες για να μάθουμε αν το Bitcoin μπορεί να το ξανακάνει.

Σε κάθε περίπτωση το μοντέλο του bitcoin είναι απίστευτα έξυπνο και σοφό. Είναι ο τρόπος λειτουργίας που κάνει το Bitcoin όλο και πιο σπάνιο. Η σπανιότητα του σε συνάρτηση με την αποδοχή του κυρίως λόγω των προηγούμενων αποδοσεων δημιουργεί ολοένα και μεγαλύτερη ζήτηση.

Η αυξημένη ζήτηση δημιουργεί πάντα αύξηση της τιμής. Το πόσο μεγάλη θα είναι αυτή, θα το δείξει η ιστορία.

Υπομονή λοιπόν!!!!

Φαέθον

cryptopia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*