Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

23:46 - 05/05/2020

Η νοοτροπία του τζίτζικα που πρέπει να αποβάλουμε

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Ποια είναι η νοοτροπία του τζίτζικα; Από τη στιγμή που θα μετατραπούν οι προνύμφες σε νύμφες και κάνει την εμφάνισή του ο γνωστός σε όλους τζίτζικας, αρχίζει ένα ξέφρενο τραγούδι στα δέντρα. Η ζωή του όλη είναι καμία ανησυχία για το μέλλον,σαν να έχει όλα τα προβλήματά του τακτοποιημένα και το σημαντικότερο είναι να αγνοεί ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάψει να υπάρχει, τουλάχιστον πάνω σε αυτό το κόσμο.

Βλέπετε κάποια ομοιότητα στη νοοτροπία μεταξύ του τζίτζικα και του σημερινού ανθρώπου; Ακριβώς όπως σκέφτηκες , είναι ίδια. Κάποιος θα σου πει ακριβώς αυτό είναι η ζωή, να περνάς καλά ,να διασκεδάζεις, να μην σε νοιάζει τίποτα γιατί μια ζωή την έχουμε και ας την χαρούμε. Ας πούμε ότι συμφωνώ για την ώρα. Εφόσον λοιπόν είναι έτσι γιατί μπαίνουμε σε καλούπια; Γιατί ο περισσότερος κόσμος ενώ κάνει οικογένεια θεωρώντας ότι αυτό δίνει ευτυχία, οι περισσότεροι είναι δυστυχισμένοι; Σε συνέχεια αυτής της δυστυχίας ένα μέρος αυτών διαλύει αυτό που έχει χτίσει μέσω άλλων ερωτικών σχέσεων, μέσω του τζόγου ή ακόμα και μέσο της δουλειάς του και της καριέρας του. Εφόσον μια ζωή την έχουμε και πρέπει να την γλεντάμε γιατί γινόμαστε δούλοι της εργασίας , δούλοι των τραπεζών, δούλοι της οποιαδήποτε εξουσίας η οποία ακόμα και με την ύπαρξή της μας καταπιέζει; Σε απάντηση όλων των παραπάνω, χωρίς να χρειάζεται να μπούμε σε περαιτέρω ανάλυση εφόσον μπήκαμε στο νόημα, είναι ότι μέσα μας ξέρουμε,η ζωή δεν είναι να φάμε, να πιούμε και δεν τρέχει τίποτα.

Ας αναλύσουμε λίγο το τι γίνεται στη ζωή μας. Στη ζωή μας υπάρχουν δύο ας το πούμε αόρατες δυνάμεις. Οι δυνάμεις αυτές μας μιλάνε μέσω των σκέψεών μας. Πρώτη δύναμη είναι αυτή που πηγάζει από όλους μας και είναι καθαρή, αγνή και είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους. Είναι το αίσθημα της αγάπης, αυτό το αίσθημα που σε οδηγεί στο να κάνεις φίλους, να κάνεις οικογένεια, να βοηθήσεις έναν που σε παρακαλάει να του λύσεις το πρόβλημά του. Είναι η αυθόρμητη σκέψη σου όταν ακούς  για πολέμους ανά την υφήλιο, ότι δηλαδή είναι άδικο να πεθαίνουν άνθρωποι, να διαλύονται κράτη για τα συμφέροντα και τους σκοτεινούς σκοπούς των λίγων.

Είναι ο θυμός που νιώθεις όταν ακούς για μειώσεις των χρηματικών απολαβών σου τι στιγμή που σου έχει ζητηθεί περισσότερος χρόνος εργασίας. Είναι η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για ανθρώπους που πεθαίνουν από πείνα ή νερό, όταν την ίδια στιγμή εσύ έχυνες λίτρα νερού απλά για να πλύνεις την αυλή σου και το ίδιο μεσημέρι δεν μπορούσες να κοιμηθείς από την ποσότητα του φαγητού που κατανάλωσες. Μπορούμε να σκεφτούμε πολλά, πιστεύω όμως μπήκες στο νόημα.

Δύναμη δεύτερη λοιπόν. Ποια είναι αυτή; Είναι αυτή που στο αίσθημα της αγάπης σε ωθεί στο να εκμεταλλευτείς τους φίλους σου, να διαλύσεις την οικογένειά σου για χάρη μιας πιτσιρίκας ή για τον τζόγο ή και για διάφορους άλλους λόγους ανάλογα με τον άνθρωπο και τα πάθη του. Στο αίσθημα της αγάπης,επίσης, είναι αυτή που σε κάνει να αρνείσαι να βοηθήσεις αυτούς που το χρειάζονται για ποταπούς λόγους, όπως, αφού τα κατάφερες μόνος σου ας κάνουν το ίδιο, δεν έχεις χρήματα για τον άστεγο γιατί τα χρειάζεσαι για τον οπάπ. Στην αυθόρμητη σκέψη σου στο άκουσμα πολέμων, έρχεται η δύναμη η δεύτερη να σε πείσει, έκαναν καλή δουλειά εδώ τα μέσα μαζικού επηρεασμού, ότι αυτό είναι το σωστό,  γίνεται για λόγους τρομοκρατίας και στόχος είναι η απελευθέρωσή τους.

Το αίσθημα αυτό το αρχικό μπορείς να το σβήσει και με την τύχη ή ακόμα και με το ότι δεν σε νοιάζει αφού δεν συμβαίνει σε εσένα. Ο θυμός που νιώθεις στις μειώσεις των απολαβών σου έρχεται αυτή η δύναμη να σε πείσει ότι δεν υπάρχουν λεφτά για σένα, πρέπει ο πολίτης να φροντίσει για το κράτος και πρέπει να παλέψεις πατώντας τους συναδέλφους σου για να κερδίσεις τα χαμένα. Στη πρώτη σκέψη σου στο άκουσμα θανάτων λόγο ασιτίας έρχεται η ίδια δύναμη να μας πείσει ότι εμάς δεν μας περισσεύουν, ας δώσουν οι πλούσιοι, εμείς κοπιάσαμε για τα χρήματά μας και μας αξίζει να πάμε διακοπές και να ψωνίζουμε ότι νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε. Η δεύτερη λοιπόν δύναμη θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε σκοτεινή, εφόσον το κακό το έχουμε συνδέσει με το μαύρο και  η πρώτη δύναμη η φωτεινή.

Η φωτεινή δύναμη είναι καθαρή και αγνή. Πηγάζει από μέσα μας και είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους. Η σκοτεινή δύναμη από την άλλη διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η σκοτεινή δύναμη είναι έτσι δομημένη, με πολλά παρακλάδια [τζόγος,σεξ,ποτά,αδιαφορία,χρήμα,αθεΐα κλπ ] , με απώτερο σκοπό να μας φθείρει. Είναι το μεγάλο στοίχημα το να βρει τρόπο, αυτή η σκοτεινή δύναμη,  να σε απομακρύνει από τις καθαρές φωτεινές σκέψεις που σε κάνουν να διαφέρεις από τον τζίτζικα και οποιοδήποτε άλλο είδος του ζωικού βασιλείου.

Αν θεωρείς τον εαυτό σου τυχαίο συμβάν μέσα σε όλη τη δημιουργία τότε συνέχισε με οδηγό στη ζωή σου τη σκοτεινή δύναμη, σου εγγυώμαι ότι στο τέλος θα πεις ότι και οι περισσότεροι άνθρωποι, να είχα λίγο χρόνο ακόμα. Αυτός ο λίγος χρόνος ακόμα δεν είναι για να αυξήσεις ούτε τη περιουσία σου, ούτε τις ερωτικές σου κατακτήσεις , ούτε για να διασκεδάζεις τα βράδια μέχρι τελικής πτώσης. Αυτή η ανησυχία έρχεται γιατί μέσα της η ψυχή ξέρει ότι κάτι δεν έκανες καλά στη διάρκεια της ζωής σου, άφησες τη σκοτεινή σου πλευρά να νικήσει.

Αν όμως βλέπεις ότι κάτι φταίει στο κόσμο μας και δεν μπορείς να συμβιβαστείς με αυτό, σήκω και άδειασε το μυαλό σου από όλες τις σκέψεις, σου εγγυώμαι ότι θα μείνουν μόνο οι φωτεινές και στο τέλος θα πεις είμαι έτοιμος για ότι ακολουθεί. Ας γίνει Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ στο ταξίδι της ζωής.

ΥΣ: Λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν ένα βιβλίο όπως είναι δομημένο, φύλλα , γραφικό χαρακτήρα, μελάνι, σκέψεις αποτυπωμένες στο χαρτί και ενώ θεωρούν αδύνατον να προέκυψε στην τύχη, έρχονται και σου λένε δεν υπάρχει θεός και ότι ο άνθρωπος και όλη η δημιουργία έγινε στη τύχη. Ένα απλό βιβλίο για να δημιουργηθεί χρειάζεται έναν άνθρωπο τουλάχιστον και όλη η δημιουργία, αυτή που ξέρουμε, το σύμπαν και όλα όσα είναι μέσα σε αυτό όχι δεν χρειάζεται θεό αλλά ούτε και άνθρωπο , τίποτα απολύτως. Η απόλυτη νίκη της σκοτεινής δύναμης.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*