Διαφημίσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας οποιοσδήποτε Αμερικανός πρόεδρος και έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αυτά που οι προκάτοχοί του δεν τολμούσαν ούτε να τα σκεφτούν και προειδοποίησε σήμερα το Κογκρέσο ότι θα διακόψει την λειτουργία του για να προχωρήσουν οι διορισμοί ομοσπονδιακών δικαστών και άλλων αξιωματούχων, επικαλούμενος ένα άρθρο του Συντάγματος των ΗΠΑ που δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ μέχρι σήμερα.

Eίναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δείχνει τόσο αποφασισμένος για να επιβάλλει την δική του πολιτική και το δικό του στίγμα στα πλαίσια βέβαια που του προσδιορίζει το αμερικανικό Σύνταγμα (το οποίο δεν αλλάζει ποτέ και δεν αναθεωρείται ποτέ).

«Ενώ ολόκληρη η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται για να πολεμήσει την παγκόσμια επιδημία, είναι απολύτως απαραίτητο οι θέσεις-κλειδιά στις σχετικές ομοσπονδιακές υπηρεσίες να είναι πλήρως καλυμένες και δεν μας επιτρέπεται αυτό διαμέσου του Κογκρέσου. Απλώς δεν μας το επιτρέπουν. Έχουμε τόσες πολλές θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε έγκριση για 129 υποψήφιους λόγω αυτής της αντιστασιακής παρενόχλησης».

Σημειώνεται πως το Κογκρέσο ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς και διατηρεί συνεχώς μια εχθρική στάση απέναντι στον Αμερικανό πρόεδρο. Όμως το αμερικανικό Σύνταγμα είναι δομημένο έτσι ώστε να επιτρέπει σε έναν πρόεδρο να έχει αρκετή εξουσία για να προχωρήσει τις πολιτικές του είτε το θέλουν οι αντίπαλοί του είτε όχι και να κριθεί για αυτό στο τέλος της τετραετίας του από τους ψηφοφόρους ή από την πολιτική Ιστορία στο τέλος της δεύτερης θητείας του.

Η Γερουσία, στην οποία πλειοψηφούν οι Ρεπουμπλικάνοι, έχει αναστείλει τις συνεδριάσεις της ολομέλειάς της ως την 4η Μαΐου εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά κάνει τακτικά συνεδριάσεις pro forma.

Σε αυτές τις συνεδριάσεις δεν συμμετέχουν παρά ελάχιστοι γερουσιαστές, που πάντως μπορούν να εγκρίνουν κείμενα ομόφωνα.

«Το Σύνταγμα προσφέρει έναν μηχανισμό στον πρόεδρο ώστε να μπορεί να πληρώσει κενές θέσεις σε τέτοιες περιστάσεις», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί καθημερινά στον Λευκό Οίκο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

​«Η Γερουσία καλά θα κάνει να εκπληρώσει το καθήκον της και να ψηφίσει επί των διορισμών αυτών ή πρέπει να αναστείλει επίσημα» όλες τις συνεδριάσεις της, συμπεριλαμβανομένων των συνεδριάσεων pro forma, ώστε να «μπορέσουν να γίνουν» οι διορισμοί.

«Η τρέχουσα πρακτική να εγκαταλείπουν την πόλη, ενώ κάνουν κίβδηλες συνεδριάσεις για τους τύπους, είναι παράβαση καθήκοντος που ο αμερικανικός λαός δεν μπορεί να ανεχθεί κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης».

«Θα προτιμούσα να μη χρησιμοποιήσω αυτή την εξουσία», είπε πάντως ο αμερικανός πρόεδρος.

​«Κανένας πρόεδρος στην ιστορία δεν χρησιμοποίησε ποτέ την εξουσία που του δίνει το Σύνταγμα να προχωρήσει στη διακοπή της λειτουργίας του Κογκρέσου», ανέφερε ο Μάικλ Μπέσλος, ιστορικός ειδικευμένος στην προεδρία των ΗΠΑ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το αμερικανικό Σύνταγμα στα αγγλικά αναφέρει “may, on extraordinary Occasions, convene both Houses, or either of them, and in Case of Disagreement between them, with Respect to the Time of Adjournment, he may adjourn them to such Time as he shall think proper.”

Συνεπώς ο πρόεδρος Τραμπ έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια, το ότι οι προηγούμενοι προκάτοχοί του δεν το έπραξαν ποτέ είναι γιατί απλούστατα, δεν ήταν… Τραμπ.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

12 σχόλια στο “Κίνηση-ματ από Ν.Τραμπ: «Κλείνει» το Κογκρέσο που εμποδίζει την λειτουργία του αμερικανικού κράτους κατά του κορωνοϊού”
  1. Γεια σου ρε τρομπετα….εισαι μεγαλος μαγκας.παρτους τα σωβρακα και βαλτους να τα φανε τα υπαλληλακια του σορος ροτσιλντ ροκφελερ και μπολ γκειτς.
    Περασε τους σουβλακι τους βρωμιαρηδες σιωνιστες να καθαρισει ο πλανητης απο τον καρκινο.

  2. Οι εχθροί του θα καταντήσουν αυτιστικοί στο τέλος! Θα γυρίζουν γύρω απο τον εαυτό τους κυνηγώντας την ουρά τους όταν δεν πετάνε πέτρες στο φεγγάρι!Μπράβο του πάντως του Τράμπ.

  3. ωραιος …αντε να κανει και φρουρα για τη κυβερνηση και μετα τους πηδηξε ///Αντε με το καλο ….

    Στα δικα μας?Εδω τι θα κανουμε ?

  4. κερκιδα,μονιμως σε νιρβανα εισαστε…ουτε πηρε καμια αποφαση ο τραμπας,παρα τον ατυχη τιτλο του αρθρου,ουτε και θα τολμησει να ανοιξει το καταστημα και να χρεωθει δεκαδες χιλ θανατους η εκατονταδες…μονο στριγγλιζει και απειλει οσο εχει βημα να λεει τα δικα του,,,αν ητανε ο ηρωας που περιγραφετε δεν θα τον ειχαν φαει λαχανο οι γνωστοι αγνωστοι οπως και τοσους αλλους?σκυλακι,δουλακι και αντιπροσωπος της ντπ ειναι, αλλιως δεν θα τον βλεπατε ποτε σ’αυτη τη θεση!για να μασαμε ολοι εμεις το παραμυθι

  5. καταλαβετε επιτελους οτι οι πολιτικοι δεν εχουν καμια εξουσια να παιρνουν αποφασεις!επικοινωνιακη διαχειριση κανουν,ειναι δηλ οι καθοδηγητες των δημοσιογραφων,και ο συγκεκριμενος ειναι ο ορισμος του αεριτζη,εβγαλε δις οχι απο δουλειες αλλα απο δημοσιες σχεσεις και παπατζιλικια,ποιος λετε να του τα εδινε αυτα??ο σαντα κλαους?πολυ κριμα να διαβαζετε εδω μεσα χρονια και να αντιδρατε ολοι σαν χρυσοψαρα!απορω με την υπομονη και τις αντοχες του στρειντζερ ωρες ωρες…!

  6. ο covid,για μενα ειναι πολυπαραγοντικο συστημα και θα προσαρμοζεται και θα αντιδραει κατα τις επιβουλες των εντολεων του,ειναι οπλο τελευταιας γενιας,ουτε καν οι επιστημονες καταλαβαινουν τι γινεται.να μην ειστε και πολυ σιγουροι οτι δεν υπαρχει,επειδη καποιοι σας το λενε,μπορει να ειναι οι ιδιοι που σας λεγανε οτι ειναι μια γριπουλα μεχρι να μας κλειδωσουν ολους μεσα.εγω παλι ειμαι σιγουρος οτι οποτε θελουν θα χτυπησει και 30 και 40% θανατους,γιατι ειναι ξαδερφακι του mers,και καποιοι χαλανε…

  7. δις και τρις για να εξελισουν τετοιου ειδους οπλα εδω και δεκαετιες,μεχρι που να αποκτησουν απολυτο ελεγχο σε ολα,να μην φοβουνται ουτε στρατους,ουτε κοινωνιες ,ουτε επαναστασεις και μεγαλες ιδεες ουτε τιποτα.αν εχουν τα κουμπια να αρρωσταινουν οποιον θελουν σε μαζικη κλιμακα,ουτε οικονομια,ουτε κρισεις καταλαβαινουν,τις δημιουργουν και θησαυριζουν ως συνηθως…

  8. Ξεκόλλα από την τρομοκρατία των συστημικών ΜΜΕ. Σώμφωνα με το αμερικάνικο CDC η εποχική γρίπη στην Αμερική μέχρι της 4 Απριλίου έχει σκοτώσει 64.000 ανθρώπους με 740.000 στα νοσοκομεία. Γιατροί βγαίνουν και μιλούν για παχηλά επιδόματα και επιδοτήσεις σε νοσούντες απο κορονοιό, τα εμφράγματα έχουν μειωθεί 80%!, θάνατοι από επικείμενα νοσήματα χρεώνονται στον κορονοιό, έρχεται παγκόσμιος υποχρεωτικός εμβολιασμός-χάραγμα-σφράγισμα, οι εκκλησίες έχουν κλείσει παγκοσμίως, τι δεν καταλαβαίνεις…

    1. Τις δικες μας θεσεις διαβαζεις αν θες να εχεις αποψη τι πιστευουμε εμεις οχι της αναδημοσιευσεις που ειναι εδω για ελεγχο και ξεσκαρταρισμα… εμεις δεν κοιταμε μονο επιφανεια ..ιος κοκ και γεγονοτακια αλλα κανουμε πολα περισσοτερα

  9. εαν νομιζεις φιλε μου οτι έρχεται παγκόσμιος υποχρεωτικός εμβολιασμός-χάραγμα-σφράγισμα με αφορμη καποια γελοια παραμυθα,ειναι πολυ απλοικη η σκεψη σου,θα μου επιτρεψεις…ερχονται ολα αυτα και οταν θα ερθουν θα ζησουμε την εποχη που θα παρακαλας για να πεθανεις ,και οι ψευτοχριστιανοι στη λιμνουπολη θα ειναι οι πρωτοι που θα παρακαλαν να σωσουν τη ζωουλα τους να εισαι σιγουρος…!δυο μηνες τηλεπαραμυθα #ελα μωρε,μια γριπουλα ειναι# και αλλοι δυο μηνες#τι γριπουλα ρε!δεν υπαρχει καν# μακαρι

  10. ..ολα αυτα να ειναι μια προβα,εγκατασταση λογισμικου γι αυτα που ερχονται ισως αργοτερα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν θα ερθουν.παντως αν ζησουμε την αποκαλυψη θα το καταλαβουμε ολοι να εισαι σιγουρος!δεν θα χασκογελαμε με φορμες,φραπεδες,σκυλους και 800αρια του ροτσιλντ,θα παρακαλαμε με τα 800αρια να αγορασουμε ενα ψωμι…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *