Διαφημίσεις

Ο φόβος σε συνδυασμό με την περιορισμένη εμπιστοσύνη στο εθνικό σύστημα Υγείας ήταν ο συνδυασμός που διαδραμάτισε τον καίριο ρόλο ώστε οι πολίτες να αποδεχθούν το κρατικό αίτημα Μείνε στο Σπίτι.

Η Ελλάδα σε καραντίνα, το κράτος και η αστυνομία επιβάλλουν ποιος, πότε και γιατί θα βγει από το σπίτι του.

Το ίδιο καθεστώς καραντίνας με απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ελλάδα είχαμε μόνο κατά την περίοδο της δικτατορίας.
Τότε ήταν ο φόβος του κομμουνισμού, σήμερα είναι ο φόβος του κορωνοιού.

Παγκοσμίως 2,8 δισεκ. πολίτες έχουν τεθεί σε κάποιας μορφής καραντίνα ή κοινωνικού αποκλεισμού και ο εισηγητής αυτού του μοντέλου είναι η Κίνα.

Η Κίνα ήταν αυτή που εφάρμοσε αυτή την μέθοδο της καραντίνας και την επέβαλλε αποτελεσματικά γιατί λόγω έλλειψης δημοκρατίας και σκληρού κομμουνισμού οι πολίτες είναι συνηθισμένοι στα αυστηρά μέτρα και στο αστυνομικό κράτος.
Για τον υπόλοιπο δημοκρατικό κόσμο υπήρχαν σοβαρές επιφυλάξεις για το πώς θα αντιδράσουν οι κοινωνίες που δεν έχουν μάθει να καθοδηγούνται και να ποδηγετούνται.

Πως λοιπόν ο υπόλοιπος ελεύθερος κόσμος θα πειθαρχούσε σε ένα μοντέλο που στηρίζεται στον κοινωνικό αποκλεισμό;
Μόνο με την επίκληση του κορωνοιού κανείς δεν θα δεχόταν να αυτό-αποκλειστεί.

Έπρεπε λοιπόν να χρησιμοποιηθεί το απόλυτο όπλο χειραγώγησης της μάζας ο φόβος, ο τρόμος, οι νεκροί, τα φέρετρα και όλο αυτό να ντυθεί με τον μανδύα της κατ΄ επίφαση επιστημονικής γνώσης.

Χρησιμοποιεί το σύστημα ένα συμπαθή μεσήλικα ιατρό, άγνωστο έως πρότινος, τον Τσιόδρα, για να αγγίξει την συναισθηματική νοημοσύνη του κάθε πολίτη.

Ο Τσιόδρας και κάθε επιστήμονας χρησιμοποιούνται ως μαριονέτες για να επιβληθεί η καραντίνα.

Τα μέσα ενημέρωσης που τρέφονται από την εκάστοτε κυβέρνηση και με την στήριξη των 11 εκατ ευρώ προβολής για το Μείνε στο Σπίτι – χρειαζόταν άραγε το κράτος να πληρώσει 11 εκατ για ένα κοινωνικό μήνυμα; – χρησιμοποιούν τα 11 εκατ για ενίσχυση πολλών χρεοκοπημένων μέσων ενημέρωσης και για χειραγώγηση του όχλου.

Ο φόβος ήταν το εργαλείο, για να πειστεί η κοινωνία, κατά το ορθότερο να χειραγωγηθεί να μείνει στο σπίτι.

Το σύνθημα Μείνε στο Σπίτι είναι στα όρια του γραφικού γιατί π.χ. όταν πάς στο super market δεν κολλάει ο κορωνοιός, όταν πας στον φούρνο δεν κολλάει ο κορωνοιός αλλά εάν πάς σε κατάστημα ρούχων κολλάει ο κορωνοιός.

Εάν πας στην λαϊκή δεν μεταδίδεται ο κορωνοιός αλλά εάν πάρεις το αυτοκίνητο σου και είσαι μόνος σου χωρίς χαρτιά είναι παράνομο γιατί μπορείς να κολλήσεις κάποιον.

Εάν πάς στην παραλία κολλάει αλλά εάν πάρεις τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν κολλάει ο κορωνοιός.

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι όλα αυτά αποτελούν ένα μέρος μιας καλοστημένης προπαγάνδας όπου κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για την ζωή μας και επιβάλλουν μέτρα που στερούν από τον πολίτη την επιλογή.

Ο φόβος του θανάτου χρησιμοποιήθηκε για την ανόητη καραντίνα και η οικονομία υποφέρει ενώ ταυτόχρονα πετούν και τα ψίχουλα των 800 ευρώ για να κατευνάσουν την μάζα που έχει κλειστεί μέσα στα σπίτια.

Ο φόβος είναι το εργαλείο της χειραγώγησης της μάζας, ο φόβος του θανάτου.

Και στο επιχείρημα ποιος αποφασίζει για την ζωή μας η απάντηση είναι.. δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις εσύ αλλά εσύ εάν δεν συμμορφωθείς μπορείς να κολλήσεις χιλιάδες οπότε είσαι υπεύθυνος για εγκληματική πράξη κατά της κοινωνίας.

Τι υποκριτικό και αυτό;

Είναι υποκρισία γιατί χρησιμοποιούν ως εργαλείο τον φόβο και ποδοπατούν την ατομική ελευθερία προτάσσοντας το κοινωνικό καλό.

Η οχλο-χειραγώγηση αποτελεί ένα διαχρονικό εργαλείο που χρησιμοποιείται κατά το δοκούν.

Όμως ενώ ο φόβος είναι το εργαλείο χειραγώγησης της μάζας δεν φθάνει για να κλείσει δισεκ. πολιτών στα σπίτια τους, για να είναι αποτελεσματικός ο φόβος χρειάζεται και κάτι βαθύτερο που δρα στο υποσυνείδητο.

Οι πολίτες γνωρίζουν γιατί επιβλήθηκε η καραντίνα, ο λόγος είναι απλός για να μην υπερφορτωθεί το εθνικό σύστημα Υγείας με χιλιάδες κρούσματα και χιλιάδες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το σύστημα θα κατέρρεε οπότε η καραντίνα έχει ένα σκοπό να προστατεύσει τα συστήματα Υγείας διεθνώς από την μαζική προσέλευση ασθενών γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να εφαρμοστεί το μοντέλο της επιλογής ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Στην Ελλάδα αυτό που έδρασε στο υποσυνείδητο του έλληνα δεν ήταν η κοινωνική ευαισθησία μήπως προκληθεί συνωστισμός και χάος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κάθε πολίτης σκέφθηκε με εγωκεντρικά κριτήρια, εμπιστεύομαι το εθνικό σύστημα Υγείας;

Η απάντηση είναι όχι σε καθεστώς χάους όλα θα καταρρεύσουν οπότε για να μην κινδυνεύσει ο κάθε έλληνας αποφάσισε να κλειστεί στο σπίτι του.

Ο φόβος σε συνδυασμό με την περιορισμένη εμπιστοσύνη στο εθνικό σύστημα Υγείας ήταν ο συνδυασμός που διαδραμάτισε τον καίριο ρόλο ώστε οι πολίτες να αποδεχθούν το κρατικό αίτημα Μείνε στο Σπίτι.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι με όρους κοινωνιολογικούς, απέναντι σε ένα σοκ οι κοινωνίες είναι υπέρτερες της ατομικότητας, όμως η κοινωνία είναι άθροισμα ατομικότητας οπότε η καραντίνα δεν μπορεί να κρατήσει πολύ.

Ο κοινωνικός αποκλεισμός θα γυρίσει μπούμερανγκ εάν δεν έχει χρονοδιάγραμμα απόσυρσης, η καραντίνα είναι ένα εργαλείο τιθάσευσης του όχλου αλλά με ημερομηνία λήξεως.

Έχει μια χρησιμότητα αλλά εάν κρατήσει περισσότερο του επιτρεπτού παύει να είναι εργαλείο και γίνεται καταναγκασμός.

Η καραντίνα, όπως και το Μείνε στο Σπίτι είναι ανόητα εργαλεία αλλά ελλείψει π.χ. της δυνατότητας εκατομμυρίων τεστ επιβλήθηκε ένα μοντέλο που κανείς κοινωνιολόγος δεν μπορεί να υποστηρίξει… για πολύ.

Υποσημείωση

Σε προηγούμενο μου άρθρο είχα αναφέρει ότι οι νεκροί από τον κορωνοιό στην Ελλάδα αντιστοιχούν στο 0,000…% και δυστυχώς αυτό είναι αλήθεια.

Για ένα ποσοστό 0,000… η Ελλάδα βρίσκεται σε καραντίνα και όπως μου αναφέρει και ο Π. Λεωτσάκος που μου φιλοξενεί τα άρθρα στο bankingnews η καραντίνα θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.

Η ατομική ελευθερία έχει καταρρεύσει, η οικονομική ελευθερία έχει καταρρεύσει για 0,000…% νεκρούς στην Ελλάδα.
Η καραντίνα είναι ένα ανόητο εργαλείο που πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να αποσυρθεί.

Κώστας Ν. Γεωργίου
Κοινωνιολόγος.
bankingnews.gr
corfiatiko



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Γιατί οι έλληνες αποδέχθηκαν την ανόητη καραντίνα; – Από φόβο και κυρίως από ανασφάλεια στο εθνικό σύστημα Υγείας.”
  1. Παλι καλα εχουν γνωση το τη ψηφιζουν για αυτο και εχουν ανασφάλεια στο εθνικό σύστημα Υγείας που απλα δεν υπαρει. Αυτη ειναι η Πραγματικότητα.και αυτο ειναι που σωζει διαφορετικα θα γινομασταν ιταλια.Δεν υπαρχει φοβος. Υπαρχει αγαπη ΚΑΝΕΙΣ δεν θελει να χασει αγαπημενα προρσωπα οποιασδηποτε ηλικιας γι αυτο δεχεται την καραντινα.
    Ευκαιρια για αναπαυλα και ανακτηση δυναμεων γι΄αυτα που θα ακολουθησουν.

  2. Ο/Η ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ λέει:

    Το περίεργο είναι ότι ενώ πριν από 1 με ενάμιση οι αστυνομικοι κάνανε παράπονα ότι δεν έχουν προσωπικό δεν έχουν περιπολικά δεν έχουν βενζίνα και πολλά άλλα τώρα βλέπουμε και βενζίνα να έχουν και αστυνομία παντού να υπάρχει και στο τελευταίο χωριό της Ελλάδας και αναρωτιέμαι πριν που υπήρχε μεγάλη εγκληματικοτητα οι αστυνομία ήταν ανυπαρκτη για να βοηθήσει τον Έλληνα πολιτη τώρα βλέπουμε πως η αστυνομία υπάρχει σε αφθονία για να τον καταπιέσει τον Έλληνα δηλαδή πριν μας έλεγαν ψέματα

  3. Χειρότερη επιβολή ..υποχρεωτικής.. παραμονής κάποιου στο σπίτι του, συμβαίνει, αν πεις δημόσια την γνώμη σου και αυτόματα αρχίζει να παρενοχλείται η ζωή σου από κάθε είδους ασφαλίτες. Αλλά το μόνο που δεν καταλαβαίνουν αυτά τα ανθρωπάρια είναι πως ζέχνει η παρουσία τους από 40 μέτρα μακριά και είναι εύκολο να αναγνωριστούν. Ευτυχώς που υπάρχει η κόλαση, στην οποία θα πάνε, όλοι όσοι κάνουν παρενοχλούν την ζωή των άλλων. Με ή χωρίς, κορωνοιό.

  4. Την καραντίνα την επέβαλε η λέσχη Μπιλντερμπεργ .Στη χώρα μας απο τον Μητσοτάκη.Τα περισσότερα κράτη θα καταφύγουν στο ΔΝΤ Ποιοί είναι ιδιοκτήτες του ΔΝΤ που θα τα κονομήσους φυσικά χαζαροεβραίοι τραπεζίτες που έδωσαν τεχνογνωσία στους κινέζους που δημιούργησα τον κορονοιό παραμύθι και το 5g που τον παράγει.Αρα ο κοροιδοιός είναι ένας πόλεμος οικονομικός κατά της ανθρωπότητας Πάντα έτσι αύξαιναν τη περιουσία τους και την υποδουλωση των εθνών απο το 1776 οι χαζαροεβραίοι τραπεζίτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *