09:46 - 12/04/2020

Ψηφιακή Διακυβέρνηση-Ψηφιακή θυρίδα αποκτά ο κάθε πολίτης

Διαφημίσεις

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωράει στη δημιουργία ψηφιακής θυρίδας για τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν ηλεκτρονικά τα έγγραφα που ζητούν από τα ΚΕΠ.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια ψηφιοποίησης του κράτους, με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και τη διευκόλυνση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά στη δημιουργία ψηφιακής θυρίδας για κάθε πολίτη, στην οποία θα καταχωρούνται όλα τα έγγραφα που έχει αιτηθεί από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Πέραν της ψηφιακής θυρίδας, μάλιστα, θα υπάρχει και η δυνατότητα αποστολής των απαιτούμενων εγγράφων μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (σ.σ. mail).

Η διαδικασία δημιουργίας ψηφιακής θυρίδας

Ο κάθε πολίτης θα μπαίνει στην ιστοσελίδα «gov.gr», όπου υπάρχει η επιλογή για «σύνδεση ΚΕΠ». Η είσοδος θα γίνεται με τους κωδικούς του TAXISNET.

Στη συνέχεια, θα επιλέγει το ΚΕΠ, με το οποίο επιθυμεί να συνδεθεί, και θα υποβάλλει online αίτηση έκδοσης πιστοποιητικού.

Από την πλευρά του, ο υπάλληλος του ΚΕΠ θα παραλαμβάνει την ηλεκτρονική αίτηση και θα προχωρά σ’ όλες τις εσωτερικές διαδικασίες διεκπεραίωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πιερρακάκης: Τέλος η ταλαιπωρία για τους πολίτες -Ένας ενιαίος αριθμός για ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμό ταυτότητας

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν, η παραπάνω δυνατότητα αφορά έγγραφα, τα οποία δεν απαιτούν άλλα δικαιολογητικά ή απαιτούν δικαιολογητικά που θα αναζητούνται αυτεπαγγέλτως από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ.

Ποια έγγραφα θα αποστέλλονται ψηφιακά

Χορήγηση αντιγράφου ποινικού μητρώου

Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γέννησης

Χορήγηση πιστοποιητικού εγγύτερων συγγενών

Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης θανάτου

Χορήγηση αντιγράφου ληξιαρχικής πράξης γάμου

Χορήγηση βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας

Χορήγηση πιστοποιητικού σπουδών πανεπιστημίου

Βεβαιώσεις χρόνου ασφάλισης στο ΙΚΑ

Μεταδημότευση συζύγων όταν ο ένας είναι ήδη δημότης

Μεταδημότευση ενηλίκου για την ανάκτηση της αρχικής δημοτικότητας που είχε ο ίδιος ή οι γονείς του

Μεταδημότευση συζύγων και τέκνων από άλλο Δήμο όταν όλα τα μέλη της οικογένειας είναι εγγεγραμμένα στον αυτό δήμο ή κοινότητα

Μεταδημότευση άγαμου ενηλίκου σε δημοτολόγιο δήμου ή κοινότητας εκτός του τόπου καταγωγής του ίδιου ή των γονέων του

Αλλαγή ονόματος στο λογαριασμό κατανάλωσης υδροληψίας (ΕΥΔΑΠ)

sputniknews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Οπότε λιγότεροι υπάλληλοι στο δημόσιο. Λιγότερες προσλήψεις, ακόμα περισσότεροι άνεργοι. Ευτυχείτε!

  2. ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΑΝ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, ΕΝΑΝ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΧΑΡΤΟΣΗΜΑ, ΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΑΡΤΙ!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*