Διαφημίσεις

Ζήσης Ψάλλας

Ερευνητές από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Υγείας Smithsonian βρήκαν έξι νέους κορωνοϊούς σε νυχτερίδες στη Μιανμάρ, στην Ασία.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν χθες στο περιοδικό PLOS ONE, θα βοηθήσουν στην κατανόηση της ποικιλομορφίας των κορωνοϊών σε νυχτερίδες και θα ενημερώσουν τις παγκόσμιες προσπάθειες για τον εντοπισμό, την πρόληψη και την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών που ενδέχεται να απειλήσουν τη δημόσια υγεία, ιδιαίτερα ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας COVID-19.

Οι ερευνητές ανίχνευσαν τους νέους ιούς ενώ διεξήγαγαν βιολογική παρακολούθηση ζώων και ανθρώπων για να κατανοήσουν καλύτερα τις συνθήκες διάδοσης των ασθενειών στο πλαίσιο του έργου PREDICT. Η πρωτοβουλία PREDICT, χρηματοδοτούμενη από τις ΗΠΑ, υποστηρίζει την παγκόσμια ανακάλυψη και επίβλεψη των παθογόνων που έχουν τη δυνατότητα να εξαπλωθούν από τα ζώα στον άνθρωπο.

Η ερευνητική ομάδα εστίασε σε περιοχές της Μιανμάρ όπου οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να έρθουν σε στενή επαφή με την άγρια ​​φύση. Από τον Μάιο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2018, συνέλεξαν περισσότερα από 750 δείγματα σάλιων και κοπράνων από νυχτερίδες σε αυτές τις περιοχές.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι χιλιάδες κορωνοϊοί -που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί- μπορεί να είναι παρόντες σε νυχτερίδες.

Οι ερευνητές εξέτασαν και συνέκριναν τα δείγματα με γνωστούς κορωνοϊούς. Ταυτοποίησαν έξι νέους για πρώτη φορά. Η ομάδα ανίχνευσε επίσης έναν κορωνοϊό που είχε βρεθεί σε άλλα μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, αλλά ποτέ πριν στη Μυανμάρ.

Οι πρόσφατα ανακαλυφθέντες κορωνοϊοί δεν σχετίζονται στενά με τον SARS CoV-1, τον MERSCoV ή τον SARS CoV-1. Απαιτούνται μελλοντικές μελέτες για να αξιολογηθεί το δυναμικό τους για την εξάπλωση σε άλλα είδη προκειμένου να κατανοηθούν οι κίνδυνοι για τον άνθρωπο.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία της επιτήρησης για τις ζωονοσογόνες ασθένειες. Τα αποτελέσματα θα καθοδηγήσουν τη μελλοντική παρακολούθηση των νυχτερίδων για την καλύτερη ανίχνευση πιθανών ιογενών απειλών για τη δημόσια υγεία.

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ανακαλύφθηκαν έξι νέοι κορωνοϊοί σε νυχτερίδες – Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι”
  1. Το Σεπτέμβρη είτε λόγω νέου είτε λόγω “μετάλλαξης” πάλι για εμβόλιο θα ψάχνουν… Πάρτε όπλα την κάτσαμε διαφορετικά… Θα το πάνε μέχρι τέλους αφού το άρχισαν… Όλα αυτό δείχνουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *