Διαφημίσεις

Εντός των επόμενων ημερών οι 500 Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) θα πραγματοποιούν -κάτω από την επίβλεψη του ΕΟΔΥ- εξετάσεις στα σπίτια, με σκοπό την καλύτερη καταγραφή της επιδημίας στο κορωνοϊού στη χώρα μας. Δείτε πως θα γίνεται η διαδικασία λήψης ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος στο σπίτι.

Τα 500 συνεργεία θα πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στο σπίτι σε ασθενείς που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, και αφού προηγουμένως έχει γνωμοδοτήσει σχετικά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ότι το άτομο πληροί τις προϋποθέσεις για εξέταση.

Η σχετική Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε χθες και αναμένεται να υλοποιηθεί έως τα τέλη του μήνα.

Πώς θα γίνεται η κατ’ οίκον εξέταση δειγμάτων ύποπτων ασθενών για COVID-19

Αυτή τη στιγμή, εξετάσεις στο σπίτι πραγματοποιούν ελάχιστα ιδιωτικά εργαστήρια τα οποία διαθέτουν τον εξοπλισμό προστασίας να αποστέλλουν υπαλλήλους κατ’ οίκον, για λήψη δείγματος. Η διαδικασία, ωστόσο, είναι η ίδια.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ, θα αποτελούνται από εξειδικευμένους νοσηλευτές και οδηγούς που θα κινούν τα οχήματα, για τις κατ’ οίκον επισκέψεις στους πολίτες.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε τη διαδικασία που ακολουθείται βήμα – βήμα, για τη λήψη ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος, με σκοπό τη διενέργεια μοριακού τέστ (PCR):

Ο ειδικά εκπαιδευμένος νοσηλευτής, φτάνει στο σπίτι όπου βρίσκεται ασθενής με υποψία νόσου COVID-19

Ο νοσηλευτής λαμβάνει από τον ασθενή ρινοφαρυγγικό επίχρισμα με τη βοήθεια ειδικού στειλεού.

Τα δείγματα τοποθετούνται στη συνέχεια σε κωδικοποιημένα ειδικά σωληνάρια με υλικό μεταφοράς.

Μετά τη λήψη του επιχρίσματος του ασθενή, ο νοσηλευτής τα μεταφέρει τα ληφθέντα δείγματα στο Εργαστήριο Αναφοράς για τον κορωνοϊό, το οποίο θα εξάγει αποτελέσματα για το έαν ο ασθενής είναι τελικά φορέας της νόσου COVID-19.

Με φωτογραφίες από το intimenews.gr

iatropedia.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Κορωνοϊός: Βήμα – βήμα πως γίνεται η λήψη δείγματος για τέστ κορωνοϊού στο σπίτι”
  1. ΠΟΙΟ ΤΕΣΤ ΚΑΝΟΥΝ, ΤΟ PCR; γιατι αυτο το τεστ ειναι για ολη τη οικογενεια των κορονοιων, κ οχι για το COVID 19. ΔΗΛ, ειτε απλη γριππη ειναι, Α ,Β, γριππη χοιρων, πουλερικων κλπ, το τεστ θα δειξει θετικο η αρνητικο σ αυτα, κι οχι στον COVID 19….

  2. Τα 500 συνεργεία θα πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στο σπίτι σε ασθενείς που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, και αφού προηγουμένως έχει γνωμοδοτήσει σχετικά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ότι το άτομο πληροί τις προϋποθέσεις για εξέταση.

    Γιαααα εξηγηστε το…..
    Εγω καταλαβαινω οτι μονο σε αυτους που εχουν υποπτα σημπτωματα ..σωστα; σωστα! Ο εοδυ θα μπει σε ολα τα σπιτια ή απο οπου τον παιρνουν τηλτφωνο ; ο εοδυ θα μπει στο

  3. Από το προς εξέταση δείγμα για τον ιό, συγχρόνως λαμβάνεται και δείγμα DNA; Ουαί και αλοίμονο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *