Διαφημίσεις

Ανασύρετε από το Αρχείο της Βουλής των Ελλήνων, ( στο κεντρικό κτίριο της Ολομέλειας) τον θησαυρό αυτό και χρησιμοποιήστε τον στα «εθνικά επιχειρήματα» έναντι των εχθρών της χώρας. Η Ουάσιγκτον θα αντιληφθεί διαφορετικά απ’ ό,τι στο παρελθόν το ζήτημα αυτό, και δεδομένης της πρόσφατης συμμετοχής των ΗΠΑ στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ θα δει ότι μπορεί «δικαιολογημένα και νόμιμα» να συναξιοποιήσει με την Ελλάδα τα πλεονεκτήματα ενός ευρύτερου χώρου εναέριων κινήσεων.

Η επανενεργοποίηση του Π.Δ του 1931 «λύνει τα χέρια» της ελληνικής διπλωματίας αφού διατίθεται ( δεν έχει ποτέ έως τώρα αμφισβητηθεί ) ως προκεχωρημένη θέση αφετηρίας στις κινήσεις μας για επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, Ενθυμίζουμε ότι το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου είχε μπει στο στόχαστρο της αμερικανικής πολιτικής όταν ο ( ανημέρωτος ) Νίκολας Μπερνς δήλωσε τον (Ιανουάριος 1998) πως «οι Ην. Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο 10 μιλίων»

Το πλήρες κείμενο του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος, δημοσιευμένου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΕτΚ), αριθμός φύλλου 328 / «Τεύχος Πρώτον» / 18 Σεπτεμβρίου 1931, με τίτλο «Περί καθορισμού πλάτους χωρικών υδάτων, όσον αφορά τα ζητήματα Αεροπορίας και Αστυνομίας αυτής», που ορίζει «το πλάτος ζώνης των χωρικών υδάτων εις δέκα ναυτικά μίλια από των ακτών της επικρατείας», έχει ως εξής:

«Εχοντες υπ’ όψιν τα άρθρα 2 και 9 του νόμου 5017 “περί Πολιτικής Αεροπορίας”, δημοσιευθέντος εις το υπ’ αρ. 158 της 13.6.31 φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως (τεύχος Α), ως και το άρθρον 1 του νόμου 2569 της 19.4.21 “περί κυρώσεως της Διεθνούς Συμβάσεως Αεροπορίας”, δημοσιευθέντος εις το υπ’ αρ. 68 φύλλον της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως της 26.4.21, προτάσσει του Ημετέρου της Αεροπορίας υπουργού, αποφασίσαμε και διατάσσομεν:

Ορίζομεν το πλάτος της ζώνης των Χωρικών Υδάτων της αναφερομένης εν τω άρθρων 2 του νόμου 5017 εις δέκα ναυτικά μίλια από των ακτών της Επικρατείας.

Εις τον Ημέτερον επί της Αεροπορίας Υπουργόν ανατίθεμεν την δημοσίευσιν και εκτέλεσιν του παρόντος.

Εν Δεκελεία τη 6η Σεπτ. 1931

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλέξανδρος Ζαΐμης

Ο επί της Αεροπορίας Υπουργός Α. Ζάννας»

Να σημειωθεί ότι η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας προβλέπει ότι το εύρος των χωρικών υδάτων ή της αιγιαλίτιδας ζώνης (η θαλάσσια περιοχή γύρω από τα εδάφη μιας χώρας) μπορεί να φτάνει μέχρι τα 12 μίλια. Τα ελληνικά χωρικά ύδατα είναι 6 μίλια, ο δε εθνικός εναέριος χώρος είναι 10 μίλια. Το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα, μετά τη δημοσίευσή του, απεστάλη αμέσως από την τότε στη Γραμματεία τής τότε Κοινωνίας των Εθνών (ΚτΕ), που ήταν διεθνής οργανισμός προκάτοχος του ΟΗΕ και έχει πρωτοκολληθεί

Σημείωση. Όλες οι Τουρκικές εναέριες προκλήσεις τα τελευταία χρόνια , σκοπό έχουν να εξαφανίσουν το εν λόγο Π.Δ .

Παράκληση προς όλους. Αναδείξτε το !!

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ( Τομέας γεωπολιτικής Στρατηγικής σε δράση στο εξωτερικό )



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “ΕΚΤΑΚΤΟ Ενεργοποιήστε το Π.Δ της 18ης Σεπτεμβρίου 1931 που ορίζει τα χωρικά μας ύδατα στα 10 μίλια . Ειδάλλως, έρχεται κατάρρευση του πολιτικού συστήματος”
  1. το πιο οφελημο ειναι η καταρευση του εφιαλτικου πολιτικου συστηματος τι τους λετε να κανουν πραγματα που γνωριζουν και δεν τα κανουν χρονια τωρα????
    τα εχει πει και ο βελοπουλος προσφατα στη βουλη μηλησε και για ΑΟΖ αλλα οταν εχουν πεσει υπογραφες εγκαθετων εφιαλτων σε συνθηκες που ο χαρακτηρισμος μιδιστικες μπορει και να τις τιμα τοτε μονο η πτωση της καθεστοικειας ταξης ειναι η λυση και αυτη θα ερθει μονο με εναν πολεμο απο τον οποιο θα ειματε τελικοι νικητες!!!!

  2. Ω ναι, αν είναι να κατερευσει το πολιτικό σύστημα να μην ενεργοποιηθεί ποτέ τέτοιο άρθρο. Τρέχα υψηλέ αστυνόμε,προστάτη του πολιτικού συστήματος, προλαβαίνεις να τους σώσεις

  3. ρε παιδια,βαση του μνημονιου του 15 που υπογραφτηκε απ την κυβερνηση του Τσιπρα,εχουμε παραχωρησει καθε αρμοδιοτητα και εθνικη κυριαρχια στην ΕΚΤ ΕΕ και ΔΝΤ
    και δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα παρα μονο εαν
    ενμερωσουμε τους παραπανω-θεσμους- και μας δωσουν το
    οκ..Με λιγα λογια ειμαστε ιδιοκτηδια της Γερμανιας
    και μονο οταν αυτη ενοχληθει τοτε μπορουμε να κανουμε κατι..Αυτα δεν τα λεω εγω..Τα εχουν πει πρωην ναυαρχοι και συνταγματολογοι..
    ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΥΑ??

  4. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΚΑΡΜΑΚΟΥΛΗΣ Η Ο ΑΛ6Σ.ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΑ ΜΟΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΣΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΡΦΑΚΙ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *