20:21 - 15/02/2020

Η Κίνα διεξάγει κλινική δοκιμή με ενδοφλέβια βιταμίνη C για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό

Διαφημίσεις

Η Κίνα διεξάγει κλινική δοκιμή 24.000 mg/ημέρα ενδοφλέβιας βιταμίνης C για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό και σοβαρές αναπνευστικές επιπλοκές. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν ενδοφλέβια βιταμίνη C για 7 ημέρες στο νοσοκομείο Zhongnan του Πανεπιστημίου Wuhan. Η τιμή και οι ευχαριστίες οφείλονται στον γιατρό Zhiyong Peng για το γεγονός αυτό. Είναι ο επικεφαλής γιατρός και καθηγητής στο νοσοκομείο. Αυτή η σημαντική μελέτη κατατέθηκε και ανακοινώθηκε προχθές.

Ας δούμε την περιγραφή της μελέτης.

Περίληψη της μελέτης

Η του 2019 νέα πνευμονία από κορονοϊό (2019-nCoV), δηλαδή σοβαρή οξεία αναπνευστική λοίμωξη (SARI), προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία και έκτακτη ανάγκη. Υπάρχει έλλειψη αποτελεσματικών στοχευμένων αντιιικών φαρμάκων και η συμπτωματική υποστηρικτική θεραπεία εξακολουθεί να είναι η τρέχουσα κύρια θεραπεία για τη SARI.

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για το ανθρώπινο σώμα και παίζει ρόλο στη μείωση της φλεγμονώδους αντίδρασης και στην πρόληψη του κοινού κρυολογήματος. Επιπλέον, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη βιταμίνης C σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο και τη σοβαρότητα των λοιμώξεων από τη γρίπη.

Υποθέτουμε ότι η έγχυση της βιταμίνης C μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της πρόγνωσης των ασθενών με SARI. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να μελετηθεί η κλινική αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της βιταμίνης C για την κλινική διαχείριση του SARI μέσω τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών κατά τη διάρκεια της σημερινής επιδημίας της SARI.

Αναλυτική περιγραφή

Στα τέλη του 2019, ασθενείς με ανεξήγητη πνευμονία εμφανίστηκαν στο Wuhan της Κίνας. Στις 21:00 στις 7 Ιανουαρίου 2020 εντοπίστηκε στο εργαστήριο ένας νέος κορονοϊός και η ανίχνευση των παθογόνων νουκλεϊκών οξέων ολοκληρώθηκε στις 20:00 στις 10 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ονόμασε επίσημα τον νέο κορονοϊό που προκάλεσε επιδημία πνευμονίας στο Wuhan ως “2019 new coronavirus” (2019-nCoV), και η πνευμονία ονομάστηκε σοβαρή οξεία αναπνευστική λοίμωξη (SARI). Έως τις 4 Φεβρουαρίου 2020, έχουν εντοπιστεί πάνω από 20.000 περιπτώσεις στην Κίνα, από τις οποίες 406 έχουν πεθάνει και 154 περιπτώσεις έχουν ανακαλυφθεί σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι περισσότεροι από τους θανάτους ήταν ηλικιωμένοι ασθενείς ή ασθενείς με σοβαρές υποκείμενες παθήσεις. Η SARI προκάλεσε παγκόσμια ανησυχία και έκτακτη ανάγκη.

Οι στατιστικές των 41 ασθενών με SARI που δημοσιεύθηκαν στο JAMA έδειξαν αρχικά ότι 13 ασθενείς μεταφέρθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU), από τους οποίους 11 (85%) είχαν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) και 3 (23%) είχαν σοκ. Από αυτούς, 10 (77%) χρειάστηκαν μηχανική στήριξη εξαερισμού και 2 (15%) απαιτούσαν υποστήριξη ECMO. Από τους παραπάνω 13 ασθενείς, 5 (38%) πέθαναν τελικά και 7 (38%) μεταφέρθηκαν εκτός ICU. Η ιογενής πνευμονία είναι μια επικίνδυνη κατάσταση με κακή κλινική πρόγνωση. Για τις περισσότερες ιογενείς λοιμώξεις, υπάρχει έλλειψη αποτελεσματικών στοχευμένων αντιιικών φαρμάκων και η συμπτωματική υποστηρικτική θεραπεία εξακολουθεί να είναι η τρέχουσα κύρια θεραπεία.

Η βιταμίνη C, επίσης γνωστή ως ασκορβικό οξύ, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Όταν συμβεί σήψη, ενεργοποιείται η αύξηση της κυτοκίνης που προκαλείται από σήψη και τα ουδετερόφιλα των πνευμόνων συσσωρεύονται στους πνεύμονες, καταστρέφοντας τα τριχοειδή της κυψελίδας. Οι πρώτες κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά αυτή τη διαδικασία. Επιπλέον, η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη του κυψελιδικού υγρού με την πρόληψη της ενεργοποίησης και της συσσώρευσης ουδετεροφίλων και τη μείωση της φθοράς του κυψελιδικού επιθηλιακού καναλιού. Ταυτόχρονα, η βιταμίνη C μπορεί να αποτρέψει τον σχηματισμό εξωκυττάριων παγίδων ουδετερόφιλων, το οποίο είναι ένα βιολογικό γεγονός αγγειακής βλάβης που προκαλείται από την ενεργοποίηση των ουδετερόφιλων. Οι βιταμίνες μπορούν να μειώσουν αποτελεσματικά τη διάρκεια του κοινού κρυολογήματος. Σε ακραίες συνθήκες (αθλητές, σκιέρ, τεχνίτες, στρατιωτικές ασκήσεις), μπορεί να αποτρέψει αποτελεσματικά το κοινό κρυολόγημα. Και αν η βιταμίνη C έχει επίσης κάποια προστατευτική επίδραση στους ασθενείς με γρίπη, μόνο λίγες μελέτες έχουν δείξει ότι η ανεπάρκεια βιταμίνης C σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο και τη σοβαρότητα των λοιμώξεων από τη γρίπη. Σε μια ελεγχόμενη αλλά όχι τυχαιοποιημένη δοκιμή, το 85% των 252 φοιτητών που έλαβαν θεραπεία παρουσίασε μείωση των συμπτωμάτων στην ομάδα των υψηλών δόσεων βιταμίνης C (1g/ώρα στην αρχή των συμπτωμάτων για 6 ώρες, ακολουθούμενη από 3 * 1g/ημέρα). Μεταξύ των ασθενών με σηψαιμία και ARDS, οι ασθενείς στην ομάδα υψηλών δόσεων βιταμινών δεν εμφάνισαν καλύτερη πρόγνωση και άλλα κλινικά αποτελέσματα. Υπάρχουν ακόμη ορισμένοι μπερδεμένοι παράγοντες στην υπάρχουσα έρευνα και τα συμπεράσματα είναι διαφορετικά.

Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας επιδημίας SARI, είναι απαραίτητο να μελετηθεί η κλινική αποτελεσματικότητα και ασφάλεια της βιταμίνης C για την ιική πνευμονία μέσω τυχαιοποιημένων ελεγχόμενων δοκιμών.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ

Vitamin C Infusion for the Treatment of Severe 2019-nCoV Infected Pneumonia https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04264533



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. ΚΟΥΡΑΚΟΣΤΑΥΡΟΣ 02/16/2020 @ 12:42 ΠΜ

    ειναι γνωστο οτι δυο αρνησεις μας κανουν μια καταφαση παραδειγμα ΛΕΞΙΠΕΝΙΑ ταυτοτης ΑΝΑΠΗΡΙΑ.ΑΝΑΠΗΡΙΑ+ΛΕΞΙΠΕΝΙΑ ταυτοτης ΑΡΤΙΜΕΛΕΙΑ.ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ταυτοτης ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ.ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ+ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ταυτοτης ΕΥΤΥΧΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*